Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 884585 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45082
  • Il Moderatore
Одг: Перење возила
« Одговори #2130 на: 14 Април 2019, 13:39:10 pm »
 #OnaKoga  сам ќе засукаш ракави:

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #2131 на: 14 Април 2019, 14:30:36 pm »
Абе своја рука коа ќе фати...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2132 на: 14 Април 2019, 15:28:12 pm »
Абе своја рука коа ќе фати...
И нејзе така ѝ реков :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2133 на: 14 Април 2019, 16:18:45 pm »
Ti fali uste 1 kofa na you tube so 2 perat :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2134 на: 14 Април 2019, 17:29:16 pm »
Ti fali uste 1 kofa na you tube so 2 perat :)
И вапчето не е извадено ;) Колата беше прво испрана на четки, но не ми се допадна во Carwash Granit како беше испрана. А се решив таму да исперам, заради бесконечното време со усисивачите (што го нема кај бушав). Со оглед на тоа дека немаше грубо ѓубре, стана one-bucket system наместо two-bucket system.
Инаку кога перам скрос од почеток сам, тогаш користам 2 кофи. Уствари, еден леген и една кофа, не ми се даваат пари за уште една кофа - циција сум :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7001
« Одговори #2135 на: 14 Април 2019, 17:58:47 pm »
А грит гард?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1907
« Одговори #2136 на: 14 Април 2019, 18:02:07 pm »
И на крај дождов финиш ти удри, да фати таму ти кај што си пропуштил.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2137 на: 14 Април 2019, 18:10:46 pm »
А грит гард?
Да не претеруваме сеа :)
За секојдневно ауто кое се вози у ѓубрево наше, за обично перење доста е вап, две кофи, убав шампон, добар микрофибер нудл сунѓер, микрофибер крпа за сушење, и квик детаилер.
Повеќе - кога ќе имам weekend car ;)
Искрено мислам дека грит гард е оверкил, и дека е сосема доволно со вапчето кога ќе ја исперам добро за големото ѓубре да падне, па во „прљавата“ кофа кога ќе го исплакнам нудл сунѓерот само да го исцедам убаво пред да го мацнам во чистата сапуњава вода. Сепак е ова кола која се користи секој ден и гребаниците и оштетувањата на каросеријата се составен дел од експлоатацијата на колата.

И на крај дождов финиш ти удри, да фати таму ти кај што си пропуштил.

Дождот е тука да ми покаже квик дитејлерот од сонакс дали е добар :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9208
  • Пичлеме
« Одговори #2138 на: 14 Април 2019, 18:24:01 pm »
Ќе ти покажи денес дождот дали го бива сонаксот, утре уште еден тест ќе има, па ќе споделиш импресии :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2139 на: 14 Април 2019, 18:25:16 pm »
Ако не па, ич да не ги переме коливе...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2140 на: 14 Април 2019, 18:33:27 pm »
Не беше перење, ами темелно усисавање со Рејнбоу машина... Нови видови излегоа од колана, а чинам не била волку чиста од кога ја купивме :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2141 на: 14 Април 2019, 18:39:27 pm »

Немој да си помислиш дека за инает ми е муабетот погоре, јас вчера ја исправ, а сношти дали кал подврнало не знам, колата ми е во повалкана состојба од пред да ја исперам :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2142 на: 14 Април 2019, 18:53:49 pm »

Немој да си помислиш дека за инает ми е муабетот погоре, јас вчера ја исправ, а сношти дали кал подврнало не знам, колата ми е во повалкана состојба од пред да ја исперам :)

Не бе, не се наљутив ;) Знаев дека ќе врне и денес и утре, ама па ако не ја исперам, ќе снимаме џурасик парк во колине :)
 Вчера ја средував 147-цата со ист ентузијазам, ама љубовта за покажување на резултатите кај нејзе се доста помали, денес 159, исто труд вложено, повеќе љубов за сликање: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,13573.msg1089597.html#msg1089597
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2143 на: 14 Април 2019, 18:56:18 pm »
Немаше таа последици од сношти? Не ми е мене јасно од каде прашливи дамки, една недела подврнува, нема прашини наоколу, ама од сабајле кога ја видов ламарината моја, се налутив...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2144 на: 14 Април 2019, 18:58:50 pm »
Немаше таа последици од сношти? Не ми е мене јасно од каде прашливи дамки, една недела подврнува, нема прашини наоколу, ама од сабајле кога ја видов ламарината моја, се налутив...
Има како нема, airborne yellow microparticles се секаде околу нас. Мислам дека има врска тоа што тука во Скопје сме една голема градежна зона.. :(
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!