Немам некое искуство со мотори, првпат возам моторче, но сепак мислам дека е многу да троши 6л.
Троши масло нормално? Да не треба малку да дотуриш во бензинот? Едно 100ml синтетичко во следниот полн резервоар и ќе се каже дали е подобро.
И башка не се споредува со други потрошња. Сите различно возат и различни рути имаат.
Па мислам дека е нормално барем засега. Само 400км поминав од кога дотурив уље, како што ми кажаа на околу 1000 некаде би требало да го потроши. Стандардно уље синтинтичко за во моторот или со некое друго да мешам во резервоар?
@Boshe otidi do Sk neka go dzirne salam majstor za Piaggio. Ili ovlasteniot Dynamix ili Zoki Lisa . Znam problem ti e sto so 50cc nemozes na avtopat da go vozis, moras da baras prikolka/kombe za da go odneses. Ama jbg toa e cenata sto ziveeme po selata, ke mora da se snajdes..Kako i se drugo fakt deka i dobrite majstori se spikani vo Shkup, kaj nas vo selata e ostanato samo nepriuceno nesto...😁
Роби, не ми се ака искрено натаму. Ке пробам со Крумче пак, ако може да го штелува како што треба, па ке видиме. Оној ропакон Зизи од кога го фана се поремети.
50ка најмалку троши кога е најдобро наштелуван карбураторот и преносот т.е. со најмалку % гас - оди најмногу.
Ти нешто правеше на моторот, беше на сервис нели, претпоставувам карбураторот е раштиман и затоа ти троши премногу.
Да, го заебаа цел карбуратор Велешкиве "мајстори" ... Ке пробам ке го однесам кај тој што ми го управи претходно, па да видиме што ке каже.