Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509698 пати)

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
Одг: Скутерчиња
« Одговори #3975 на: 31 Мај 2023, 22:00:20 pm »
Потпрашав тука за мислење, разгледував по огласи и завршив со Peugeot Speedfight 4 50cc 2T - 2020 год. со поминати 1056 km. За малку не земав Kymco Agility, ама човекот се предомислуваше, де го продавам де не го продавам. Го видов ова, ме бендиса и го земав. Ми остана уште да најдам некој локален мајстор да ја извади блокажата и да си купам кацига. Ееее... Велес, Велес од моторџиски град да нема од каде кацига да се купи . Битно за мене, немам проблем со искачување на угорници.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
« Одговори #3976 на: 31 Мај 2023, 23:38:18 pm »
Честито нека е.Го имам истиот скутер Speedfight Total sport модел,2т со водено ладење,го купив 2016 благодарејќи на Зеро,го зедов многу ефтино од еуроимпекс.До сега има некои си 8500км,презадоволен.

За блокажата на варијаторот зошто ти е мајстор,за 15 мин се вади,јас сам ја извадив.

Колку го зема ако не е тајна?

« Последно менување: 31 Мај 2023, 23:48:47 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #3977 на: 31 Мај 2023, 23:54:16 pm »
Потпрашав тука за мислење, разгледував по огласи и завршив со Peugeot Speedfight 4 50cc 2T - 2020 год. со поминати 1056 km. За малку не земав Kymco Agility, ама човекот се предомислуваше, де го продавам де не го продавам. Го видов ова, ме бендиса и го земав. Ми остана уште да најдам некој локален мајстор да ја извади блокажата и да си купам кацига. Ееее... Велес, Велес од моторџиски град да нема од каде кацига да се купи . Битно за мене, немам проблем со искачување на угорници.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Со здравје да си го брчиш :)

Кацига за лек нема во Велес, јас земав од motomarket.gr, за 40% поефтино (башка tax free) отколку од Скопје да купев. Ако не ти се брза, топла препорака :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #3978 на: 31 Мај 2023, 23:55:43 pm »
Bas niz veles negledam skuterdzija da vozi so kaciga.
Posledno sto vidov bese roditel tatko dvete kjerki na skuter kaceni ednoto napred ednoto pozadi beter od Banglades.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #3979 на: 01 Јуни 2023, 00:07:50 am »
Изгледа немаат џандар со мотор да врти низ град, инаку сите ке носат ко во Битола  :) И јас неносев пред да ги донесат моторите џандарски.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5922
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3980 на: 01 Јуни 2023, 00:09:25 am »
Прилеп се по прописи возам и со кацига па најзапиран сум, фабрички ауспух, кацига на глава, технички исправен, без нагли забрзувања ме запира секој можен џандар. Другари група од 5-6 априлии со реверс ауспух никој не ги запира. Страшно.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #3981 на: 01 Јуни 2023, 00:15:00 am »
Јас казнет сум за неносење кацига,крив бев,скутерот регистриран,но ме изреволтира тиа што пред мене имаа застанато малолетник без возачка,без кацига на нерегистриран скутер и го пуштија бидејќи ќе требало родител да доаѓа бла бла бла па податоци,а мене за 2мин ме средија.

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3982 на: 01 Јуни 2023, 00:41:08 am »
Bas niz veles negledam skuterdzija da vozi so kaciga.
Posledno sto vidov bese roditel tatko dvete kjerki na skuter kaceni ednoto napred ednoto pozadi beter od Banglades.
50/50 е носењето кацига во Велес. Јас не тргнувам без да ја ставам, првично се противев (како сите неписмени) но сега не можам без неа, мислам дека сум бос :)

И никако не можам да разберам, има еден куп што носат кацига како капа, им ги клемпави ушите, недај боже да паднат, веднаш ќе им летне... Која е поентата ако знае некој да ме просветли? :)

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
« Одговори #3983 на: 01 Јуни 2023, 07:07:06 am »
Честито нека е.Го имам истиот скутер Speedfight Total sport модел,2т со водено ладење,го купив 2016 благодарејќи на Зеро,го зедов многу ефтино од еуроимпекс.До сега има некои си 8500км,презадоволен.

