Автор Тема: CARclub Тркање во Race Center!  (Прочитано 116825 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16709
  • Keep it 100
Одг: CARclub Тркање во Race Center!
« Одговори #435 на: 13 Март 2014, 17:53:11 pm »
И пак завршив на трето место ;D

Каде е табелата!?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #436 на: 13 Март 2014, 17:53:20 pm »
Излизгуваа доста, ама и доста добро се контролираа колите. Значи малку повеќе концентрација си идеа перфектно. После тренингот и квалификации и првата трка ги научивме кривините и со кои брзини да влагаме. Нормално ни излизгуваа понекојпат ама па поинтересно беше. Освен Фиц што ми трга у рикверц и ќе ти забранам претицување у последна кривина! До претпоследна играме :D

Само нареден пат Јанош ќе го задолжиме за влез во финалето. Неможе од група од 6 души, 5 да влезат у финале.. :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16709
  • Keep it 100
« Одговори #437 на: 13 Март 2014, 17:55:45 pm »
Се изнаплака ;D Јас само ти вратив за пред тоа што ме изврти. :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #438 на: 13 Март 2014, 17:59:28 pm »
не заебавај само си кажувам :)
А и не се жали, овој пут не сум те извртел нигде! Уствари еднаш заедно со Томе, ама ми улетавте педерси у сендвич ме стаивте некој ме чепна и толку и требаше да се извртам, па успат да соберам некој :)
Тоа минатата недела малку те извртев :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #439 на: 13 Март 2014, 18:02:04 pm »
Добри бевме овој пат, јас само би го замолил Јанош малце да го чепне сетапот на возилата за следниот пат малку се непредвидливи во сред кривина кога ќе почнат да се извртуваат. Кожарот пак е позади мене на табела? :D :D :D :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6599
« Одговори #440 на: 13 Март 2014, 18:06:55 pm »
Исто така и marmlad кој се бореше со Фило кога возевме WTCC,а вчера исфрустрирам демонстративно си отиде и не ја ни заврши трката. :D

Со WTCC не сум се тркал со мармлад, он се тркаше со гхост и баги. Минатата среда кога ја бев и се возеше WTCC, го немаше мармлад.

Добри бевме овој пат, јас само би го замолил Јанош малце да го чепне сетапот на возилата за следниот пат малку се непредвидливи во сред кривина кога ќе почнат да се извртуваат. Кожарот пак е позади мене на табела? :D :D :D :)

Пренагло си дал гас, си возел со втора во кривини и си стиснал гас до крај. Ја не ја цедев втора до крај, туку нежно на гаста и порано ставав во трета и пун гас, мада и така знаеше да занесе задниот дел.

Тоа е тоа, можеби имаат даунфорце да се штелова, да се додава крило напред и назад, па така би требало да бидат постабилни.
Исто друга работа, пошто поршето беше поспоро на правци, а и васил кажа дека на правци неможеше да стави 6, за разлика од ферарито кое на стартноцелниот правец и потоа наредниот правец успевав да го ставам во 6, во таа ситуација, треба малце да се намалат брзините.
Али тоа е, сток сет :D

И возете без traction control, побрз излез имате од кривините.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #441 на: 13 Март 2014, 18:15:57 pm »
Фило не зборувам за кога ќе почнам гас да давам, обично ми се случуваше после кочење а пред да почнам гас да давам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #442 на: 13 Март 2014, 18:17:57 pm »
@ Filo Така беше,заборавив дека два пати возевме WTCC.Имаш подобар излез ама затоа во кривина треба претрано да пазиш со гаста.Мене барем со low traction ми беше таман ама пак ми забега 3-4 пати на излез.

@ Дебели се виде до кај си,кога се изрте од страв. :D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #443 на: 13 Март 2014, 18:18:59 pm »
Мене не ми правеше така, мада имав АБС пуштено. Си требало да пробаш штом викаш на кочење, една од двете варијанти:
1. Кочиш, но не ги вракаш нагло брзините, особено не ставаш нагло во 2-ра брзина (вака ја возев)
2. Кочиш, и нагло вракаш брзини, но држиш и малце на гаста.

Тоа е тоа.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #444 на: 13 Март 2014, 18:19:49 pm »
@Кожарот: Ти плука уље тоа кршот што го возиш затоа се извртев :D

Едит: Фило и така и така пробав, знам да го контролирам занесувањето кое се појавува на дауншифт, ова некако чудно неприродно занесуваше.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #445 на: 13 Март 2014, 18:22:09 pm »
И другиот проблем е загревањето на гумите. На поспор мод не се осека, ама на брз мод се осека загревањето на гумите, особено ако отиде над 100 степени.
Добро е што гумиве во рејс центаров јанош ги исклучил да не се трошат, замислете ем загреани, ем се трошат, па веке во 4 круг има да возиш како по снег :D

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #446 на: 13 Март 2014, 18:28:37 pm »
Ете тука лежи зајакот, јас сум малце агресивен возач и задните гуми цело време ги прегревав во до 3ти-4ти круг стигаа и до 120тина степени. Обично тогаш и почнував да ги правам грешките. Следен пат по меко и линеарно забрзување.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #447 на: 13 Март 2014, 18:39:35 pm »
Ептен беа забавни овие, ама ептен. До негде и лесни за контролирање, не беше нешто претерано. Прекрасно.
Само уште Фиц да научи да стартува, а не да ме саботира да трга у рикверц, па колата да ми гаси :D

Матеј, лоша организација овој пат!!!

Аман бе се сотре од плачење бетер од Фило си станал.И да влезевме во финале 6 од ваша 4 од наша пак немаше да бидеш во финале.:D

Плус 10 бода ќе имаш на табела пошто го подигна Вардар за 5 сантиметри  :P
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #448 на: 13 Март 2014, 18:44:07 pm »
6ти беше дејвокер, ќе влезеше во финале :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #449 на: 13 Март 2014, 18:44:48 pm »
Тачно! Колегата знае :) нема везе, се зезаме..ама ке ми беше поинтересно да те буткам малце, да те нервирам :) Нареден пт :D