Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 785892 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
Одг: Перење возила
« Одговори #2595 на: 29 Септември 2020, 09:16:15 am »
Ова озбилна работа е море. Дај Roci кажувај како да го користиме ова. Со кофа во домашни услови бива, или мора со компресор и копје за пена?

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 968
« Одговори #2596 на: 29 Септември 2020, 12:52:01 pm »
Ова озбилна работа е море. Дај Roci кажувај како да го користиме ова. Со кофа во домашни услови бива, или мора со компресор и копје за пена?

Јас веќе истрошив едно шише.. да кофа домашни услови бива и е предобар! Има препорака од мене за тој шампон :D

п.с. не е за во компресор според мене бидејќи не пени многу ради SiO2 :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7195
« Одговори #2597 на: 29 Септември 2020, 15:26:01 pm »
Споредба со Полиш Експресот?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3883
« Одговори #2598 на: 29 Септември 2020, 21:39:13 pm »
Abe vidi, slicni se, mada ako zememe spored specifikacii i procesi, polish express e za odrzavanje na povrsina zastitena so vosok ili sealant, a voa revitax ( i opsto labocosmetica serijata ) i od gyeon ima edno isto samponce bathe plus ( mislam taka nekako se vikase ) se za odrzuvanje na povrsini zastiteni so keramika. So bi rekol pan Theorganizer da dadat dopolnitelen boost na zastitata ( na beadingot )  😁 Vo realnost nemaat gajle i ako se koristat na povrsini sto ne se voopsto so nisto tretirani 😁 A da sporedba so polish express, pa tuka negde se, nijansi preovladuvaat, jas od ( skromno ) iskustvo bi rekol pogolema hidrofobnost imaat od polish expressot 😁

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 968
« Одговори #2599 на: 30 Септември 2020, 08:07:42 am »
Abe vidi, slicni se, mada ako zememe spored specifikacii i procesi, polish express e za odrzavanje na povrsina zastitena so vosok ili sealant, a voa revitax ( i opsto labocosmetica serijata ) i od gyeon ima edno isto samponce bathe plus ( mislam taka nekako se vikase ) se za odrzuvanje na povrsini zastiteni so keramika. So bi rekol pan Theorganizer da dadat dopolnitelen boost na zastitata ( na beadingot )  😁 Vo realnost nemaat gajle i ako se koristat na povrsini sto ne se voopsto so nisto tretirani 😁 A da sporedba so polish express, pa tuka negde se, nijansi preovladuvaat, jas od ( skromno ) iskustvo bi rekol pogolema hidrofobnost imaat od polish expressot 😁

На Revita-та имаше два методи на дилуција 1:80 и 1:150 во зависност од тоа дали колата е претходно заштитена со керамика или со самото перење треба да се заштити ;)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #2600 на: 09 Октомври 2020, 08:42:15 am »
До кај сте со научните истражувања?

Синоќа после подолго време ја перев колата на автоматската перална кај борис т. Приметив дека пената е поразводнета, не е така густа како порано. ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3883
« Одговори #2601 на: 09 Октомври 2020, 13:06:12 pm »
Epa lupnale poveke voda vo razreduvanjeto i toa e toa  😁

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10336
« Одговори #2602 на: 18 Октомври 2020, 17:07:01 pm »
Убав ден за гланцање коли со сите салтанати без препотување :)

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44592
  • Il Moderatore
« Одговори #2603 на: 18 Октомври 2020, 17:21:35 pm »
 коа ќе ви заврне вечер сахара една... 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10336
« Одговори #2604 на: 18 Октомври 2020, 17:40:08 pm »
коа ќе ви заврне вечер сахара една... 

Еве уште две слики за со претходната да бидат три за против уроци ;D

Бомбони :)

Повеќе ми прави мерак при перење blue ice бојата на i10ката, тоа капките вода имаат интересен изглед. Исто млазот вода кога се распрскува врз колата.

« Последно менување: 18 Октомври 2020, 17:45:53 pm Mikius »

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2605 на: 18 Октомври 2020, 18:10:37 pm »
Леле БОЈАВАААА!!!!

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #2606 на: 18 Октомври 2020, 22:25:49 pm »
До кај сте со научните истражувања?

Синоќа после подолго време ја перев колата на автоматската перална кај борис т. Приметив дека пената е поразводнета, не е така густа како порано. ;D
Добро си приметил.
Јас денес ја перев на автоматска кај Борис Трајковси со 4 жетони, 2 топла вода, 2 ладна.
Не беше многу прњава и не се исчисти, прљавштините останаа, а порано со 4 жетни стакло се чистеше.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2688
« Одговори #2607 на: 30 Октомври 2020, 20:48:41 pm »
Денеска го употребив она средство од Стокомак за бандажи, непосредно го нанесов пред убаво да ги исперам во самоуслужна перална а после нанесов Сонакс спреј на гумите. Вообичаено, првин ги вадам гумите и темелно ги перам (надвор-внатре), убаво се сушат и следниот ден нанесувам спреј на целата гума, ама поради околностите, морав вака на лице место пред да ги ставам зимските. Немав многу време на располагање, вака од една рака излезе, за мене, сосема ок

Своерачен потпис ;)

Отсутен Yamaha

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #2608 на: 01 Ноември 2020, 17:43:10 pm »
Предлог срество за прозори,до сега користев W5 од лидл ама завршија залихите.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7195
« Одговори #2609 на: 01 Ноември 2020, 17:46:58 pm »
Алхохол, =>70%