Автор Тема: Mi vlaga voda vo kolata koga vrne  (Прочитано 14229 пати)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Mi vlaga voda vo kolata koga vrne
« на: 02 Март 2014, 22:30:16 pm »
Vaka, kolata ja rasturiv vnatre izvadeno e sve osven saltabla so toa sto i pravam hemisko cistenje, no  na sovozackoto mesto kaj nozete imase dosta rgja toa bese sve sredeno i sanirano,za moja sreka bila samo povrsna rga koa lesno iskoci i se sredi.
Losiot del od prikaznata e deka taa rga nastanala od voda koa vlagala dokolku kolata se pere ili vrne.
Kako ni ja neznam negde curi od desniot kjos od gore paga ama neznam sto da otvoram i sto da baram
zasto taka sredeno i premackano so minimum cekav da se isusi i da go spricnam so boja  naletav na eden vir voda vrz minimumot koj za sreka zasusil pa ne se dignal so vodata.
Aako sega ja sklopam kolata taa voda pak tuka ke se sobira zatoa ve molam za pomos da mi objasnite odprilika kako moze voda da vlaga vo kolata toa ne e dozvoleno spored avtomobilskite pravilnici :) si ima maka no kaj da ja baram ?
na Linkov na poslednata strana ima sliki od srabotenoto moze da komentirate i tamu i tuka
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,10864.180.html

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Mi vlaga voda vo kolata koga vrne
« Одговори #1 на: 02 Март 2014, 22:33:15 pm »
сончевиот кров има канали по самиот стуб на колата од лева и десна страна, како дрен е за да излегува вода ако случајно пропушта... е сега од десната страна ти е затнат одводот и таа мора негде да  пробива, ке земеш ке го отвориш кровот ке видиш дека напред десно има дупка и е во самиот столб, земи една жица и бутај исто како кога се чисти одвод по дома :)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
« Одговори #2 на: 02 Март 2014, 22:37:16 pm »
Вака расклопена у вашфабрик и чекај да прокапе. Ќе видиш кај влага, ќе си туриш силиконче :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3 на: 02 Март 2014, 22:43:13 pm »
Кедерите во каква состојба се?
Исто така да видиш и низ гумата на шовершајбната да не проаѓа, ако е деформирана и испукана од сонце.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #4 на: 02 Март 2014, 22:43:57 pm »
Види под крилото напред кај рогот да не има нешто заргано, па да има дупка и да пропушта.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #5 на: 02 Март 2014, 22:46:54 pm »
сончевиот кров има канали по самиот стуб на колата од лева и десна страна, како дрен е за да излегува вода ако случајно пропушта... е сега од десната страна ти е затнат одводот и таа мора негде да  пробива, ке земеш ке го отвориш кровот ке видиш дека напред десно има дупка и е во самиот столб, земи една жица и бутај исто како кога се чисти одвод по дома :)
sakas da kazes vnatresen e toj odvod ? pored stubovite znaci da vadam plastiki desno gore ?
P.S. Ovde kaj so e obelezeano tuka nadole se sliva  probav da zirnam ama sve e nagore elektrika plastiki 300 cuda i ne se glea od kaj probiva sigurno problemot e od nadvor.
@falanga
kederite se zdravi koska  ne se stari nit ispeceni 
@ toa so u podkrilo moze da ima nesto  no dali moze da propusti od resetkata kaj brisacite da e zapuseno so lisja i da vraka voda ?

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #6 на: 02 Март 2014, 22:49:47 pm »
под хауба тука горе одма под шофершајбна треба да има дупки за одвод, знаат од кал или од иглички од бор да се затнат и влегва после вода внатре.

тоа прво, а провери ги кедерите мада твојата кола е доста нова за таква мака да имаш, од нив имам базен во фичото секое миење... маме му..

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #7 на: 02 Март 2014, 22:57:16 pm »
Кај мене на секое врнење дожд, на перење не, секогаш имав вода напред кај касетата и предното седиште. Сега наесен ја закрпивме патосот и тој мајсторот му кажавме да провери и ова од кај што влага вода, и ние сумљавме дека од горе од кај брисачите, тука да не има скапано, испадна дека под крилото имало малку заргано и од таму влегувало, а горе од решетката кај брисачите се здраво.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #8 на: 02 Март 2014, 23:00:39 pm »
oki momci ke pocnam od prviot sovet pa sve do posledniot
ke vidime sto e ke ve izvestam fala za sovetite :D
Da ne bese forumov nikat nemase da mi tekne za sovetot na achtung

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #9 на: 02 Март 2014, 23:15:21 pm »
Ти кажав и јас,сум го имал тој проблем одамна.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #10 на: 03 Март 2014, 22:36:50 pm »
Momci proveriv sabajle kanalite od krovceto si se vo red, ja izvadiv resetkata kaj brisacite  i mu turiv 5-6 litri voda
u momentot koga stavav voda nemase posle 3-4 minuti edvaj po 1 kapka pagase znaci so intezivno vrnenje toa bi bilo ubava voda nasobrana kaj nozete .. care za toa znaci voda vlaga od kaj resetkata  stvarno neznam so da otvoram i da vidam kako moze da vlaga voda 99.5 % istekuva 0.5 % prokapuva  .. soveti hitno mi e ! Nekoj limar da dade sovet bi bilo korisno :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
« Одговори #11 на: 03 Март 2014, 22:39:19 pm »
мене у магленката ми влага ебати водата

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #12 на: 03 Март 2014, 22:51:19 pm »
ОТ: Крв ви се насловите на темите еј!
„Ми влага вода во колата кога врне“...

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #13 на: 03 Март 2014, 23:02:15 pm »
ОТ: Крв ви се насловите на темите еј!
„Ми влага вода во колата кога врне“...

ja si iam problem sea krf ili ne krv sakam pomos ako nekoj moze da mi pomogne

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #14 на: 03 Март 2014, 23:07:12 pm »
Mac prijatelce trgaj na majstor i on ke ti pomogne, tuka neli gledas se e samo badijaldzii ;D ;D ;D