Автор Тема: Сигурносни штрафови на тркала  (Прочитано 18729 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Одг: Сигурносни штрафови на тркала
« Одговори #15 на: 15 Август 2011, 00:09:56 am »
Фаланга да не си ја помешал малце работата? Збориме за штрафови кодирани на еден начин односно за да ги отштрафиш нив треба да имаш клучето од нив кое е уствари наставак на едната страна што влага само на тие штрафови а на другата на клучот за тркала
Не не, не сум ја помешал. Али ти ме потсети сега за кои наставци станува збор, од едната страна што пасуваат на штрафот а од другата страна на стандарден клуч. Такви штрафови имам 16 што се отвораат само со наставокот.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #16 на: 15 Август 2011, 08:16:00 am »
Фаланга да не си ја помешал малце работата? Збориме за штрафови кодирани на еден начин односно за да ги отштрафиш нив треба да имаш клучето од нив кое е уствари наставак на едната страна што влага само на тие штрафови а на другата на клучот за тркала
Не не, не сум ја помешал. Али ти ме потсети сега за кои наставци станува збор, од едната страна што пасуваат на штрафот а од другата страна на стандарден клуч. Такви штрафови имам 16 што се отвораат само со наставокот.

3 ден праиме муабет,и сега ти текна тебе!
Не си арен!

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
« Одговори #17 на: 15 Август 2011, 09:02:23 am »
по еден штраф треба на секое тркало,незнам од каде ви текна сите штрафови да требало да се сигурносни.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #18 на: 15 Август 2011, 09:04:37 am »
Така ги добив тогаш-16 комада гратис ;)

Еве зошто се става по 4 сигурносни на тркало!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #19 на: 15 Август 2011, 10:31:38 am »
Вака до тие што не се упатени...

Не купувајте ЧКАРТ сигурносни штрафови... бидејки, се ЧКАРТ... адаптерите им се уништуваат... бидејки, се направени неквалитетно... кај мене, имав случка, да мораше со секач, бурмашина и шмијавна, да вадам тркало...

Иначе правилно е да се користи на секое тркало, по еден сигурносен штрав... недај боже на пат да ти се дупне гума, нема да можеш да ја смениш без српски клуч.....

Кој има намера, нека си купи, во Грчка... сигурносни штрафови, лани ги гледав во солун убави, германски беа по 12-15 евра 4 комада со адаптер.

Фала многу ријатно :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4968
« Одговори #20 на: 15 Август 2011, 10:38:04 am »
Најдов Kosei би требало да се добри па ќе видиме. Се друго што најдов се некои “марки“ германски и италијански :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #21 на: 15 Август 2011, 10:44:57 am »
по еден штраф треба на секое тркало,незнам од каде ви текна сите штрафови да требало да се сигурносни.
Кај мене обичните штрафови неа пошироки од дупката на бандажот, затоа мораше да влезат 16 од сигурносните штрафови. кога веќе мораше ми ги наплати сите како за 4 комада

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #22 на: 15 Август 2011, 10:48:49 am »
Кај мене обичните штрафови неа пошироки од дупката на бандажот, затоа мораше да влезат 16 од сигурносните штрафови. кога веќе мораше ми ги наплати сите како за 4 комада

Ке те видам за 5 години, како ке ги извадиш

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #23 на: 15 Август 2011, 10:53:00 am »

Ке те видам за 5 години, како ке ги извадиш
Зошто? Каков проблем би можело да се случи? Сум ги вадел повеќе пати, наставокот изгледа квалитетно а јас и не ги престегнувам, немам никаков проблем да ги извадам.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
« Одговори #24 на: 15 Август 2011, 10:55:37 am »
мислеше ако си ги престегнувал и подолго време да не си ги вадел па да се “запечат“.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #25 на: 15 Август 2011, 11:02:35 am »
мислеше ако си ги престегнувал и подолго време да не си ги вадел па да се “запечат“.
Не ги престегнувам, а секако ги вадам на менување на сезона пошто имам и други бандаши со зимски гуми... Башка во бандашот има соодветен сокет кај што влегува и наставокот и НЕМА ШАНСИ да прошлајфува

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #26 на: 15 Август 2011, 11:30:22 am »
Nego daj vie kazete,kaj da najdam kvalitetni,po dugacki strafovi za golfot mi trebaat :) za aluminski bandas :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #27 на: 15 Август 2011, 11:31:47 am »
Nego daj vie kazete,kaj da najdam kvalitetni,po dugacki strafovi za golfot mi trebaat :) za aluminski bandas :)
Види кај Мала станица од левата страна тој би требало да има или во Мултибренд на крајот на Јужен булевар кога одиш према рампа

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #28 на: 15 Август 2011, 11:32:26 am »
Ок, јас кажав мое мислење и совет

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #29 на: 15 Август 2011, 11:40:05 am »
Види кај Мала станица од левата страна тој би требало да има или во Мултибренд на крајот на Јужен булевар кога одиш према рампа

Kaj e ova mala stanica?