Автор Тема: Шевролет Спарк или Даеву Матиз  (Прочитано 28985 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Шевролет Спарк или Даеву Матиз
« Одговори #60 на: 22 Август 2011, 22:01:29 pm »
Епа... 1.0 плинче и полека за низ град... е топ, не е за да му влезат 5 луге и да идат за охрид... нема да иде...

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #61 на: 23 Август 2011, 00:09:37 am »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 04:52:42 am Lancerka »

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #62 на: 23 Август 2011, 00:12:38 am »
Јас денеска се видов со братучедми и ми кажа дека некој негов пријател продава Даеву Матиз во одлична состојба и домаќински чуван за 2.200 евра, па најверојатно ќе го земе Матизот :)

Инаку во претходните страни некој спомна дека за 2.500 евра може да се земе постара и многу појака кола....
Да тоа е точно дека за таа цена може да се земе појака кола од Матиз/Спарк, ама таа појака кола кога нешто ќе се расипе колку ќе и биде поправката и деловите ? колку литра ќе пие низ град ?

Братучедми едноставно не се замара и не го интрерсираат коли, него му е битно да е малечко количето и од поново годиште да е (да не се расипува често) , затоа и најверојатно утре ќе го земе Матизот.

Корсата не е скапа за одржавање , и не троши само тешко е да се најде добра .

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #63 на: 23 Август 2011, 01:51:34 am »
затоа и најверојатно утре ќе го земе Матизот.
Да му кажеш да дојде на Веро да му го крштевам Матизот... Тазе ми е кумашлукот :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #64 на: 23 Август 2011, 01:56:21 am »
Нема врска ... Сузукити Свифт од Рики е Устав за Матизот, ама чим више се решил - ОК!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #65 на: 23 Август 2011, 01:56:59 am »
Нема врска ... Сузукити Свифт од Рики е Устав за Матизот, ама чим више се решил - ОК!
Само што матизот има мењач :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #66 на: 23 Август 2011, 02:03:27 am »
Да му кажеш да дојде на Веро да му го крштевам Матизот... Тазе ми е кумашлукот :)
Вака иде то Говорот :
Се собравме тука денес , да го крштеваме матизот кој што е моторно возило , во вид на балон , да го крстиме во крстената вода , нека почне церемонијата . Матиз Матиз матиззз да ти се плукнам во дизајнерот твој Сократис , да ти биде вечно името твое , да не те дувне ветер , мило моје , АМИН и матизот беше пуштен во крстената вода на реката вардар , и беше најден во велес го фатил со трска некој рибар со име Спортекс . :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #67 на: 23 Август 2011, 08:24:32 am »
Свифтот за Матиз/Спарк е Закон, Устав и Преамбула! Покрај тоа што е подобар во сите позиции, не се расипува и деловите му се џабе. Кога би бирал меѓу Свифтот на Рики и сите останати Паркови и Спаркови(стари модели, МК1 и МК2) од 1000 пати, 1000 пати би одбрал Свифт. За најновиот Спарк би го зел затоа што е нов и симпатичен со многу апгрејди. Впрочем ни тој не би го зел бидејќи е премал за мене.
« Последно менување: 23 Август 2011, 08:36:29 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #68 на: 23 Август 2011, 09:11:51 am »
+1,а и сигурно помалку ке се расипува од матиз или спарк ;)
А фаланга шири дезинформации,за да купи и тој спарк,за да не биде сам на форумов :D ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #69 на: 23 Август 2011, 09:28:05 am »
Вака иде то Говорот :
Се собравме тука денес , да го крштеваме матизот кој што е моторно возило , во вид на балон , да го крстиме во крстената вода , нека почне церемонијата . Матиз Матиз матиззз да ти се плукнам во дизајнерот твој Сократис , да ти биде вечно името твое , да не те дувне ветер , мило моје , АМИН и матизот беше пуштен во крстената вода на реката вардар , и беше најден во велес го фатил со трска некој рибар со име Спортекс . :D

И ти си готов за Бардовци...! ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #70 на: 23 Август 2011, 09:30:23 am »
А фаланга шири дезинформации,за да купи и тој спарк,за да не биде сам на форумов :D ;D
Па не сум сам на форумов. Јас и не сфатив кога вие сте правеле разлика меѓу матиз и свифт, пошто темата беше Матиз или Спарк. Ако више правиме разлика свифтот е подобар во секој поглед освен во потрошувачка. Е сега прашањето му е на кој што му е битно.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #71 на: 23 Август 2011, 09:44:03 am »
Дали се решил, братучед ти? дали го земал матизот?

Ако не го земал нека дојде да го проба свифтот... да види, што е кола...  а не ветрушка...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #72 на: 23 Август 2011, 10:49:37 am »
Па не сум сам на форумов. Јас и не сфатив кога вие сте правеле разлика меѓу матиз и свифт, пошто темата беше Матиз или Спарк. Ако више правиме разлика свифтот е подобар во секој поглед освен во потрошувачка. Е сега прашањето му е на кој што му е битно.
Свитот повеќе троши викаш од твоето а?
:D :D :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #73 на: 23 Август 2011, 12:02:15 pm »
Па тоа е факт што ти кажав спаркот почна да чади по 12 км. Меганот на истата релација потроши помалку и тоа е факт.
А и убаво кажав бесна кола за тие пари која ќе троши повеќе или некоја со слична потрошувачка од типот на корса која сепак ќе биде подобра во секој аспект а во некои случаи и на отворено ќе извади подобри резултатио од спаркот.
Кими факт е и дека постојат анти-таленти за возење и одржување на возила па може да се случи и на Мерцедес да му прокува после 12км. Тоа што го кажуваш нема допирни точки со реалноста. Спаркови има по улициве со иљадници па воопшто не ги бие глас дека се расипуваат туку напротив, моторите беспрекорно им работат со стотици иљади километри. А ти дај напиши ми која друга кола ќе извади 6,6л го град и 4 на отворено па можеме да го продолжиме муабетот.

Не дека не се согласувам со тебе,меѓутоа има коли кои што се поснажни и кои што мање-више трошат 6.5-7 литра во град..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #74 на: 23 Август 2011, 12:26:47 pm »
Свитот повеќе троши викаш од твоето а?
:D :D :D
Дефинитивно и неприкосновено. Ајде да мериме.