ако сакаш саглам ваква кацига, ке треба да си броиш парички... кај нас ја нема за 60 долари дефинитивно. а таа од кај чичко али не сум сигурен колку е добра. барај и читај дали има сертификати од тестирања. неколку пати налетав на вакви кациги, кои се тешка кинештарија и дури е по опасно да ги носиш одколку без нив да идеш...
кај нас нај евтината ваква (со сертификати) е околу 130 евра, ја имаш во ајпон на коренот на водњанска, т.е. крстосницата меѓу водњанска и ул. железничка (еднонасочната улица).. ја имаш и во максима за отприлика истите пари... мојата е плус со вградени наочари со ув заштита... во сред возење ако налетам или се исправам наспроти сонце, на врвот од кацигата имам копче едно, го повлекувам и ми се спуштаат наочари од внатре...
и мојата не е 130 евра... многу често возам и преку 200.. не дека кацигата е ме спаси нешто, ене го другарон почина 2 месеци со една од нај добрите и нај скапи кациги на свет возејки едвај 120, туку како рече некој, со добра кацига ако на таа брзина паднам, ке можат да ме пољубат у чело без да се грозат. последната слика од мене ке им биде убава-чиста и без рани по главата...
добра кацига ке ти ја спаси главата во град ако се испружиш при брзини до кај 80-90... зашто нај често со глава се лепиш на асвалт...