Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 673003 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг: Скутерчиња
« Одговори #525 на: 25 Април 2012, 16:34:30 pm »
Ова е веќе нешто. Само да се се види со батериите како ќе биде, и дали уопште ќе биде се како што треба.

А по се изгледа дека има оловни акумулатори од малите, така да може да е ЕКСТРЕМНО практично ако можеш да си ги замениш со стандардни за симболичен надомест од 100 евра.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #526 на: 25 Април 2012, 17:15:45 pm »
Зашто да менувате уње на 1000 или 3000 км ?

Машинате е веќе разработена, доволно е еднаш годишно.

a sto ako pominuvam 10.000km godisno ?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #527 на: 25 Април 2012, 17:32:55 pm »
Toa so elektricnite skuteri e TOP ama 65 kilometri so 1 polnenje e mal opseg za Skopje. Ama interesen koncept i sekako SKAP 1100 EUR se mnogu pari na denesno vreme.

Isto kako elektricnite koli (Chevrolet Volt ili Nissan Feaf) :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #528 на: 25 Април 2012, 19:36:08 pm »

Еј ако де.. штом на се помалце км го мењавам тоа подобро..

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #529 на: 25 Април 2012, 21:07:43 pm »
Денес ми донесоа рам од томос и ке треба да го склопам т.е од томос 15 да ги префрлам деловите на АПЕН 6.Ќе Може ли некој сто Растурал Томоси да ми каже дали пасуваат деловите од еден на друг, како се вади задна вилушка од АПЕН-от(зашто гледам има малку луфта за да видам што можам да направам за да се потстегне) и каде има делови за нив.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #530 на: 25 Април 2012, 21:30:02 pm »
za motort znam deka pasuva samo ako e SL cilindar so stranicen usis,predna viljuska pasuva,a za zadnata ke treba da proveris,ima eden strav na ramot toj izvadi go ima piksni tie znaat da se potrosat i da dobie lufta viluskata

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #531 на: 25 Април 2012, 21:43:42 pm »
Штрафот на задната вилушка како се вади дали има шанси да е запечен во пиксна или има некоја финта. Фалати на информациите. Ова ми е прв пат у живот да ставам клуч на томос  ;D ;D ;D ;D

• Сениор
« Одговори #532 на: 25 Април 2012, 21:59:50 pm »
epa otsrafi go muterot od osovinata i iscukaj ja so gumen cekic,posle toa viluskata treba da izleze

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #533 на: 25 Април 2012, 22:50:36 pm »

ај земи ти истрчи 250 километри денеска ама без престан... неможеш... мора да застанеш и тоа нај добар атлета да си ке застанеш да се одмориш барем 10 пати...

уље на мотори се мења на на 1000 километри... нај големата глупост е тоа што го ти кажа сега, да смениш еднаш годишно... еве ти појаснување:

скутерите возат и работат на високи обрти, да не речам стандардно почињаат од 5500 обртаи па нагоре знаат да стигнат и до 9000 обрти... а 5500 обрти е максимална обртажа кај повекето коли. па заради тоа скутерите го изгоруваат уљето мнооооогу побрзо. уљето губи вискозност и станува како вода... секој километар над тие 1000 е ризик за цела машина, пошто почиња да се рибаат деловите....

а што мислиш ти зашто кога ке го купиш ново, ако не му мењаш уље на 1000 километри ја губиш гаранцијата? ај чик погоди зошто е така...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #534 на: 25 Април 2012, 22:52:34 pm »

ај земи ти истрчи 250 километри денеска ама без престан... неможеш... мора да застанеш и тоа нај добар атлета да си ке застанеш да се одмориш барем 10 пати...

уље на мотори се мења на на 1000 километри... нај големата глупост е тоа што го ти кажа сега, да смениш еднаш годишно... еве ти појаснување:

скутерите возат и работат на високи обрти, да не речам стандардно почињаат од 5500 обртаи па нагоре знаат да стигнат и до 9000 обрти... а 5500 обрти е максимална обртажа кај повекето коли. па заради тоа скутерите го изгоруваат уљето мнооооогу побрзо. уљето губи вискозност и станува како вода... секој километар над тие 1000 е ризик за цела машина, пошто почиња да се рибаат деловите....

а што мислиш ти зашто кога ке го купиш ново, ако не му мењаш уље на 1000 километри ја губиш гаранцијата? ај чик погоди зошто е така...
Мојот моментално оди до 10500 обртаи (кренато на ногалки), а во возење немам баш видено колку оди.. ај утре ќе видам па ќе пишам...

П.С.  Да не има некој што продава ауспух за 150цц скутер или пак познава некој што продава ???

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #535 на: 25 Април 2012, 22:53:46 pm »
Да не има некој што продава ауспух за 150цц скутер или пак познава некој што продава ???

што ти се деси? можда имам решење некое...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #536 на: 25 Април 2012, 23:01:24 pm »
Да не има некој што продава ауспух за 150цц скутер или пак познава некој што продава ???

Ништо не ми се има десено него барам некое ауспуче за моторот, сега во последно време почна малце да зует на повисоки обртаи а и онака сакам да го сменам звукот... едно време продаваа на пазар3 како за мојот многу убав беше ама изгледа го продале

иначе ваков е мојот ауспух моментален
http://www.pccmotor.com/scooter-muffler-exhaust-gy6-125cc-150cc-moped61251506.html

а тој што беше на пазар3 (каков што барам јас) беша вака нешто

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #537 на: 25 Април 2012, 23:08:21 pm »

Ништо не ми се има десено него барам некое ауспуче за моторот, сега во последно време почна малце да зует на повисоки обртаи а и онака сакам да го сменам звукот... едно време продаваа на пазар3 како за мојот многу убав беше ама изгледа го продале

иначе ваков е мојот ауспух моментален
http://www.pccmotor.com/scooter-muffler-exhaust-gy6-125cc-150cc-moped61251506.html

а тој што беше на пазар3 (каков што барам јас) беша вака нешто

тој што го имаш ти е стандардниот ауспух...

ако сакаш нешто фенси менси и нешто онака за звукче да вади, зирни ги велешаниве мтопартс.. имаат и свој веб http://motoparts.com.mk
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #538 на: 25 Април 2012, 23:18:10 pm »
@toni.suzuki

obrati se kaj marreli,minareli vo veles toj znam deka pravi odlicni auspusi za 4T motori 125/250cc

okolu uljeto,isto kako na kola koga se menuva ulje,4 litra ulje menuvas na izminati 8.000km
taka na motorce 1 litro ulje menuvas na 2.000 km
a toa ednas godisno vazi za motori sto ne se vozat

• Сениор
« Одговори #539 на: 25 Април 2012, 23:36:46 pm »
стариов ако го вадиш јас сум заинтересиран за него