Автор Тема: Najnedoverlivi modeli na avtomobili  (Прочитано 4051 пати)

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
Одг: Najnedoverlivi modeli na avtomobili
« Одговори #15 на: 10 Април 2014, 09:04:41 am »
Да 12в,на пат не ме остави али нон стоп беше расипана и се одадов од пари ремонт ја напавив и пак работеше те на3 те на 4 клипа и така ја продадов па тие сменале декла и наводно уба била,тогаш rеков појке итљанска кола дома не и после тоа пак купив алфа 147 :)
;)

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #16 на: 10 Април 2014, 09:47:11 am »
I jas smeniv glava na motor so sto se resija nekoi problemi, no pocna da istekuva voda od nekoj straf ili stopna od motorot. Nikoj ne se nafakase da go smeni toa. Morase postojano da se vnimava na kolicinata na voda(antifriz). I na kraj pocna da gi due crevata. Jas bev vtor gazda, zemena od poznat covek. Sosema solidno odrzuvana.
Se razbira odposle doznav deka ovoj tip na motori si imale fabricka maana i mngu kratko se proizveduvale taka da tia malku ne drzi muabetot od kaj znaes kako bila odrzuvana. Na pat ne me ostavila deka nikogas i ne sum trgnal na pat so nea.
Poentata na temava mi bese dali znaete za nekoi drugi modeli na vozila so aj da kazam fabricki maani koi nikako ne moze da gi opravis.
Ako mislite deka se poklopuva so nekoja druga tema togas slobodno brisete ja pvaa

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 10 Април 2014, 09:48:23 am »
тогаш rеков појке итљанска кола дома не и после тоа пак купив алфа 147 :)
По никот ти се глеа... :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #18 на: 10 Април 2014, 10:46:09 am »
Мора да бидете реални и да кажеме дека некогаш после некоја интервенција од механичар само проблемите се влошуваат. Најголем проблем е нивното "сезнаење" и суета за учење на нови работи и практики.
Пример, секој дел има одредени нм за затегање на штраф со момент клуч, само кај нас ќе запнат ко сивоњи. Па после проблеми ...
Земете погледнете некој клип на запад како работат па споредете.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #19 на: 10 Април 2014, 10:47:54 am »
Мора да бидете реални и да кажеме дека некогаш после некоја интервенција од механичар само проблемите се влошуваат. Најголем проблем е нивното "сезнаење" и суета за учење на нови работи и практики.
Пример, секој дел има одредени нм за затегање на штраф со момент клуч, само кај нас ќе запнат ко сивоњи. Па после проблеми ...
Земете погледнете некој клип на запад како работат па споредете.
Ова е нажалост многу точно. И нема начин да се избегне. Уште може и да  ти препорачаат нивно решение...