Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509875 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3479
Одг: Скутерчиња
« Одговори #3885 на: 11 Мај 2022, 20:44:01 pm »
ELF Moto 2 Tech.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #3886 на: 11 Мај 2022, 22:40:58 pm »
Немам некое искуство со мотори, првпат возам моторче, но сепак мислам дека е многу да троши 6л.
Троши масло нормално? Да не треба малку да дотуриш во бензинот? Едно 100ml синтетичко во следниот полн резервоар и ќе се каже дали е подобро.
И башка не се споредува со други потрошња. Сите различно возат и различни рути имаат.
Па мислам дека е нормално барем засега. Само 400км поминав од кога дотурив уље, како што ми кажаа на околу 1000 некаде би требало да го потроши. Стандардно уље синтинтичко за во моторот или со некое друго да мешам во резервоар?

@Boshe otidi do Sk neka go dzirne salam majstor za Piaggio. Ili ovlasteniot Dynamix ili Zoki Lisa . Znam problem ti e sto so 50cc nemozes na avtopat da go vozis, moras da baras prikolka/kombe za da go odneses. Ama jbg toa e cenata sto ziveeme po selata, ke mora da se snajdes..Kako i se drugo fakt deka i dobrite majstori se spikani vo Shkup, kaj nas vo selata e ostanato samo nepriuceno nesto...
Роби, не ми се ака искрено натаму. Ке пробам со Крумче пак, ако може да го штелува како што треба, па ке видиме. Оној ропакон Зизи од кога го фана се поремети.

50ка најмалку троши кога е најдобро наштелуван карбураторот и преносот т.е. со најмалку % гас - оди најмногу.
Ти нешто правеше на моторот, беше на сервис нели, претпоставувам карбураторот е раштиман и затоа ти троши премногу.
Да, го заебаа цел карбуратор Велешкиве "мајстори" ... Ке пробам ке го однесам кај тој што ми го управи претходно, па да видиме што ке каже.
Ауспух, пренос нешто дали е чепкано?
Знам за Џилера 50ка со друг ауспух и ролни со дете со не повеќе од 60кг дека троши 5.5 6л.

Sent from my NAM-LX9 using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #3887 на: 11 Мај 2022, 23:12:47 pm »
Ако е добро наштелуван, нема потреба гас до даске, ќе оди скутерот 70 на врв гас. И каква е таа вожња гас до даске, ако си сивоња и не знаеш да возиш, нормално ќе троши 6-7. Јас 35.000км свртев со априлијата, повеќе од 4.5/100 никогаш не ми потроши. Динамичен возач сум, не сум флегма.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3479
« Одговори #3888 на: 11 Мај 2022, 23:29:02 pm »
@Tony прво, смањи доживљај. Второ, верувај дека тука има доста поискусни моторџии од тебе што на твоето видео гледаат како неиживеаност и малограѓанштина, вклучувајќи ме и мене. И трето, не го ставај г*от кај што го мерат магарињата.
Немој да ме сфатиш погрешно, овие погоре се добронамерни совети. ;)

Присутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1414
« Одговори #3889 на: 11 Мај 2022, 23:29:39 pm »
Ја не знам шо ќе ви се такви моторчиња. Моето троши 2 литра.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #3890 на: 11 Мај 2022, 23:39:14 pm »
Ооо друже какво штелување какви бакрачи, не е чепнато моторчето 4500 км има поминато.

Ти ако имаш поминато 35000 со априлијата, јас продадов пред 1 месец џенерик со 40к поминато и италџет диабло шит со 15к 😂😂

А за возењето види го видеото, кога ќе изведеш пола од тоа коментирај. И кога сакаш за возење на што било.

Друже извини ама не изведувам идиотски работи и не седнувам на мотор без кацига. Очигледно различна перцепција имаме на тема мотори/скутери..

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #3891 на: 11 Мај 2022, 23:44:24 pm »
Мојот 1.8 троши декларирани по проспект, и имам проверено, ама 35 оди, 50 во лер на удолница, за од "57ма година сасвим доволно за од а до б, па и за повеќе  имам по 80 км цепано по стари патишта за ПП или Претор, закочен штрафот од гаста, музиче на слушалки и рацете вџеп оти не се издржват вибрациите. :) Ќе го активирам летово ако стросам документи и да напалкам ефтини гуми со бел ѕид.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3892 на: 12 Мај 2022, 00:39:47 am »
Кој е меракот да возиш прдало што брчи како ненормално, троши 6л/100км и не иде повеќе од 70км/ч ?

Тоа што го покажа на видеото не е ништо фасцинантно ни па за фалење, незнам што е фората воопшто. Возачки способности или ?... Јас пред 10 години тоа го правев со томос.

И за крај ништо лично али гледам имаш убави автомобили дома а и доволно си возрасен за да се палиш на скутерчиња и на такви акробации..

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3847
« Одговори #3893 на: 12 Мај 2022, 00:49:15 am »
Нема поглупа работа(а веројатно и нема да има) од скутер што оди 70/80 на саат и пишти како да оди 299.
Исто така ако ме удри таков скутер кој се глупира да се врти или да праи финти додека возам со колата веројатно би го згазил ненамерно во моментот зошто ќе ми ја изгребе колата.
Да не се сфатиме погрешно дека мразам мотори, и јас возев скутер 50-ка над 25ккм па после Aprilia RS125(исто околу 25ккм) и сега возам секој викенд Крос по ридиштава, ама глупирање и изведување паљачо низ град е нешто што никогаш ни сум го правел ни ќе го правам. Градот е за мир и спокој, на планина, стаза и автопат е друго.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3894 на: 12 Мај 2022, 09:17:19 am »
Ја те поддржувам Тонка!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8125
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3895 на: 12 Мај 2022, 10:11:02 am »
Башка што произведува 200 децибели и ги крши сите закони.

Произведувајќи ги тие 200 децибели, блуе син чад - жив бензин, кој мириса и после 10 минути кај шо поминал.

А тоа дека стресува мали деца, кога би ни било важно - не би биле Македонци.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #3896 на: 12 Мај 2022, 11:31:59 am »
Било тоа некогаш, сега се стакло чисти и нормално си брмчат.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #3897 на: 12 Мај 2022, 11:37:20 am »
Неможам и јас да го сватам филмот со брмчењето, сам на себе си сметаш пред се, а одат и без да вади уши. Баш пред некоја недела еден со априлиа возеше по локален пат околу  80, јас му бев зад газ со 80 со колата абе џам отворив не ми се верваше тивка колку беше веспата,  уште два три пати помина покрај мене, фен на тивко пуштен.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #3898 на: 12 Мај 2022, 11:42:45 am »
Нема поглупа работа(а веројатно и нема да има) од скутер што оди 70/80 на саат и пишти како да оди 299.
Исто така ако ме удри таков скутер кој се глупира да се врти или да праи финти додека возам со колата веројатно би го згазил ненамерно во моментот зошто ќе ми ја изгребе колата.
Да не се сфатиме погрешно дека мразам мотори, и јас возев скутер 50-ка над 25ккм па после Aprilia RS125(исто околу 25ккм) и сега возам секој викенд Крос по ридиштава, ама глупирање и изведување паљачо низ град е нешто што никогаш ни сум го правел ни ќе го правам. Градот е за мир и спокој, на планина, стаза и автопат е друго.
Ај не лажи, имам клипови како ја возеше старата априлиа на едно по булеварот

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #3899 на: 12 Мај 2022, 11:54:10 am »
Опааа ;D