Автор Тема: Половни автомобили од Англия  (Прочитано 10996 пати)

Отсутен ZOLTAN

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
Половни автомобили од Англия
« на: 09 Февруари 2014, 18:29:52 pm »
Прво сакам да им честитам на сите во форума.Аз сум од Бугарија, но живеам повеќе од 400км.от Македонија и не сум многу запознаен со јазикот и затоа ќе ви пишувам преку google translate.Надявам се да се разбираме. Занимавам со увоз на луксузни и нови автомобили од Англија, како и со смената на воланот им од десната на левата страна.
Причината да ви пишувам е дека во последната година се повеќе Македонските граѓани пишуваат на мои огласи во некои бугарски сајтови.Некои од нив ми испратија линкови до ваши сајтови и така успеав да ги разгледам.Впечатлен сум од големите цени и од тоа колку автомобили има со Бугарска регистрация.Интересуваме до кој степен овие цени се реални и има ли оборот.Во Англија можат да се најдат автомобили на многу добри цени, особено ако се малку удрени или други од овој тип.Ако сте заинтересирани можам да испратам линкове.Предварително благодарам.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Половни автомобили од Англия
« Одговори #1 на: 09 Февруари 2014, 19:37:15 pm »
Добредојде другар. Пријатен престој на форумов. Пушти некој линк за коли од Англија. Ако не си милиоционер во Македонија немаш право да регистрираш кола со десен волан за жал.
Има убави примероци.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #2 на: 09 Февруари 2014, 19:57:32 pm »
Добредојде другар. Пријатен престој на форумов. Пушти некој линк за коли од Англија. Ако не си милиоционер во Македонија немаш право да регистрираш кола со десен волан за жал.
Има убави примероци.
ПРЕСТАНИ ДА ШИРИШ ДЕЗИНФОРМАЦИИ....
Со најновите прописи можеш да регистрираш и управуваш возило со десен волан(иако според мене тоа не е ок)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3 на: 09 Февруари 2014, 19:58:50 pm »
Koга се случило тоа да смее да се регистрира?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #4 на: 09 Февруари 2014, 20:46:37 pm »
Има убави примероци.
ПРЕСТАНИ ДА ШИРИШ ДЕЗИНФОРМАЦИИ....
Со најновите прописи можеш да регистрираш и управуваш возило со десен волан(иако според мене тоа не е ок)

Прашав и ми кажаа дека не може. Во АМСМ, ПСС и се информирав со полицајци инспектори за моторни возила. (Они можат се ако се договориш).
А пробај и после кажи ни твое искуство важи ?

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #5 на: 09 Февруари 2014, 21:48:08 pm »
Јас знам еден џип кај нас со десен волан на мк таблици
;)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #6 на: 10 Февруари 2014, 10:42:22 am »
Јас знам еден џип кај нас со десен волан на мк таблици

После пуштање на увозот имало некое време. После веќе не можело. Такво инфо добив. мора да се прилагоди со прописен волан.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #7 на: 10 Февруари 2014, 17:44:54 pm »
Има и еден Сеат Леон паркиран кај бензинската кај МТВ преку ден, со десен волан е на МК таблици.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8 на: 10 Февруари 2014, 17:58:04 pm »
jas mislam deka nekoj se rasprasuese  za vozilo so desen volan i mu rekoa deka nemoze a mislam deka imase eden prijatel moj otide u bugarija i tamo na frelender mu napravija rokada na volan od anglisko na evropsko..
Ima edno tipce vozi audi TT isto na angliski sistem i vika sve okej dur se naviknes ali odi pa bidi muz i na avtopat preticaj kolona kamioni ili bilo sto mnogu e loso

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #9 на: 11 Февруари 2014, 08:49:46 am »
jas mislam deka nekoj se rasprasuese  za vozilo so desen volan i mu rekoa deka nemoze a mislam deka imase eden prijatel moj otide u bugarija i tamo na frelender mu napravija rokada na volan od anglisko na evropsko..
Ima edno tipce vozi audi TT isto na angliski sistem i vika sve okej dur se naviknes ali odi pa bidi muz i na avtopat preticaj kolona kamioni ili bilo sto mnogu e loso

ќе си ставиш огледало на крилото од левата страна. И немаш гајле. Штета што не дозволуваат милицајците да се увезуваат такви возила (само за привилегираните де).

Отсутен ZOLTAN

• Почетник
  • *
« Одговори #10 на: 12 Февруари 2014, 14:30:11 pm »
Мислам дека не ме разбравте добро, јас и не мислам да внасям автомобили со десен волан.Моята работа е да правам рокади на волани, го правам ова повеќе от7 години.Пращам ви линк до една од моите најави таму има и сликиhttp://www.mobile.bg/z1386792157619919Интересираме какви автомобили се бараат (со воланот од левата страна) и какви такси се плаќаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #11 на: 12 Февруари 2014, 14:33:22 pm »
Moze cena za nekoj primerok so se davacki?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #12 на: 12 Февруари 2014, 14:46:15 pm »
колку и да се навикнеш со десен волан многу е опасно посебно кога си сам на магистрален пат за да земеш да претицуваш - прегледноста е нула и автоматски си го загрозуваш само животот и воедно животот на другите учесници!

Отсутен ZOLTAN

• Почетник
  • *
« Одговори #13 на: 12 Февруари 2014, 15:25:25 pm »
Мислам да купам овој автомобилhttp://www.ebay.co.uk/itm/2006-BMW-630i-Sport-Auto-3-0-6-Series-Black-Damaged-Salvage-/261391285285?pt=Automobiles_UK&hash=item3cdc227c25Прогласен е на околу 7000 евра и има проблем со задната суспензија и нема заден браник, но е 2006 година, под 100 000км и изгледа добро.За да стане како нова и со лев волан ќе инвестирам уште около4000евро + транспорт.Вече разговарав со продавачот и мислам дека ќе се договориме и за ниска цена.Постојат и многу други понуди, еве некои од нив:http://www.ebay.co.uk/itm/2012-BMW-320D-EFFICIENTDYNAMICS-WHITE-CAT-D-DAMAGED-REPAIRED-SALVAGE-DRIVE-AWAY-/201035697642?pt=Automobiles_UK&hash=item2ecea94dea;http://www.ebay.co.uk/itm/2010-BMW-X1-2-3D-XDrive-204-BHP-AUTO-SALVAGE-DAMAGE-AUDI-MERCEDES-/141187818252?pt=Automobiles_UK&hash=item20df73230c;http://www.ebay.co.uk/itm/2013-BMW-120-2-0TD-auto-d-SE-DAMAGED-REPAIRABLE-SALVAGE-/190885032981?pt=Automobiles_UK&hash=item2c71a27415;

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #14 на: 12 Февруари 2014, 23:18:46 pm »
какви колишта за ич пари