Автор Тема: Шевролет Спарк или Даеву Матиз  (Прочитано 28976 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Шевролет Спарк или Даеву Матиз
« Одговори #30 на: 22 Август 2011, 09:46:26 am »
може и мини-тест да одржиме, и матиз и спарк... па читај и плачи... :)
Јас не чекав многу да се јавиш, па веќе и предложив на Ланцерка... па ќе се јави :)
nema gaajle :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #31 на: 22 Август 2011, 12:44:55 pm »
Јас само не сфаќам како може некој 20 годишен да посакува спарк или матиз. И после ќе раскажува еј јас на 20 години каков спарк сум имал. :)
За 2500 колку само бесна стара кола може да најдеш и да си го направиш ќефот. Во краен случај може да се најде и нешто со слична потрошувачка а далеку подобро. Немој да мислете дека матизот е штедлив па и спаркот.
Инаку сосема негативно искуство со спарк за низ град си е ок но другар мој има спарк и колата успеа да се загрее до степен да почне да чади моторот по извозени 12 километри на отворено со брзина од 80 до 120 максимална. А чувството на 120 не се заборава.
Истотака на иста релација одевме со спарк и рено меган реното потроши помалку од спаркот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #32 на: 22 Август 2011, 12:46:44 pm »
Кими доста тролаш нешто без врска. Абсолутно немаш факти и поента во тоа што го кажуваш. која е таа многу подобра и поштедлива и побесна кола за 2500 евра од Матизот? И како тоа немој да мислите дека се штедливи. Еве ти кажувам 6,6л во град. Дај кола што ќе го победи тоа.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #33 на: 22 Август 2011, 12:56:51 pm »
Па тоа е факт што ти кажав спаркот почна да чади по 12 км. Меганот на истата релација потроши помалку и тоа е факт.
А и убаво кажав бесна кола за тие пари која ќе троши повеќе или некоја со слична потрошувачка од типот на корса која сепак ќе биде подобра во секој аспект а во некои случаи и на отворено ќе извади подобри резултатио од спаркот.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #34 на: 22 Август 2011, 13:44:35 pm »
Да се задржиме на темата...НИ ЕДНОТО НИ ДРУГОТО....! ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #35 на: 22 Август 2011, 14:20:18 pm »

Потпишувам.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #36 на: 22 Август 2011, 14:23:05 pm »

Потпишувам.
+11

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #37 на: 22 Август 2011, 15:19:30 pm »
Постојат и луѓе што се спремни да возат послаба, а понова кола... а не појака, а крш... лично јас, попрво би возел нов спарк, него 10 години стара бесна кола... како што некои тука рекоа...

затоа и купив нова астра, а не некоj 10 години стар Мерцедес...
« Последно менување: 22 Август 2011, 15:23:33 pm KaZaN »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #38 на: 22 Август 2011, 15:23:59 pm »
Постојат и луѓе што се спремни да возат послаба, а понова кола... а не појака, а крш... лично јас, попрво би возел нов спарк, него 10 години стара бесна кола... како што некои тука рекоа...

јас од оправдани причини го кажав ова...за другите не знам. Нека кажат тие што пробаа да ме убутаат внатре ама не успееја! ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #39 на: 22 Август 2011, 15:26:55 pm »

јас од оправдани причини го кажав ова...за другите не знам. Нека кажат тие што пробаа да ме убутаат внатре ама не успееја! ;D
ти си друг случај... тебе не те собира... :)

а и ко шо можев да видам, повеќето од тие шо ја бранат таа теза, дека е подобро побесна стара кола да се вози, се тазе сопственици на постари а помоќни возила... може да збориме и на друга тема, коа ќе каже некој колку пари дал за поправка на таа старо - нова кола, а колку сум дал јас...

а да... и чуството да си ПРДНЕШ прв во својата нова кола, е PRICELESS !!!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #40 на: 22 Август 2011, 15:27:36 pm »

ти си друг случај... тебе не те собира... :)

а и ко шо можев да видам, повеќето од тие шо ја бранат таа теза, дека е подобро побесна стара кола да се вози, се тазе сопственици на постари а помоќни возила... може да збориме и на друга тема, коа ќе каже некој колку пари дал за поправка на таа старо - нова кола, а колку сум дал јас...

а да... и чуството да си ПРДНЕШ прв во својата нова кола, е PRICELESS !!!

Nova + 1000000000000000000000000000000

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #41 на: 22 Август 2011, 15:28:23 pm »
та си прднал во нова,та во стара,пак ке ти смрди :D ... нова не би купил никогаш
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #42 на: 22 Август 2011, 15:28:58 pm »
та си прднал во нова,та во стара,пак ке ти смрди :D ... нова не би купил никогаш

кога се купува кола на старо, се исплати во моментот.... но не и во долгорочен план...

а за смрдење, смрди и таму и таму... само тука знам ја дека сум бил смрдливиот, а у старото.. не знаеш кој све се испрдел
« Последно менување: 22 Август 2011, 15:31:02 pm KaZaN »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #43 на: 22 Август 2011, 15:30:19 pm »
на BMW-то, прв газда си?
не бе,мислам дека сум  3,односно од овај што го зедов (од Охрид),мислам дека било на стрико му или на вујко му во Австрија....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #44 на: 22 Август 2011, 15:33:35 pm »
на BMW-то, прв газда си?
не бе,мислам дека сум  3,односно од овај што го зедов (од Охрид),мислам дека било на стрико му или на вујко му во Австрија....
епа океј. све шо би кажал понатаму би било џабе... :) ти си сопственик на старо возило и според тебе тоа е правиот избор. затоа и ја браниш таа теза... така да, што и да дискутираме, никогаш на крај нема да искочиме  :)