Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Значит сабајле појдов, купив свеќица (шампион со 3 пипци), одам дома, ја ставам свеќицата и све е океј.. После 3/4 км, почна нешто да тропа кај машината... Колку повеќе го возев, толку повеќе тропаше... И сега пред 1 час, ми угасна...Пробав да го запалам, курблата не се поместува... Пробав вбрзина да го запалам, го запалив, поработи 2/3 секунди и пак угасна... Вбрзина само еднаш пробав, ама блокира колцето и тешко се поместува... Во лер си оди нормално...Го ебав лошо нешто или ?
Цитат: Бузуки на 01 Ноември 2013, 22:55:23 pmЗначит сабајле појдов, купив свеќица (шампион со 3 пипци), одам дома, ја ставам свеќицата и све е океј.. После 3/4 км, почна нешто да тропа кај машината... Колку повеќе го возев, толку повеќе тропаше... И сега пред 1 час, ми угасна...Пробав да го запалам, курблата не се поместува... Пробав вбрзина да го запалам, го запалив, поработи 2/3 секунди и пак угасна... Вбрзина само еднаш пробав, ама блокира колцето и тешко се поместува... Во лер си оди нормално...Го ебав лошо нешто или ? двотактен ти беше?ај честито ремонт... ти протропал на радилица, нај веројатно укочена ти е клипњачата или клипот. немој да пробуваш поише да го палиш ни на буткање ни ништо, да не дозаебеш нешто. носи го на мајстор да ти ја отвори машината да види кај е поточно укочен моторот. инаку ова нема врска со свекицата... моеш и со 16 пипци да туриш слободно... имало некаков проблем и претходно, само сега се погодил моментот да се укочи... јбг, дешава се...
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Можно е да откажала пумпата и да зарибал пошто нема подмачкување.
Да не имаш земено подолга свеќичка?