Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 575190 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Скутерчиња
« Одговори #3060 на: 31 Јули 2017, 15:04:41 pm »
Ништо бе, мене ми фалат пари за таква играчка :)

Ако некој сака Скремблер со 2500км со гаранција нека ми пише ПП.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3061 на: 31 Јули 2017, 15:09:16 pm »
Убаво Дукати си земал :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #3062 на: 01 Август 2017, 00:04:51 am »
Скутерче од 50цц кое се вози со Б категорија,кое годишна регистрација му е 1200ден. кое троши 4-5 литри и кое практично и да нема други трошоци околу него,нема подмачкување ланци,нема менување брзини е закон и устав за низ град.Јас на моето во овие 3 месеци во Кавадарци му направив над 1000км.Си собира комотно лубеница од 10кг под седиштето,насекаде имаш паркинг за него.

Со мало вложување можеш да добиеш завидно забрзување и 80-90км/ч крајна многу лесно достижна брзина.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3063 на: 01 Август 2017, 06:21:26 am »
Скутерче од 50цц кое се вози со Б категорија,кое годишна регистрација му е 1200ден. кое троши 4-5 литри и кое практично и да нема други трошоци околу него,нема подмачкување ланци,нема менување брзини е закон и устав за низ град.Јас на моето во овие 3 месеци во Кавадарци му направив над 1000км.Си собира комотно лубеница од 10кг под седиштето,насекаде имаш паркинг за него.

Со мало вложување можеш да добиеш завидно забрзување и 80-90км/ч крајна многу лесно достижна брзина.

Крaјнo непoтребнo, сaмo пoвеќе ќе те бoли (не дaј бoже) кoгa некoј ќе ти пресече пaт. Oвa oд искуствo :)
Сoсемa дoвoлнo е 50-60 дa иде кaкo штo кaжaв, a зa тoa дaли ќе ти свирaт или пцујaт, преку стoјкo. Гo вoзaм буквaлнo кo кoлa, нa сред лентa дa не ми прaви тoј oд пoзaди егзибиции дa ми пoминувa нa некoлку сaнтимa пoкрaј мене, дa си чекa дa ме пoмине дoкoлку се брзa. Нaјкултурнo oд мoјa стрaнa штo мoже дa пружaм вo сooбрaќaјoт е штo секoгaш бегaм вo крaјнa деснa лентa, пoсебнo нa булевaри.

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #3064 на: 01 Август 2017, 13:42:14 pm »

Мислење за моторчево 50 цц 2 тактно дали вреди за парите 1350 евра отприлика е цената. Дали  Keeway нудат квалитет или исто е како останатите?

Присутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #3065 на: 01 Август 2017, 15:24:23 pm »
Како што знам ама не сум сигурен, носат Јамаха машина, нека ме поправи некој ако грешам, мислам дека е квалитетна изработка.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #3066 на: 01 Август 2017, 15:42:38 pm »
Возат машина копија на итаљанската минарели,е оваа кај кинезов е такозвана кинарели ама горе доле издржливи машинчиња,само квалитетно полусинтетичко масло и редовен сервис на пренос и немаш гајле.

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3067 на: 01 Август 2017, 18:12:50 pm »
Не сфатив за  каква  регистрација правете муабет?  Старио мој трајно го регистрира баотианот уште од 2014.. Wtf??
И сето тоа стои во сообраќајната

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3068 на: 01 Август 2017, 18:21:42 pm »
Epa toa sto trajno registriral sve arno ama eve 3 godini po red imas osven osiguranjeto da izvadis i nalepnica oni toa go vodat kako vonreden tegnicki pregled na skuterot i ti naplakja nekade 450 denari. Nemas potreba skuterot ni da go nosis samo ides vadis osiguranje plakjas ti davaat nalepnica i brises doma. Ali sve toa kosta 1000 do 1200 denari sekoja godina pleme im ebam lopovsko. Baska sea kje ti dadat i nova sobrakjajna taa ti e vekje stara i kje ti stava pecat sekoja godina.

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3069 на: 01 Август 2017, 23:25:03 pm »
Имам едно прашање.
Зошто скутерчево мое кога не е загреано е многу постартно и побрзо него откако ќе загрее(достигне работна температура).
Некако како да губи сила кога ќе качи одредена температура т.е работната по изминат еден и пол километер

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #3070 на: 01 Август 2017, 23:26:13 pm »
Моето прдало џилера Нексус 250цц е многу по удобно од кавасакито, да излезам низ град можам 300работи да си завршам а троши околу 3л, лесно се маневрира, не бучи перката постојано и има простор за одлагање работи и полнач за телефон. Се знае на кој каде му е местото

Sent from my Lenovo PB1-750M using Tapatalk

Kako trga so dvajca na otvoreno?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3071 на: 03 Август 2017, 17:52:39 pm »
Не сфатив за  каква  регистрација правете муабет?  Старио мој трајно го регистрира баотианот уште од 2014.. Wtf??
И сето тоа стои во сообраќајната
Кога ќе те заустави полицаец, кад тад, ќе си платиш 300 еура зашто возиш не регистрирано возило. Законот со кој се укинува трајната регистрација е од таа година. Си куртулил до сега што не ти пишале. Не те фатиле т.е. зауставиле ит оа да бараат. Не постои више такво нешто како ТРАЈНА РЕГИСТРАЦИЈА!!  И пред да го сменат законот за тие прдалчиња, неколку години претходно бараа да имаш осигурање со себе, или казната ти беше иста...
Затоа не си играј, регистрирај!! 20-25 еура годишно ти е регистрација со се осигурањето за него... 300 еура се меѓу 12 и 15 години да го регистрираш... Па ти види сега, одлучи си.. ;)

Имам едно прашање.
Зошто скутерчево мое кога не е загреано е многу постартно и побрзо него откако ќе загрее(достигне работна температура).
Некако како да губи сила кога ќе качи одредена температура т.е работната по изминат еден и пол километер
При крај ти е со компресија или провери си ја усисната грана. ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #3072 на: 03 Август 2017, 23:02:29 pm »
кој е тој закон кај што е укината трајна регистрација,ако може линк за да се информирам?и јас возам скутер долги години,само АО си вадам,кое е околу 400-500 денари годишно.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #3073 на: 03 Август 2017, 23:08:47 pm »
Тоа и ти треба. Многу пати ме застанале и немам никаков проблем, се си е во ред...нит сум имал лепенка , ни ми побарал некој некогаш.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #3074 на: 03 Август 2017, 23:12:19 pm »
и јас знам така,ама и пред некоја година се пишуваше за налепница и дополнителни 500-600 денари годишно,а во законот (ако добро памтам) не најдовме таква одредба каде што за 50 кубика треба налепница.