Автор Тема: Ford Fiesta 1.4 TdCi- The Black Panther  (Прочитано 14993 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Ford Fiesta 1.4 TdCi- The Black Panther
« Одговори #45 на: 01 Септември 2011, 22:01:16 pm »
Отворено 4-4.5л., град 5-5.5л. Знаеш дека зависи од стил на возење, услови на пат итн. Просек ми е 4.2.

Фала... фала...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #46 на: 16 Септември 2011, 00:55:14 am »
Одлична е Фиестава, најубавиот автомобил од Б сегментот, а + црна боја = перфекција :)
Со Trend опрема е така ?

Фала. Црна боја е најдобра но најтешка за одржување. Да со тренд опрема е.

Знам знам како е да се одржава црна боја, ене го мојон Лансер секој трет ден е на сервис :) АМА пак кога ќе излезе од сервис светнат ... е тоа е друга прича :)
Сепак црно си е црно.

А не можеше некако да присобереш уште 500/600 евра и да ја земеш со Титаниум (највисоко ниво на опрема) ?
Да беше Титаниум ќе беше ептем фаца, црна со хромирани лајсни околу прозорите и предната маска ...
  Браво за изборот и јас ја имам и одлична е немам зборови...инаку јас си ја средувам малку по малку ставив ксенон ставив паркинг сензори со камера,внатре ставив бели ЛЕД светла наместо жолти, следно на листата ми е да сменам фабрички звучници,не зашто се лоши туку зашто ми е мерак цел живот да си ставам едни ЈБЛ...иначе за лајсните, јас имам титаниум верзија, и сега планирам исто да ставам некоја лајсна напред на решетката и да ги доработам вратите, т.е. кај вратите има само на долните раммки нема на горните...е сакам да доставам и на горните мислам дека ќе биде топ...да си ја досредам па ќе ја претставам во гаража не ми замерувајте :D:D:D

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
« Одговори #47 на: 16 Септември 2011, 09:22:07 am »
бојан,кажи нешто повеќе за сензорите со камера(ти ги ставаше сам или) и за кој светла внатре збориш што си ставил бели лед диоди?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #48 на: 16 Септември 2011, 13:48:45 pm »
Ги порачав од интернет, сензори + камера + мониторче...во Дог ги ставав и фабрички ми ги наместија...момците се одлични...а за светлата зборев за внатрешните кај нозете и горното,што светат кога ќе ја отклучиш колата...да да лед диоди

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #49 на: 17 Септември 2011, 22:49:37 pm »
Ги порачав од интернет, сензори + камера + мониторче...во Дог ги ставав и фабрички ми ги наместија...момците се одлични...а за светлата зборев за внатрешните кај нозете и горното,што светат кога ќе ја отклучиш колата...да да лед диоди

Внатре светлата кај нозе се права работа, кој нема нека исталира...

Ефтина инвестиција е ... а и брзо се прави, и само можеш во домашни услови...

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 170
« Одговори #50 на: 27 Октомври 2011, 18:18:00 pm »
Некое сликиче додека сеуште е топло

Ставени лед во гепек и таблици

Имам во план подобрување на озвучување ама со задржување на фабричкото радио па ми требаат добри звучки за во вратите ( componenets значи заедно со твитери ) кои ке се напојуваат од појачало. Имам појачало 4х65W рмс на 4 ома. Фабричкото радио сигурно нема излези за појачало па не знам како би се извело ова. Прочитав за некои рца конвертор што би требало да се вгради ама каде , како , што? Пред да одам до дог или новус секое инфо или мислење/предлог е добредојдено.
"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
« Одговори #51 на: 09 Ноември 2011, 15:59:37 pm »
Ја тапацирав задната клупа.

"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #52 на: 09 Ноември 2011, 16:02:02 pm »
Kade go napravi toa? Pametno, koja cena?

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
« Одговори #53 на: 09 Ноември 2011, 16:17:50 pm »
Сам си ја направив. Материјал 600 ден.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #54 на: 10 Ноември 2011, 12:54:02 pm »
браво за ова што ти текнало :)
навлаки имаш купено или тераш со фабричките седишта?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
« Одговори #55 на: 10 Ноември 2011, 14:02:35 pm »
Си терам со фабрички навлаки.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #56 на: 11 Ноември 2011, 07:37:16 am »
Сам си ја направив. Материјал 600 ден.

како го зацврсти(соши) со фабричкиот тапацир? гледам од внатре е шиено ова.затоа и те прашав дали имаш навлаки.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
« Одговори #57 на: 14 Јуни 2012, 14:20:15 pm »
  Направен сервис- сменети сите филтри и масло.

Инаку цените за филтри и масло се многу разноврсни и интересни.

Примери

Чакаров                          -  сите филтри со попуст 10% = 4860 ден.
  Аутофилтер                     -                 нема попуст        = 3100 ден.    Масло Форд формула 5њ30 1 л = 450 ден.
  Продавниче во Порта Влае -                        попуст 20% = 4450 ден.    Масло Титан 1 л = 650 ден.
  Продавниче ( друго )        -                                          = 3700 ден.   
  Ми-Да                            -               акции+попуст 20%  = 4600 ден.    Масло Форд формула 5њ30 1 л = 300 ден.

Многу искочи цена поради филтерот за гориво на кој редовна цена му е 3050 ден. кај Чакаров, Ми-Да 3000 ден., на друго место 2800 ден...

На крај одлучено да се направи сервисот во Ми-Да.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #58 на: 14 Јуни 2012, 14:23:37 pm »
некако мида се најефтини кога станува збор за промена на филтер за масло и уље.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #59 на: 14 Јуни 2012, 14:27:00 pm »
Zaradi garancija moras vo MIDA da pravis servis ako ne se lazam.