Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
таман си е,не чепкај тоа,колку го направила фабрика толку
Треба да е помеѓу двете линии ако колата не троши масло. Ако ртоши тогаш треба да е на Мах за да с енамали ризикот од одење под минимум.
ОК, супер!п.с. уште нешто - денес дигам хауба, онака.. Значи, не сум сигурен - можда и јас да си правам филмови, незнам точно до каде беше нивото претходно, денес гледам едно пола сантим под MAX линијата. Кај тебе, пример, како е? Точно до врв, до МАХ линијата е, или има нешто празен простор.Незнам, пошто нешто баш денеска го приметив ова, па да се консултирам, да не може тече од некаде? До каде треба да биде нивото правилно - до МАХ, или може да е и измеѓу двете линии?
ме издрибла поштено,ја мислев имаш некаков мерач на глицеринот 3/4,јас толку ставам
Цитат: Falanga на 30 Септември 2012, 21:09:39 pmТреба да е помеѓу двете линии ако колата не троши масло. Ако ртоши тогаш треба да е на Мах за да с енамали ризикот од одење под минимум.Масло? Мислиш глицерин..? Не треба да го троши воопшто, не е ова уље, така?
Цитат: RedBaron на 30 Септември 2012, 21:11:14 pmЦитат: Falanga на 30 Септември 2012, 21:09:39 pmТреба да е помеѓу двете линии ако колата не троши масло. Ако ртоши тогаш треба да е на Мах за да с енамали ризикот од одење под минимум.Масло? Мислиш глицерин..? Не треба да го троши воопшто, не е ова уље, така?Пфффф, disregard my last message. Зошто јас мислев за масло зборувате? Глицерин е сеедно дали ќе има милиметар над минимум или на сам максимум. Ако е над минимум значи дека садовите под притисок се полни го лицерин.... по услов да нема воздух и тоа е тоа.,
редбарон ок е,ниедна течност во колата не треба да е до капаче
@ Falanga, друже немој да ме сфатиш погрешно, не дека не ти верувам, едноставно незнам речиси ич за оваа работа, па не е лошо нешто да поданучам.
не се секирај, у фабрика тоа го смислиле и во случај некој да не го провери 10 години за да си сигурен,проверувај си на секој 2-3 месеци и готовои што кола возиш?
Цитат: RedBaron на 30 Септември 2012, 21:16:08 pm@ Falanga, друже немој да ме сфатиш погрешно, не дека не ти верувам, едноставно незнам речиси ич за оваа работа, па не е лошо нешто да поданучам.Нема проблем бе па и ти.... Јас погрешно сум разбрал. Џиџи арно ти кажа, така теба да е.
2008 немаш гајле со глицерин уживај