Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509269 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Скутерчиња
« Одговори #1875 на: 26 Јуни 2013, 19:05:01 pm »
Епа само него го вози, нема кола... 1400 евра не е фиксна цената... Затоа има пишано по договор, зашто ако каже голема цена нема никој да му се јави, а секој сака да извади што поише...

и?

само него го вози и затоа појака цена?
1400 знае дека е голема и затоа не ја пишал? и? и кога ке му се јави некој и му рече 1400 по телефон уште и пцовка може да добие за потрошените пари по телефон нели? и што добил? ако му е досадно па да му дрнка телефонот да си праи муабет со луге... е тоа добил...

1400 не е фиксна? па која му е фиксната? секој кога продава нешто има утврдено под која цена не го дава, дига над нејзе нешто ситно (50-100) и толку колку за да има за пазар... а ако има типов намера да го продаде моторот 1000 евра а го продава 1400, тогаш кај му е логиката? сите сакаат да земат повеке ама НЕМА БЕ БРАТ ПОВЕКЕ... има колку што диктира пазарот со мали граници нагоре-надоле според состојбата... да се преврти наопачки поише од 1100 нема да му земе на моторов... затоа цената ПО ДОГОВОР нема никаква издржаност во било кој оглас... затоа и не ги ни гледам тие огласи, затоа што 99% од таквите што тураат цена ПО ДОГОВОР се џабе губење време и пари да им се јавуваш... а бидејки веке е дискутирано по ова прашање на овој форум, дефинитивно скоро сите се согласуваат дека треба да има цена, па од таа причина на овој форум кога се огласува нешто задолжителна е цената... што мислиш зашто?

значи не сум со намера да купувам мотор, ни нај малку... ова само како совет према тебе и према другар ти ако сака да го продаде побрзо... ако сака да го продава за да не го продаде, слободно нека си го остави вака како што е огласот... за таа цел одлиичен му е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1876 на: 26 Јуни 2013, 19:06:52 pm »
Овеј го продава, ама нејќе да го продаде ;D

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1877 на: 26 Јуни 2013, 19:57:27 pm »
Епа само него го вози, нема кола... 1400 евра не е фиксна цената... Затоа има пишано по договор, зашто ако каже голема цена нема никој да му се јави, а секој сака да извади што поише...

и?

само него го вози и затоа појака цена?
1400 знае дека е голема и затоа не ја пишал? и? и кога ке му се јави некој и му рече 1400 по телефон уште и пцовка може да добие за потрошените пари по телефон нели? и што добил? ако му е досадно па да му дрнка телефонот да си праи муабет со луге... е тоа добил...

1400 не е фиксна? па која му е фиксната? секој кога продава нешто има утврдено под која цена не го дава, дига над нејзе нешто ситно (50-100) и толку колку за да има за пазар... а ако има типов намера да го продаде моторот 1000 евра а го продава 1400, тогаш кај му е логиката? сите сакаат да земат повеке ама НЕМА БЕ БРАТ ПОВЕКЕ... има колку што диктира пазарот со мали граници нагоре-надоле според состојбата... да се преврти наопачки поише од 1100 нема да му земе на моторов... затоа цената ПО ДОГОВОР нема никаква издржаност во било кој оглас... затоа и не ги ни гледам тие огласи, затоа што 99% од таквите што тураат цена ПО ДОГОВОР се џабе губење време и пари да им се јавуваш... а бидејки веке е дискутирано по ова прашање на овој форум, дефинитивно скоро сите се согласуваат дека треба да има цена, па од таа причина на овој форум кога се огласува нешто задолжителна е цената... што мислиш зашто?

значи не сум со намера да купувам мотор, ни нај малку... ова само како совет према тебе и према другар ти ако сака да го продаде побрзо... ако сака да го продава за да не го продаде, слободно нека си го остави вака како што е огласот... за таа цел одлиичен му е...

