Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
кога ја возев самарата немав гајле,бидејќи користеше исто уље од мотор и во мењач
Цитат: maci на 07 Февруари 2014, 13:44:23 pmкога ја возев самарата немав гајле,бидејќи користеше исто уље од мотор и во мењач Да не си грешка нешто,уље за во мењач на самарата е SAE 80W
Ја во мојот менувач сае 90 ставам. И незнам зашто, многу брзо почнува да го пушта преку семеризни, ке му ставиме нови, за помалку од 6 месеци почнува да протекува преку семеринзи.
a kolku ima pominato ceed-ot , toj ima takov menjac malku e pogrub a vo menjacot ima long-live maslo i ne bi trebalo da e problemot so masloto ...
Семеризни земаме според димензијата, идеме, имате вакви семеризни со оваа димензија ? Имаме господине повелете.Иначе пред 2 години му ставивме силоконски семеринзи, ко демек повеке траеле и повеке отпорни на температура и пак исто, брзо почнуваат да пропуштаат уље
Провери ги убаво осовините кој поминуваат низ семеринзите ако ти се тие оштетени/излижани не те спасуваат нови семеринзи,исто така провери има семеринзи во правец на движење,пример на лево и на десно не е само димензијата битна.