Автор Тема: Трагикомични огласи на половни возила  (Прочитано 302916 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Трагикомични огласи на половни возила
« Одговори #1455 на: 14 Октомври 2023, 10:36:53 am »
Баба ја возела колата. До Финска и назад, секој ден.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #1456 на: 14 Октомври 2023, 12:24:22 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4806155

Цитирам "donesena so vozenje na col tablici.koj razbira sto znaci vo germanija da dobies col tablici"

Барем за километрите е искрен
Искрен е, бар еднаш има стигнато до 400.000км :)

https://youtu.be/1NCt758UQUU?si=2d5wwMG8pg7NLS7m

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1457 на: 14 Октомври 2023, 15:08:32 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4806155

Цитирам "donesena so vozenje na col tablici.koj razbira sto znaci vo germanija da dobies col tablici"

Барем за километрите е искрен

Ти се чини дека е искрен пошо ретко гледаш на оглас возило со таа километража.
Ништо чудно да е земена со над 600Ккм...Не велам дека да,ама е многу веројатно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5927
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1458 на: 14 Октомври 2023, 15:32:31 pm »
Иста година, ист мотор ("SO ADE BLUE. MOTOR."), иста километража, на исто место оштетен наслоњач за рака. Влог: Полирање, вадење фолии, хемиско + царина
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/mercedes-benz-e-200-d-klima-sitzh-taxi-avantgarde-geeicht-hu/2570982327-216-6682?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android
Едит:
Колку е царина за возилово, ако за Ф10ка 535 е 6000€?
« Последно менување: 14 Октомври 2023, 15:45:39 pm nestor04 »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #1459 на: 14 Октомври 2023, 15:43:53 pm »
Прво ми се виде 14000 дека е нашава и оваа 11000, си викам што се чудат луѓево. Сега отварам 28000 да ти била...

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #1460 на: 14 Октомври 2023, 19:37:00 pm »
Добро чоече шо се дешава, кој ги купува кршевиве по плацеви и по овие шо увезуваат и препродаваат. Во два саати ги видов сите Корси Ц во Битола, па не е можно толку крш да се продава,а по огласи и по телефон мед и млеко течи.. ти вика менат ланец, тоа торксовите маслосани и засиренс маснотија на нив од 2004та, кај друг плац ја гледам горе долу океј, се навалив рѓа подвозјето до немај каде, ама испрскана џоа со битумен или нешто да не се сеќава и свртен еден круг низ прашина за да не се сњќава дека е фарбано.. Одам кај трет демек нешминкана била и камен без денар влог. Прво шо гледам фарбан напред браникот и со саморезни фатен, ај  јеби га не е нешто страшно, палам мотор не ми работи како мојата, отворам хауба силикон лепен на се шо се отворало, дихтунг непознат збор. Ми тркна дека кај капачката од резервоарит има рѓа кај мене одам овде навидум здрава бојата, притиснав со прстот, ми влезе цел внатре..Палам клима не пали компресорот уопште, фаќам воланот лево десно, луфта по пола круг и чука корни, ми вика е има малце луфта ама ништо страшно… Плин нема, последна цена ми вика 3500е под то не ја давам, а во колата 1000 евра спрема мене влог има..
Најефтиниот крш на мобиле.де да го купам на невидено и да го увезам ќе ме кошта сосе сите поправки упола од ова шо се продава на пазарот.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1461 на: 14 Октомври 2023, 19:44:48 pm »
Многу се возени корсите и астрите од таа година, а не се воопшто одржувани. На газдите им било битно да вози и да го служи, ако е изгребана, некаде дупче има, некаде корозија, моторот скока, масло само се дотура и така натака...

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #1462 на: 14 Октомври 2023, 19:52:29 pm »
Не се само тие, покрај нив и се друго ѕирнав, од поло ,фиести  итн, кај сите истата приказна, ѓубре од епски размери. Па уште ми рече еден дека ќе поскапеле уште многу повњеќе сега наредните од увоЗ ради зголњмите давачки..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #1463 на: 14 Октомври 2023, 20:26:37 pm »
Нека ги скапнат,ќе си ги чуват додека не пропаднат.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #1464 на: 14 Октомври 2023, 20:44:38 pm »
@vladic3110

Остај Корси. Шо бидна со Ренолчето?

