чудно е и необично - ги нема многу низ градов малце се ретки - исти мотор како пунто носи 1.2 ама слаб е моторот и се размислувам да ја дадам само заради тоа - 96та е (моделов почнал да се произведува од 96та до 2001 мислам дека ) 1 200 кубика 44 киловати и 60 коња. фул опрема е и за изненадување има електронско подесување на фарови за висина
само ABS нема и тоа ми е малце чудно. мало количе за во град измислено и можам да кажам слободно и од корса поубаво за у град. Мене искрено слабо ми е и сакам нешто по моќно - барем да бенеш 16 вентила ( има таква верзија со 1.4 мотор )
потрошњата е 12 литра плин градска али тоа МЕНЕ ми е 12 литра пошто јас ја стискам и до 4 000 вртежи - а на плин нормалната треба да е 9/10 ( слаб мотор за тешка кола од 1 тон
) - многуи пари вложувам по неа и ич не ги жалам искренол. имам уште еден сет гуми и бандаши ама тие се 15ки и се алуминиумски со летни гуми ( планирам деновиве да ги ставам пошто зима кај нас дефинитивно веќе нема па може и некоја слика плус да ставам ) до сега фрлив стварно многу пари по неа.. кодот на бравата го сменив нови навлаки со 2 години гаранција ставив ксенон 55 ватни со ултра тенки трафоа, издув од грана, внатре сите лед диоди, сега следно во план ми е да ја затемнам ЦЕЛА ( со атест нормално ) и црна мат фолија на кровот да залепам и ред други работи само се со ред... ама како поминува време некако од друга страна многу се мислам и да ја дадам од проста причина што мене ми е слабаааа.... за жал - а се љубив у колава за многу кратко време
тоа е тоа... за одржување не прашувајте - исто како пунто (ефтини делови)