Автор Тема: Шевролет Спарк или Даеву Матиз  (Прочитано 28982 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Шевролет Спарк или Даеву Матиз
« Одговори #45 на: 22 Август 2011, 16:16:17 pm »
та си прднал во нова,та во стара,пак ке ти смрди :D ... нова не би купил никогаш
на BMW-то, прв газда си?
не бе,мислам дека сум  3,односно од овај што го зедов (од Охрид),мислам дека било на стрико му или на вујко му во Австрија....
епа океј. све шо би кажал понатаму би било џабе... :) ти си сопственик на старо возило и според тебе тоа е правиот избор. затоа и ја браниш таа теза... така да, што и да дискутираме, никогаш на крај нема да искочиме  :)
не ја бранам тезата дека треба да се купува старо возило,туку тоа е индивидуален избор...јас си кажувам за мене,дека никогаш не би купил нов автомобил(НЕ,дур живееам во зграда каде што има многу зависни луге кои прават штета,НЕ дур ни се вакви патиштата итн.итн)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #46 на: 22 Август 2011, 16:21:07 pm »
затоа и реков... веќе е излишно да збориме околу тоа :) се разбира дека е индивидуален избор, а во твојот случај и со реални причини, особено во врска со луѓето шо прават штети... :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #47 на: 22 Август 2011, 16:25:05 pm »
затоа и реков... веќе е излишно да збориме околу тоа :) се разбира дека е индивидуален избор, а во твојот случај и со реални причини, особено во врска со луѓето шо прават штети... :)
неќам да се разбериме погрешно  ;) :D ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #48 на: 22 Август 2011, 16:28:42 pm »
неќам да се разбериме погрешно  ;) :D ;D
не де... таман работа. ок си е ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 22 Август 2011, 16:31:33 pm »
Па тоа е факт што ти кажав спаркот почна да чади по 12 км. Меганот на истата релација потроши помалку и тоа е факт.
А и убаво кажав бесна кола за тие пари која ќе троши повеќе или некоја со слична потрошувачка од типот на корса која сепак ќе биде подобра во секој аспект а во некои случаи и на отворено ќе извади подобри резултатио од спаркот.
Кими факт е и дека постојат анти-таленти за возење и одржување на возила па може да се случи и на Мерцедес да му прокува после 12км. Тоа што го кажуваш нема допирни точки со реалноста. Спаркови има по улициве со иљадници па воопшто не ги бие глас дека се расипуваат туку напротив, моторите беспрекорно им работат со стотици иљади километри. А ти дај напиши ми која друга кола ќе извади 6,6л го град и 4 на отворено па можеме да го продолжиме муабетот.

Отсутен munja

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #50 на: 22 Август 2011, 17:23:22 pm »
Абе луге ве пратам со оваа потрошувачките и просто се чудам како ги вадите дали на удолница или на ветар или не знам каков погон знаем овие од фабриката не знаат да ги напишат тие бројки зошто секојгаш нивните вредности се повисоки од тие што ги излагате овде а како што знам јас вабричките меренја се во идеални услови не знам што добивате од нереалните бројки за потрошувачката?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #51 на: 22 Август 2011, 17:25:55 pm »
Абе луге ве пратам со оваа потрошувачките и просто се чудам како ги вадите дали на удолница или на ветар или не знам каков погон знаем овие од фабриката не знаат да ги напишат тие бројки зошто секојгаш нивните вредности се повисоки од тие што ги излагате овде а како што знам јас вабричките меренја се во идеални услови не знам што добивате од нереалните бројки за потрошувачката?
друже munja, ова со спаркот се реални бројки... истите и јас ги иам со матизот, е сеа што има луѓе што не веруваат, тоа е друг муабет...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #52 на: 22 Август 2011, 18:46:58 pm »
Е ајде најди ги фабричките бројки и спореди ги со оние напишани овде. Џабе трошиш време.
Значи Спарк 0,8 2008 година во град (Скопје со пола саат вртење во место) = 6,2л летно време и 7,5 зимно време. На отворено летно време 4,2л зимно 5,0 при 100км/ч.

Немој да мешаш баби и жаби. Спаркот и Матизот имаат специјално димензионирани менувачи и пропорции за градско возење. Затоа имаат предност пред Корса 1,0, Ц1, Јарис и останато.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #53 на: 22 Август 2011, 18:52:51 pm »
Шознам, до некаде се сложувам со муња, чичко ми има Спарк 0.8 испод 8 градска никад не е. Али има тешка нога, тоа е факат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #54 на: 22 Август 2011, 19:10:57 pm »
Шознам, до некаде се сложувам со муња, чичко ми има Спарк 0.8 испод 8 градска никад не е. Али има тешка нога, тоа е факат.
Стварно не ми е јасно. дали луѓево не знаат да возат или не знаат да пресметаат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #55 на: 22 Август 2011, 19:32:51 pm »

Има борд.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #56 на: 22 Август 2011, 20:04:27 pm »

Има борд.
Тогаш е под А.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #57 на: 22 Август 2011, 21:15:52 pm »
не знам зошто дечкото се ограничува на матиз или спарк, во тој ценовен ранг има многу голем избор на половни коли, Peugeot 106, Renault Clio, Fiat Punto, Fiat Stilo, VW Polo, Opel Corsa... еве на пример следново Polo http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/569215?searchID=4670146&Idx=50 е стакло, му бара 3000 дечкото ама сигурно нешто ќе спушти

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #58 на: 22 Август 2011, 21:41:57 pm »
Добро и сеа што одлучивте... ???

А иначе со Деан се сложувам, полово за парите вреди... и тоа ептен вреди... само да се провери... дали е све како што треба...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #59 на: 22 Август 2011, 21:43:51 pm »
Добро и сеа што одлучивте... ???

А иначе со Деан се сложувам, полово за парите вреди... и тоа ептен вреди... само да се провери... дали е све како што треба...
за парите вреди,ама тоа што е 1.0...ке си пукнам од мака