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #1465 на: 14 Октомври 2023, 21:19:45 pm »
@Diesel Попушти црево во внатрешноста на моторот од стегата, смената стега, ја држеле 2 саати  под притисок на 1.5 бар, не попуштило ич ништо. Не сакаа да ми наплатат и не ми наплатија ништо во сервисот. Ми рекоја да ја посматрам некој километар и да се вратам да корегираат со јачината на антифризот за некој ден. Успат се зазборав со еден од механичарите шо е прилично спремен дека од кога манав  Плетвар на дупка и го оправив бандашот сега има малце тк тк, ја разгиба ја најде која е , некоја долна јабучица мислам, ќе ја менувам понеделник. Во меѓувреме ја повозив барајки Корси, нешто не е како шо треба сега на плин, во лер гас паѓаат обртаите до пред гасење па се враќа назад и  така на неколку секунди цело време, кога ќе свртам на бензин не го осеќам проблемот. Имам видеа ќе ги постирам во некоја тема.
Е сега дали е од плинот нешто или нешто трето ја предизвикува работата не знам, а и некако вместо како да ми грее моторот повеќе него обично, мислам дека не ми е филм. Уствари ова цревото има изгледа попуштено дури ја имав оставено повеќе време во место да работи колата после возење на голем успон едно 30тина км.,  Едно 10 минути сигурно седев во место со запален мотор и чачкав нешто во телефонот, тогаш друка најповеќе притисок низ системот.
 Се си мислам дека има нешто мака низ моторот и дека не попушти цревото без причина. Како и да е од понеделник ќе ја носам за тркалото, ќе ја исчешлаат убаво колата и ќе видиме дали ќе излези некоја мака.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
« Одговори #1466 на: 14 Октомври 2023, 23:16:35 pm »
@Diesel Попушти црево во внатрешноста на моторот од стегата, смената стега, ја држеле 2 саати  под притисок на 1.5 бар, не попуштило ич ништо. Не сакаа да ми наплатат и не ми наплатија ништо во сервисот. Ми рекоја да ја посматрам некој километар и да се вратам да корегираат со јачината на антифризот за некој ден. Успат се зазборав со еден од механичарите шо е прилично спремен дека од кога манав  Плетвар на дупка и го оправив бандашот сега има малце тк тк, ја разгиба ја најде која е , некоја долна јабучица мислам, ќе ја менувам понеделник. Во меѓувреме ја повозив барајки Корси, нешто не е како шо треба сега на плин, во лер гас паѓаат обртаите до пред гасење па се враќа назад и  така на неколку секунди цело време, кога ќе свртам на бензин не го осеќам проблемот. Имам видеа ќе ги постирам во некоја тема.
Е сега дали е од плинот нешто или нешто трето ја предизвикува работата не знам, а и некако вместо како да ми грее моторот повеќе него обично, мислам дека не ми е филм. Уствари ова цревото има изгледа попуштено дури ја имав оставено повеќе време во место да работи колата после возење на голем успон едно 30тина км.,  Едно 10 минути сигурно седев во место со запален мотор и чачкав нешто во телефонот, тогаш друка најповеќе притисок низ системот.
 Се си мислам дека има нешто мака низ моторот и дека не попушти цревото без причина. Како и да е од понеделник ќе ја носам за тркалото, ќе ја исчешлаат убаво колата и ќе видиме дали ќе излези некоја мака.
Nivo antifriz kako e? Da ne gasi zatoa na plin ili da ima uste nekoj vozdusen dzeb vo rasplinjacata ostanato

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #1467 на: 15 Октомври 2023, 10:19:01 am »
@nikola_bb Не гаси туку на лер гас на неколку секунди нормална работа на пола секунда ќе паднат наеднаш какп за пред да угасни па ќе вратат. Ќе видам сега на оладена има две каписли над термостатот на највисока точка на моторот се ќе ги подотворам дли ќњ се испушти нешто, ма да последен пат кога сум имал воздух, знам дека не сакаше уопште да префрли на плин.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1468 на: 15 Октомври 2023, 11:52:48 am »
Калибрација+вбризгување бензин при префрлање+понов софтвер+плинче од Лукоил=добитна комбинација за тој проблем

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #1469 на: 15 Октомври 2023, 15:54:16 pm »
@nikola_bb Не гаси туку на лер гас на неколку секунди нормална работа на пола секунда ќе паднат наеднаш какп за пред да угасни па ќе вратат. Ќе видам сега на оладена има две каписли над термостатот на највисока точка на моторот се ќе ги подотворам дли ќњ се испушти нешто, ма да последен пат кога сум имал воздух, знам дека не сакаше уопште да префрли на плин.
По твоево кажување, можно е да имаш воздух (џебови) во системот за ладење па и затоа така работи на плин. Пробај испушти воздух.