Само напред само напред... Деловите рачно ли ги фарбате ? Гледам фарбата има некои нерамнини, карактеристично за фарбање со четка...
Користи компресор и пиштол за фарбање, 100 пати боље искача!
Да имав ќе користев, сега за сега вака...
Cekaj sea. Mene tuka nesto ne mi e jasno... So ustvari kje prais so kolava? Ne bi trebalo da go izvadis motorot i da sreduvas sve komplet??? Ili kje go podzakrpis i kje go vozis?
Што не ти е јасно? Зошто да го вадам моторот сеа кога кај моторот е коска, ќе се вади кога ќе ја фарбам цела школка, не е само подзакрпување.... Значи се ќе се растури по ред, прво патосот ќе се прави па после се друго....
I sea sto pravis ti so kolava ? ? ? ke ja restavriras,repariras ? ili ke ja prais plukni zalepi ?
Motorot zasto ne go izvadi veke koga ja krpis, koga se krpi za da bide perfekt napravena,se rastura komplet sasijata se pravat drzaci se vrti kolata obratno so krovot nadole i raboti misko
Mislev ke bide ova proekt
ako sakas da go restavriras, treba malce da razgledas stranski proekti,jas 1 godina gledav proekti kako gi rabotat za da ne gresam i jas, nakratko i nabrzinka vo videovo celata postapka e opisana , vo brzi 8 min
http://youtu.be/DN6ySw_xVr0
Ќе си играм бе Дарио, леле божее, што плукни залепи бре, дај ми ја гаражата па да напраам ова што викаш, а со мојава гаража тешко, ќе се крпи се полека, али првен сакав да го заперам моторот, а за вадење дали сега или пред фарбање ќе видиме, ја сум за сега, татко ми ми мрчи пред фарбање да сме го ваделе...
Он сака прво да го испере, да го исчисти. Па после да го крпи патосот, и после патосот све остало...
Многу точно!!!