Автор Тема: Паркинг Рампа  (Прочитано 7121 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Паркинг Рампа
« Одговори #15 на: 16 Април 2014, 15:00:48 pm »
ООоо кои билеее. Па Славе има авто школа. На неколку куќи од мене живеат.

Џиџи, и ти си од Хром негде?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #16 на: 16 Април 2014, 15:27:33 pm »
ООоо кои билеее. Па Славе има авто школа. На неколку куќи од мене живеат.

Џиџи, и ти си од Хром негде?

Не, работам во Фармахем во Хром, а живеам у Тафталиџе 2 ;)

Со оглед на ручниот флаер, што мислиш ? :)

rucno nacrtaniot flaer ne e merilo dali nekoj moze da naprai elektronska rampa ili ne :)
ali valjda nemoze spored muabetov

Не, не... :) Овие се само за ручни рад :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #17 на: 16 Април 2014, 15:34:51 pm »
Феноменално.

Дали знаеш дека мора да ги ставаш на свое земјиште исклучиво, а не на тротоар - зошто ќе ги искорне општината/градот?

ЕДИТ: Зошто е на косо?
« Последно менување: 16 Април 2014, 15:46:22 pm Deni »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #18 на: 16 Април 2014, 15:38:47 pm »
Јасно! Само на приватно земјиште и тоа повторно со дозвола за користење, тротоарот мора да е слободен. Затоа и рампата не се монтира пред паркинг местото, туку на средина, па после доаѓа под кола (иако вака некој кретен може да паркира до рампата узурпирајќи го тротоарот). Има и знак на почетокот и крајот „Приватен паркинг, забрането паркирање“ !

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #19 на: 16 Април 2014, 15:45:12 pm »
Да, но во случајов него му блокираат пристап кон дворно место, нешто што е недозволиво. Не е лошо да стависамо некој знак дека има поставено нешто вакво да не го тужи некој после за тоа, ако си ја оштети колата, повреди и сл. Иронично, но во нашава држава ништо не ме изненадува.
Исто така пази да не ти стават секундарен лепак во бурето за да неможеш да го ставиш клучот. Секакви комшии има.

Едит: Џиџи ме претркал ....

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #20 на: 16 Април 2014, 15:48:38 pm »
Не ве разбирам, за yarre зборите? Кај мене е обележан, нумериран паркинг за 30 возила...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #21 на: 16 Април 2014, 17:09:48 pm »
Jas da, za yarre pisuvam.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #22 на: 16 Април 2014, 18:16:44 pm »
Сеа видов дека и Дени мислел на јаре :)

Кај мене е бекатон. Треба да го цементирам прво, па опција е да ја зацементирам рампата, или пак на овој начин.

И кај мене е бекатон, нема проблем. Не заборавај следна недела (коа ќе монтираш) да го поздравиш Славе од мене :) Чоекот и самиот знаеш дека и со парно греење се расправа, а и со други машински ствари (мислам освен инструкторството :D), педантен е, види му го дворот... ;) Мице му е ортак, живи подоле у улицата, вреден е и поштен што е најважно!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Паркинг Рампа
« Одговори #23 на: 16 Април 2014, 18:49:39 pm »
Ооооо кој славе, малку глувичок е :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #24 на: 16 Април 2014, 21:01:43 pm »
Za da ne se upikuvaat indijanci od kaj trevata dobro bi bilo I na cosevite da stavis metalni stupcinja.

Ова не е класично паркинг место туку пристап до деловен објект. Тука нема паркирачи, туку слободни стрелци. Можност за упикување има, ама никој не се упикува. Проблемот е тоа што се блокира пристап, местото не е паркинг место.

Феноменално.

Дали знаеш дека мора да ги ставаш на свое земјиште исклучиво, а не на тротоар - зошто ќе ги искорне општината/градот?

ЕДИТ: Зошто е на косо?

Знам дека мора да се стави на свое земјиште, што е и направено ( земјиштето е сопственост на зградата, иако локалните кучиња ги мочаат своите луѓе токму тука, во тревникот за кој јас се грижам ), така да е оддалечено 140 см од ивицата на улицата, што по правило толку треба да е тротоарот ( кој го нема осем на местото кај приодот кој е правен за приодот ). Ако некад на Стевче му текне дека и на тој дел од улицата треба да се прави тротоар ( сега е земја )

Косо гледано е на улицата, но бетонираниот дел не е идеално нормален на улицата, туку искосен. Сликата лошо покажува иначе естетички е тамн.

Битно е што навистина е јако и битно е што е многу културно направено.

Ова со кучињата намерно е инверзно  ;)