Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 508673 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #2730 на: 16 Мај 2015, 22:24:21 pm »
Jas plativ 1850 za 50cc ama so promena na sopstvenost. 

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Скутерчиња
« Одговори #2731 на: 17 Мај 2015, 16:21:20 pm »
Си купив спортско филтерче за скутерчево (Баотиан реплика на априлиа), е сега ми рекоа требало да се прештелува карбураторот кога ќе се стави, што е уствари тоа што се штелува и како сам да го средам?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2732 на: 18 Мај 2015, 00:32:59 am »
Сеа дизна минимум 85/90 ако сакаш да ти работи и да не зариба,и спреми си потроша 5 на 100 минимум

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2733 на: 18 Мај 2015, 23:04:52 pm »
не е само амсм,се јавив во псс,ги прашав дали има промени во однос на осигурувањето на скутери до 50 кубика.
Добив одговор како што кажал Влатче-Пунто,се плаќа за налепница околу 600 денари.
Ете тоа е другари,начукување до даска со се јајца

Мене денес во ПСС ми рекоа дека треба ТЕХНИЧКИ преглед да ми прават на скутерчето и слични срања ??? Бре мамицата лоповска. Не нарпајв ништо. :) ;D До 20ти иам рок, осигурање ќе си извадам од триглав, а другото видечемо.

ако те заустави полицаец, и немаш лепенка, џабе ти е осигурањето... исто како да земам осигурање за кола и да не идам на технички.. потполно исто ти е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #2734 на: 02 Јуни 2015, 17:29:15 pm »
дечки,во кој закон да барам ова заебанција со скутериве и налепниците?закон за безбедност во сообраќај или некој друго е?фала унапред :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #2735 на: 02 Јуни 2015, 17:41:54 pm »
Ne ti treba da baras zakoni odi izvadi si lepenka i osiguranje i cao prijatno ne si tupi glava..Godinava moze kje izbegnes ali dogodina kje go jades..
Se povekje i povekje gledam skuteri so nalepnici niz grad ne si ti edinstven sto kje ja zaebes drzavava...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #2736 на: 02 Јуни 2015, 19:21:17 pm »
Подобар избор е 2тактно или 4тактно моторче во однос на потрошувачка, одржување и слично?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2737 на: 02 Јуни 2015, 19:26:01 pm »
Подобар избор е 4т.. поиздржливи се, поекономични, поефтини за одржување..А и немаш заебанции со двотактол...

Ако ти е за брзина е тогаш 2т е побрзо од 4т..

Ама па од друга страна ќе ти се смачи со 4т кога ќе треби да искачуваш некое угорниче, посебно со 2ца...
« Последно менување: 02 Јуни 2015, 19:35:53 pm Бузуки »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #2738 на: 02 Јуни 2015, 19:29:46 pm »
Земи си побрзото и онака на двата ќе им праиш ремонт на 15к :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #2739 на: 02 Јуни 2015, 19:38:45 pm »
Zimaj 4 taktno 50cc nekoe pogabaritno i posle za 1500 denari zimas nov klip i cilindar i go pravis 80cc..
Menjas ulje kako na kola 600grama sobira na 1500km kje si go menjas i cepas..Potrosnja imas okolu 2.5L
Dvotkatnoto trosi 3.5L pobrzo e od standard 4T 50cc  ali curka i bidejki kinesko ti zatajuva pumpata i normalno remont prais..
Inace 80cc 4T trosi preku sila 3l dodeka dvotaktno tjunirano lapka i do 5l.
Vcera slucajno pominuev na vodnjanska ima 20 vrsti skutercinja so ceni od 700 pa nagore hamachi.
Mozes i kako moeto glanz karsi rade koncar imaat salonce i mislam deka se poevtini od hamachi.
Moj sovet 4t sto pogolemo da imas komocija eventualno dvajca da se kacite i gledaj 13 gumi da ima..
Site davaat preku banka na 12-24-36-48 rati so licna karta ali so kesarica vadis 50 eura popust.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #2740 на: 02 Јуни 2015, 19:56:25 pm »
Ne ti treba da baras zakoni odi izvadi si lepenka i osiguranje i cao prijatno ne si tupi glava..Godinava moze kje izbegnes ali dogodina kje go jades..
Se povekje i povekje gledam skuteri so nalepnici niz grad ne si ti edinstven sto kje ja zaebes drzavava...

нема да си тупам глава,сакам да видам на кој основ ќе ми бараат дупло да платам оваа година.а башка што сум уверен дека никаде не е пропишано законски тоа што го прават,само ми треба инфо од каде да почнам да барам

едит
им пишав на правдико,може ќе знаат повеќе околу ова
« Последно менување: 02 Јуни 2015, 21:10:18 pm ficomk »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #2741 на: 03 Јуни 2015, 10:33:34 am »
имам пишано претходно законски основи во кои е наведено дека налепница вадат моторни возила кои се подлежни на регистрација (технички) секоја година. Во посебен член е наведено дека мопеди и сл. НЕ се подложни на технички секоја година.

Јас си вадам само автодговорност, кој како сака нека прави.

п.с. не е коректно да се пишува дека МОРА да се вади, ако некој извадил негова одлука. Меѓутоа, кога некој член прашува „Дали треба технички и налепница? “ не е правилно да се дава само одговорот дека МОРА, кога очигледно има членови кои не го прават тоа. Со муабетов не планирам да солам памет, туку само да укажам на тоа дека треба да се биде малку објективен.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #2742 на: 03 Јуни 2015, 10:49:08 am »
Минатата недела прашував Во АМСМ ми кажа дека треба и технички да се направи и се на се околу 1800 ден. (лопови мме) , во ПСС 5-600 ден .. само налепница и барање , во Здружение на возачи 300 ден. плус налепница 60 = 360 ден. така да ќе си платам 360 ден. и нека кршат глава...

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #2743 на: 03 Јуни 2015, 19:37:55 pm »
имам пишано претходно законски основи во кои е наведено дека налепница вадат моторни возила кои се подлежни на регистрација (технички) секоја година. Во посебен член е наведено дека мопеди и сл. НЕ се подложни на технички секоја година.

Јас си вадам само автодговорност, кој како сака нека прави.

п.с. не е коректно да се пишува дека МОРА да се вади, ако некој извадил негова одлука. Меѓутоа, кога некој член прашува „Дали треба технички и налепница? “ не е правилно да се дава само одговорот дека МОРА, кога очигледно има членови кои не го прават тоа. Со муабетов не планирам да солам памет, туку само да укажам на тоа дека треба да се биде малку објективен.
муабет на место.иначе го најдов твојот пост од претходно,штета што не ти беше цитиран делот од законот,ама еве го:
Цитат
Член 33
Издавање на сообраќајна дозвола
(8 ) Работна машина, мотокултиватор, мопед (велосипед со мотор), лесен трицикл и лесен
четирицикл, подлежат на повторна регистрација само при промена на сопственикот, односно
носителот на правото на користење на возилото или при промена на неговото живеалиште,
односно седиште.
(9) Сопственикот на возилото од ставот (8 ) на овој член е должен да ја обновува
полисата за осигурување на возилото, за времето на користење на возилото.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2744 на: 05 Јуни 2015, 02:22:04 am »
а измените ке ги цитира некој? бидејки има измени и дополнување... и некој ги постираше више. се однесуваше само на мопеди.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време