Полека онак не се тепај...  ;D Значи, работата е ако му дадат добра понуда ке го продаде... Намерно јас му сугерирав за повисока цена за да има доста простор за договор... Зашто да не се избаци некој да рече "во кеш 500-600 евра" што многу ме иритира... И то ти е то...  ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #1878 на: 26 Јуни 2013, 21:33:41 pm »
mmmm jas bi zagrizal za 500 eura u kjes ete nema da odam na odmor

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1879 на: 26 Јуни 2013, 22:36:53 pm »
taka nikad nema da go prodade... ama aj on  si znae...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6848
  • French diamond
« Одговори #1880 на: 27 Јуни 2013, 00:52:54 am »
SSmokedd  :D

Еве каков чад се појавува навечер при директна светлина во ауспухот. Денски не се познава, ама затоа навечер е како Рек Битола и осетно мириса на масло. Инаку троши 1 кило масло на 1 000 километри... а пали, трга и оди максимална исто како порано, веќе 2-3000 километри го возам вака.  Да видам дали ќе го издржи летото во ова темпо и во оваа состојба, ама тешко мислам.

Издржлива машина, ако е кинеска  :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1881 на: 27 Јуни 2013, 00:59:59 am »
каричиНа ќе сакаТ...

ај бе.. 5000 денари комплет ремонт ти е на кинез...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1882 на: 01 Јули 2013, 00:24:20 am »
odlicno zvukce na auspuh od skuter vakvo bas mi se svigja

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1883 на: 01 Јули 2013, 00:25:32 am »
многу лесно се преправа за вака да звучи. овој е кинески фабрички ауспух.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1884 на: 02 Јули 2013, 00:28:49 am »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #1885 на: 02 Јули 2013, 21:03:13 pm »
Едно другарче земало Џилера, 2001ва година. Ја гледам, километражата 120, викам 50ка е ??? Да бе 50ка е... чудно ми падна, знам 80 се графирани 50ките. Да не сакаш да ја пробаш ? Ја сирот на мотор/веспа неам седнато цел живот ;D Вчера првпат/ Дај ајде му викам... Тргам, ја стискам... до 95 врти додека трепнеш, ја до толку и стигнав, морав да кочам, а ќе идеше уште. Вика дека нема ни кит, видов само џианели ауспух имаше. Могуче ли е или ме дупчи нешо другаров, без кит да иде толку брзо.. демек над 110 идела ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг:
« Одговори #1886 на: 02 Јули 2013, 21:08:49 pm »
Можит иди, ама му троши преку 6

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1887 на: 02 Јули 2013, 21:09:31 pm »
komsiceto moe imase novo takvo cudo go zema pred 3 godini novo glanc  koa go zema spiese nese slusase..
koga eden den se vrakja od nekade brci kako traktor da ima bez auspuh vikam so naprai bre crni kiko..
vika smeniv auspuh,rolni,varijator i neso drugo rece a masinata si ostanala 50cc..
sednuam jas 100kg 115km tegne kako mrdnato na partizanska mora dase navalis napred inace kete krene na edno i kete prevrti ama trosese 5 do 6 litri..
mozno e da odi ova idese kako zmaj ti vikam stiskam abe kako da nema nikoj na motor puni do 115 kako da e na start letase motorot ustvari skuterot..jas pomogjno nesto nemam vozeno  50 kubika..nedaj boze damu stais 72 klip i cilindar pa neznam 180 ke ide be kako od sala neznam so da kazam bez komentar

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1888 на: 02 Јули 2013, 21:42:16 pm »
без кит 50цц стига до 90-95км/х според километража,овие брзини што ги спомнувате се постигнуваат само со фул кит,од цилиндар,клип,пренос,карбуратор итн.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #1889 на: 02 Јули 2013, 21:56:56 pm »
100ka samo so dobro nasteluvan kit i overdrajv prenos,inace kilometrazite si  lazat posteno