Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Simo - Carrier159 на 04 Февруари 2023, 22:02:56 pm... Јас што давам од што морам, мене повеќе ме болат тие 1500-600 денари. 2000ден е вкупниот трошок, пошто и нова сообраќајна ќе треба.Јас од 2019-та ги терам „новите“ таблици, само грешен им беше правилникот и буквите не се исти со оригиналните. Во тетово не му дадоа фонт од МВР и на Аrial ги манаа. Следен апдејт, ѕвезди, да се чудат улајте.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
... Јас што давам од што морам, мене повеќе ме болат тие 1500-600 денари.
Ко викам, кола на бугарски му е мајката
За толку години од АВ до АЕ сте стигнале?
Цитат: yarre на 03 Февруари 2023, 23:16:56 pmНе знам дали сте запознаени, но табличките скоро 2 години не се изработуваат во Раде Кончар туку во фирма во Германија. Промената се случи пред скоро 2 години кога немаше таблички ни за лек. Стариот договор со РК заврши а новиот добавувач (фирма блиска на власта од западот) немаше уште уходано со Германциве и затоа беше застојот. Нашиот капацитет си остана така. А овој другиот си цепи. И ќе се утовара за глупоста наречена промена на таблички на сметка на возачите. Исто ко оние циркузантски налепници за регистрирано возило, кое наводно служеше за маркација дека возилото прошло технички и има осигурување. А на еден факлинг клик може по табличка да провери билокој од МВР.И сеа што е чудно у нашава ни државичка ? Се сеќавате на здравствените картички кои не заживеаа ? Ама нас секако ни е полесно да одиме до кафанче и да се натпреваруваме кој е во право. СДС или ДПНЕ. А и едните и другите фатени за јајца. kakva germanija vo lisice se stampaat Tetovska firma e tenderskiot dobitnik.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Ako vi trebaat nalepnici kje vi napraam na site, ama samo do krajot na registracijata, posle toa sakal nekjel kje mora da se menjaat - paricki vo budzet.
Не знам дали сте запознаени, но табличките скоро 2 години не се изработуваат во Раде Кончар туку во фирма во Германија. Промената се случи пред скоро 2 години кога немаше таблички ни за лек. Стариот договор со РК заврши а новиот добавувач (фирма блиска на власта од западот) немаше уште уходано со Германциве и затоа беше застојот. Нашиот капацитет си остана така. А овој другиот си цепи. И ќе се утовара за глупоста наречена промена на таблички на сметка на возачите. Исто ко оние циркузантски налепници за регистрирано возило, кое наводно служеше за маркација дека возилото прошло технички и има осигурување. А на еден факлинг клик може по табличка да провери билокој од МВР.И сеа што е чудно у нашава ни државичка ? Се сеќавате на здравствените картички кои не заживеаа ? Ама нас секако ни е полесно да одиме до кафанче и да се натпреваруваме кој е во право. СДС или ДПНЕ. А и едните и другите фатени за јајца.
Ова сето налага ново прашање.... да не ќе се случи да мора пак смена на таблици за некое време,ама овојпат со ознаки BG, AL, SRB - кој како каде... негде погранично можно и со GR ??
Цитат: ialeks на 06 Февруари 2023, 14:14:43 pmОва сето налага ново прашање.... да не ќе се случи да мора пак смена на таблици за некое време,ама овојпат со ознаки BG, AL, SRB - кој како каде... негде погранично можно и со GR ??Ако имате нешто информација на кој пункт промената е со GR да одам уште денес, да си завршам работа трајно.
Ima li nekade nesto akcija protiv odlukava sami da plakame novi tablicki ili nisto pak site kleknati?