Автор Тема: Занимање на форумџиите  (Прочитано 164119 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Занимање на форумџиите
« Одговори #105 на: 01 Октомври 2011, 13:01:08 pm »
Моментално ученик во средно.. Заразен со скијање и simracing (тоа е кога се нема пари за реално), па кој оди на скијање нека кажува, планирам да киснам на планина :D

Инаку, во НАЈслободно време, можам да седам цел ден и да зјапам во BIOS за да оверклокирам нешто. Да можеше и далинското од ТВ ќе го оверклокирав  :D

I’m so mean, I make medicine sick

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #106 на: 01 Октомври 2011, 13:44:59 pm »
Вработен во http://www.feydom.com.mk/ фабрика за мебел. Ако сака некој некоја гарнитура нека повели нека пише, ке направиме некој попуст.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #107 на: 01 Октомври 2011, 15:30:36 pm »
Na patesestvie po Africkite dzungli :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #108 на: 01 Октомври 2011, 15:46:32 pm »
Taka ли го викаат сафарито денес?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #109 на: 01 Октомври 2011, 16:25:42 pm »
Во прашумите на амазон, кај месната заедница  :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #110 на: 01 Октомври 2011, 16:30:43 pm »
Bace safari u koe i ti mozes da bides uloven i izeden :) ne od zivotni ami od gladni crnci :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #111 на: 01 Октомври 2011, 16:33:08 pm »
Значи филозофијата е: Прво ќе те отепаат, па ќе те онадат дури си топол, и на крај те печат и те јадат   :D :D :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #112 на: 01 Октомври 2011, 16:41:27 pm »
Pa duri si topol da ne arcat drva za dzabe :) posle tek ona sto ostanuva se pece. Vo dzunglata nema struja pa kamoli frizider odnosno ladilnik :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #113 на: 02 Март 2012, 19:01:10 pm »
Ууу сум ја утнал темава. Студент на Правен Факултет чепкам на страна нешто за Дела Системи, од хоби беше до скоро кик бокс сеа ни тоа. Знам да расчепкам околу кола/веспата разноразни ситници моделарство е мојата непреболена љубов и доста е :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #114 на: 02 Март 2012, 19:47:32 pm »
A be steta sto ja zaboravivme Narodna Tehnika :) Treba da ja voskresneme gledam po nekoj modelar po nekoj ovo ono.. Eh sto momenti bea toa od zivotot, sto kadar izleze od tamu. Tome so toa modelarstvo me vrati edno 30 godni nazad :)
Baska frcea donacii od firmi, prvite kompjuteri gi vidov tamu eheeeeeee toa bea vreminja zapoznav nekoi lugje koi denes za zal se pokojni i imaa neverojatna vizija.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #115 на: 02 Март 2012, 19:49:39 pm »
Кога ќе се сетам дека во народна техника некаде 92-93-та година бев во клуб програмери во TurboPascal....... Што чуда имавме правено. Многу среќни мигови, уште деца бевме.
Јас кирилица во 4-то одделение научив, пред тоа мешав со латиница :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #116 на: 02 Март 2012, 19:57:12 pm »
Eeee Falanga tamu se ragjaa kadri veruval ili ne ama imase se i sesto. Za zal deneska nekako mladive ne se zainteresirani za nisto osven za pari. Rabotata tamu bese cisto volonterska, dobrovolna i imase od se po nesto. Sakas konstruktori sakas gradeznici sakas elektronicari elektrotehnicari itn... Steta sto nema denes interes da se voskresne toa.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #117 на: 02 Март 2012, 20:59:46 pm »
Хехехе браво бе Бугар кај ја спомна животот таму го поминав, едно време и инструктор бев имам прво место во Скопје сообраќајно моделарство и во Македонија прво место, 4то место електроника во Скопје воздухопловно имам 3то Скопје ама ништо не остана од тоа се што имаше квалитетен материјал го разграбаа сега незнам ни дали функционира воопшто.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #118 на: 02 Март 2012, 21:52:42 pm »
da znaes deka sve otide vo tie podzemnite garazi uste stojat mnogu raboti koi skapuvaat. Zgradata e iznajmena za pari da se odrzava na Slavco - Bog da mu ja prosti dusata - Fakultet za Turizam, golem covek bese. Ama za zal se otide, baska se pomalku i pomalku deca lugje imase. 80-tite i 90-tite godini ke gi pametam za cel zivot kako edno vreme vo koe dosta nauciv ne samo jas tuku i mnogu drugi koi doagjaa i se druzevme itn.. Za zal nekoi od niv se pocinati.
Toa e edna nostalgija i mozam da kazam deka vo "analognata" era se ziveese mnogu pocovecki, daleku nego sto se zivee denes, vo vremeto koga imavme doma "impulsni" telefoni, kradevme koli od roditelite (koi povekjeto bea Fico, 101, nekoe Yugo, Zastava 1300... Abe poinaku bese sve.
Se sekjavam na momentite koga kompjuterdziite rabotea na Robotron 8088 (xt clon proizveden vo Yugoslavia).. Pa grafiki, pa ureduvanje bilteni vo Corel Ventura - Pod DOS na 286.. Pa neprospani noki vo mislenje sto kako, pa organiziranje na natprevari.
E Tome toa e, steta denes koga bi imal dete bi bilo zatvoreno doma na PC itn, a taka imase nesto sto denes go nema ! Denes ne znam nesto drugo da raboti osven Aero Club vo centar karsi JBT Gimnazijata, i toa ima nekolku decinja. Druzenje do besvest. Parite bea malce, i togas nikoj ne gledase pari sekoj gledase da se druzi. Sepak uzivavme i bevme angazirani vo rabota i ucevme. Samo kolku lugje otidoa od tamu kako gotovi kadri vo mnogu fabriki, institucii, ministerstva i kakvi vizioneri imase za napredok.
Veruvam deka ako ima zainteresirani lugje eden den ke "voskresne" taa organizacija, koja bila sozdadena so vizija, kolku i da zvuci komunisticki ili soc imase drugo znacenje zivotot.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #119 на: 02 Март 2012, 22:46:03 pm »
Здраво на сите. Во една друга тема ме искараа зашто не сум се претставил, па да корегирам:

По занимање сум инженер во One, работам на системите за управување со мрежи, веќе 10 години се плеткам со интернет, радио линкови, рутери, свичеви, оптички влакна, сервери и чуда. На почетокот на телекомската кариера бев теренец и со џип (лада нива и jeep cherokee crdi) се имам искачено на речиси сите високи врвови во Македонија и тоа по многу пати. Само еднаш имам скршено спона (на пелистер) и само еднаш ми има потонато џипот во кал (во Србиново, Гостиварско) :-) па мораше трактор да викам да ме вади. И во двата случаи бев со Нивата.

Претходните 10 години (почнувајќи од трета година средно) работев графички дизајн во повеќе студија и редакции на дневни весници и магазини. Добар бев, ама од дното на душата ми док*рчи од пауси, бои, фотошопи, фотолити и печатници.

По вокација сум дипл. професор по филозофија, логика и психологија. Пред филозофски, студирав на природноматематички факултет (физика), но не го завршив. Oд тој факултет имам колега на форумов :-) нека се јави сам. Омилени теми за мрсење муда ми се квантна физика, астрономија и автомобилска теорија.

Обожавам да возам на долги релации.