За блокажата на варијаторот зошто ти е мајстор,за 15 мин се вади,јас сам ја извадив.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Па ке пробам и сам да ја извадам, ама си реков ај да не мајсторам јас. Видов дека е само некаква шајбна што се вади, ке видам сега викендов, или мајстор или јас. Инаку зошто тајна, го платив 1900 европејци, заедно со се куферот и ветробранот напред. Скапо ли е, не ли е поима немам, луди се цените денеска.

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
« Одговори #3984 на: 01 Јуни 2023, 07:19:26 am »
Потпрашав тука за мислење, разгледував по огласи и завршив со Peugeot Speedfight 4 50cc 2T - 2020 год. со поминати 1056 km. За малку не земав Kymco Agility, ама човекот се предомислуваше, де го продавам де не го продавам. Го видов ова, ме бендиса и го земав. Ми остана уште да најдам некој локален мајстор да ја извади блокажата и да си купам кацига. Ееее... Велес, Велес од моторџиски град да нема од каде кацига да се купи . Битно за мене, немам проблем со искачување на угорници.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Со здравје да си го брчиш :)

Кацига за лек нема во Велес, јас земав од motomarket.gr, за 40% поефтино (башка tax free) отколку од Скопје да купев. Ако не ти се брза, топла препорака :)

Благодарам, да си купиш што си сакаш. Две кациги би купил, една за мене, една за останатите по дома ако во некоја прилика се качат со мене на мотор. Не сакам јас да ставам а ќерка ми позади па макар и 5 пати во годината да ја возам без кацига. @n1kola има и во Велес од џандарите со скутери што се.

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3985 на: 01 Јуни 2023, 08:07:27 am »
Убаво моторче.
Вади ветробранот и браникот позади како колегата на претходна страница едно 10 пати поубаво ќе изгледа.
Куферот обавезно.

Спортски ауспух скоро дупло ќе ја крене снагата. Имаш доста тивки опции на пазарот, но за жал сите огин скапи..
Ветробранот е фантастичен на поладни денови, особено како што планира Игор да ја вози ќерката, а куферот... Е тоа е убавина на друго ниво, верувај, го користам секојдневно и практичноста на моторот дупло ја зголемува. Браникот, или КАЛник, името само кажува која е намената, пролетва по овие дождови а и калта после нив ако го немаш ќе мислиш дека си возел крос на стаза.

За крај, да, ќе изгледа поубаво, ама pros>>>cons

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #3986 на: 01 Јуни 2023, 08:09:21 am »
За кациги разгледај си во Максима, имаа интересни кациги лани кога купував јас.
Со здравје да се вози инаку, убавина ти е за во градов.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #3987 на: 01 Јуни 2023, 08:11:17 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Па ке пробам и сам да ја извадам, ама си реков ај да не мајсторам јас. Видов дека е само некаква шајбна што се вади, ке видам сега викендов, или мајстор или јас. Инаку зошто тајна, го платив 1900 европејци, заедно со се куферот и ветробранот напред. Скапо ли е, не ли е поима немам, луди се цените денеска.

Нема филозофија,а има и на јутуб видеа како се вади.Накратко,вадиш капачката на преносот,вадиш варијаторот,на задната страна има 3 шрафови кои го држат блокаторот,вадиш блокатор,враќаш се назад и тоа е тоа.

Јас ви 2016 нов го зедов за супер цена ,благодарејќи на Зеро,за 1750е. Сега нови околу 2800-3000е и тоа 4т.

Убаво моторче.
Вади ветробранот и браникот позади како колегата на претходна страница едно 10 пати поубаво ќе изгледа.
Куферот обавезно.

Спортски ауспух скоро дупло ќе ја крене снагата. Имаш доста тивки опции на пазарот, но за жал сите огин скапи..

Што издув препорачуваш,нешто културно да не крева галама,да видам тука во Имачка колку европски се.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #3988 на: 01 Јуни 2023, 09:29:13 am »
Овој на Yasuni  овде гледам го има за некои си 160-170 европски.

https://www.yasuni.com/en/product/144-tub225-b-r-c-ck

А за варијаторче што би препорачал?

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
« Одговори #3989 на: 01 Јуни 2023, 18:57:04 pm »
Убаво моторче.
Куферот обавезно.

Се сложувам потполно со @Ordevski, во мојот случај моторчето е за да ги завршувам обврските низ градот без да палам кола. Така да практичност на прво место.