Моторчето има 110km поминато, и моментално работи како саат, да мислам дека ако тргнам блокажа ќе иде 65-70, но не сум по топ спиид, туку по стартност и снага угорничево.
Слушнав reverse како работи на нова априлиа 2019 скоро безчујно, и мислам дека со тие ролни 4.3 грамски што доаѓаат со него ќе биде постартен, и побрз угорничево.
Инаку измерив со 2 јца кај нас у Штип, цело време е угоре удоле, и троши околу 4. Што сум задоволен. Кочници феноменални, агилно во кривини, сеа малку крута тврда суспензија, али севкуоно сум презадоволен. И најбитно коа загрее не ја губи снагата, се сеќавам имав 2002 peugeot speedfight 2, со хонда машинче беше, ама воздушно ладење, и коа загрееше почнуваше да ја губи силата, мислам дека воденото ладење допринесува за константна снага.
Се мислев за рекорд, ама по странски форуми прочитав еден тон статии како вршката пластиката се топи после високи температури и долго возење, затоа мислам дека риврс е правиот избор.
Ако има некој рекорд нека споделе искуство, а и ако може некој да ми набави риврс по поефтина цена, нешто дилерски попусти, би частел пиво едно.
Позз.
edit: ако беше Скопје моторчево, ќе трошеше и 3.5, ама у Штип по какви угорници оди со двајца и 30-40, ја 95кг, девојка ми исто 50-60кг.
Sent from my iPhone using Tapatalk