Автор Тема: Барам Piaggio Веспа(половна или нова)!  (Прочитано 8104 пати)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 444
Барам Piaggio Веспа(половна или нова)!
« на: 15 Април 2014, 06:21:14 am »
Moмци,само што се враќам од Италија и тотално се запалив по Piaggio Vespa!Ова нешто морам да го имам. ::)Ме интересира дали некој продава половно,бидејќи по огласиве не најдов ништо(веројатно незнам да барам)Исто така ме интересира кој ги продава кај нас нови и дали воопшто ги има.Значи да не дојде до забуна барам 50 кубика вакво или примавера моделот.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
Одг: Барам Piaggio Веспа(половна или нова)!
« Одговори #1 на: 15 Април 2014, 10:44:23 am »
И да има солени се :)
Има неколку низ пазар3 и реклама5..барем имаше кога барав ја :D
New blood of old school

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2 на: 15 Април 2014, 12:15:22 pm »
Динамикс ги продава нови, на Рузвелтова им е салонот.

Сега имаат некоја акција за некои 50ки, ама чудни бои се.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #3 на: 15 Април 2014, 13:39:53 pm »
Dinamiks na ruzveltova ima jas koga gledav bea nad 2500 eura samo malo be toa skuterce barem za mene a i dosta soleno

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #5 на: 15 Април 2014, 16:33:28 pm »
auff 2590 za ova nekako soleno baagji..
eve ti moj sovet koj kje te kosta 2 nalepnici piaggio po 50 dfenari znaci 100ce i 700 ili 750 eura za ova 50cc 4T istoto e kako ti so baras ali so zakoseni oci

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6 на: 15 Април 2014, 17:08:50 pm »
абе скрос исто :D

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 15 Април 2014, 17:27:54 pm »
Динамикс ги продава нови, на Рузвелтова им е салонот.
Сега имаат некоја акција за некои 50ки, ама чудни бои се.

Aко може да ми објасниш каде се наоѓаат поточно или телефон нивни.

http://www.piaggio.mk/index.php/vespa
auff 2590 za ova nekako soleno baagji..
eve ti moj sovet koj kje te kosta 2 nalepnici piaggio po 50 dfenari znaci 100ce i 700 ili 750 eura za ova 50cc 4T istoto e kako ti so baras ali so zakoseni oci

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Благодарам на советот Влатче,али сакам оригинал веспа.Чим јас како антимоторџија се запалив по мотор,мора да е нешто ептен специјално.

Инаку во Италија беа 2490 евра.Ако за таа цена го има кај нас и има убава боја(бидејќи тоа ми е најбитно)јас би го земал.Се разбира секое евро надолу ќе испадне уште подобро.Уште еднаш замолувам некој ако најде и половно на оглас да ми пушти линк.Должам кругче со потенцијаната веспа.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #8 на: 15 Април 2014, 17:42:36 pm »
od vero koga ides nakaj katolicka znaci od vero prvite semafori  vrtis levo i ispagjas na ruzveltova edno 200 metri na samata ulica od desno e dinamiks ili od katolicka koga ides na istata ulica vrtis  desno i pak 200 metri..od partizanska koa ides od bunjakovec koa kje does na semaforite kaj simpo vrtis levo i edno 300 metri od levo ti doagja salonot nemozes dago utnes na sama ulica e  golemo e so staklen izlog..
ne vikam deka nema da zgresis ekstra e motorceto ali malo e  ako si gabariten kje se tutkas..Sepak so srekja

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 15 Април 2014, 18:17:49 pm »
od vero koga ides nakaj katolicka znaci od vero prvite semafori  vrtis levo i ispagjas na ruzveltova edno 200 metri na samata ulica od desno e dinamiks ili od katolicka koga ides na istata ulica vrtis  desno i pak 200 metri..od partizanska koa ides od bunjakovec koa kje does na semaforite kaj simpo vrtis levo i edno 300 metri od levo ti doagja salonot nemozes dago utnes na sama ulica e  golemo e so staklen izlog..
ne vikam deka nema da zgresis ekstra e motorceto ali malo e  ako si gabariten kje se tutkas..Sepak so srekja
Фала ти за ова Влатче!Не сум габаритен така да одлично ќе ми легне....

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
« Одговори #10 на: 16 Април 2014, 00:59:32 am »

лнкот што ти го ставив е од нивниот салон. на сајтот е 2590 евра тој модел што го бараш но најубаво ти е во салонот директно да видиш :D
п.с. Good luck!

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #11 на: 17 Април 2014, 00:48:17 am »
во охрид има, бело, ~1500км , 2000еур. бело. Зборам за од сликата скутерот.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 17 Април 2014, 01:16:35 am »

лнкот што ти го ставив е од нивниот салон. на сајтот е 2590 евра тој модел што го бараш но најубаво ти е во салонот директно да видиш :D
п.с. Good luck!

Да денес бев во нивниот салон и имаше на попуст од 2500 на 2000 евра,но за жал многу лоши бои.

во охрид има, бело, ~1500км , 2000еур. бело. Зборам за од сликата скутерот.
Доколку не ти е проблем дај ми линк.Малку му е солена цената со оглед на ново,али може некако и ќе ја договориме работата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Барам Piaggio Веспа(половна или нова)!
« Одговори #13 на: 17 Април 2014, 08:20:49 am »
Подобро за 2500 земи си ново :)
А за овие на акција ти напоменав дека се сомнителни бои.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #14 на: 17 Април 2014, 10:41:43 am »
А и подобро не купувај скутер со 1000-2000 км. Периодот на секој нов скутер кога се "разработува" е најважен за понатамошно возење без проблеми. Од тој период зависи како ќе легнат деловите, ако го вози некој со гас до даска и двајца на мотор, не го одмара после 15 мин возење џабе да ти го дадат не го зимај осцен ако не го знаеш газдата и стилот на возење. Сепак на крајот ризикуваш 2000 евра за да заштедиш 300-400.