Автор Тема: Seat Toledo 1.9 TDI 1M  (Прочитано 20982 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Seat Toledo 1.9 TDI 1M
« Одговори #30 на: 22 Август 2011, 22:24:40 pm »
odlicno auto mnogu mi se svigja ovoj model na toledo,od osramot zadovolen si ? jas sakam da zemam za moeno h4 kaj mene se :)
Од осрамот да бидам реален не сум нешто воодушевен, има разлика во споредба од обична халогенка али јас очекував многу повеке
Ти фали ксенон, ремап, мењач со 6 брзини, 17ки, издуф, K&N, и затемнување :)
ксенон, К&N, 16ки или 17ки и затемнување се во план, издув на дизел не би ставал пошто незнам што би добил на звук, за ремап сум размислувал и сега за сега не би се одлучил за таков зафат а за мењач со 6 брзини не сум размислувал воопшто

Епа... со мењач од 6 брзино колата ке биде по стартна и побрза на спринг... и поголема максимална :)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 672
« Одговори #31 на: 23 Август 2011, 10:45:41 am »
odlicno auto mnogu mi se svigja ovoj model na toledo,od osramot zadovolen si ? jas sakam da zemam za moeno h4 kaj mene se :)
Од осрамот да бидам реален не сум нешто воодушевен, има разлика во споредба од обична халогенка али јас очекував многу повеке
ксенон, К&N, 16ки или 17ки и затемнување се во план, издув на дизел не би ставал пошто незнам што би добил на звук, за ремап сум размислувал и сега за сега не би се одлучил за таков зафат а за мењач со 6 брзини не сум размислувал воопшто

Епа... со мењач од 6 брзино колата ке биде по стартна и побрза на спринг... и поголема максимална :)
А се врши само замена на мењачот или треба да се прават и дополнителни модификации???

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #32 на: 23 Август 2011, 12:56:11 pm »

А се врши само замена на мењачот или треба да се прават и дополнителни модификации???

Ова и мене ме интересира...?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #33 на: 23 Август 2011, 22:26:06 pm »
Јас мислам само замена на мењачот,неверувам да не е иста потисната ??? или можеби е ???
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #34 на: 24 Август 2011, 16:20:55 pm »
Види... ти мењаш мењач а не мотор, 100% е иста спијничката и друг лагерот...

Па така да 95% мислам, дека треба само мењач, но ке проверам и ке ти кажам... за сигурно...

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 12 Септември 2011, 09:31:59 am »
Имам желба да ставам темпомат на толедото па може ли некој да ми ја објасни процедурата за монтажа на истиот, односно освен промена на рачката дали се прават и некој други сетирања???

http://www.ebay.de/itm/Tempomat-GRA-Einbausatz-Seat-Leon-TDI-Toledo-TDI-1M-/290599236563?pt=DE_Autoteile&hash=item43a91073d3

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #36 на: 12 Септември 2011, 15:52:03 pm »
Секако дека е можно да се монтира темпомат мада сам мислам дека нема да можеш да го направиш тоа затоа што ќе ти треба VCDS тестер и одредени знаења во врска со него за да го отклучиш темпоматот како опција во моторниот компутер на возилото, инаку еве еден линк можеш да прочиташ што се би требало одприлика да се направи за да проработи темпоматот.

http://www.carbasics.co.uk/vw_golf_mk4_cruise_control.htm

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
« Одговори #37 на: 12 Септември 2011, 20:53:26 pm »
не ни мислев сам да го монтирам  :) чисто ме интересираше дали постои опција за дополнителна монтажа на темпоматот-фала ти за информацијата

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 13 Октомври 2011, 14:10:44 pm »
ај некој што е поупатен околу електроника на возилава....не ми работат светлата за во рикверц, проверив да не се прегорени сијаличките-не се прегорени.
Е сега дали има посебен осигурач за светлата за рикверц па тој да е прегорен или ми спомна еден колега дека имало автоматче некое кое се наогало кај мењачот???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #39 на: 13 Октомври 2011, 14:24:14 pm »
ај некој што е поупатен околу електроника на возилава....не ми работат светлата за во рикверц, проверив да не се прегорени сијаличките-не се прегорени.
Е сега дали има посебен осигурач за светлата за рикверц па тој да е прегорен или ми спомна еден колега дека имало автоматче некое кое се наогало кај мењачот???
Има автоматче, само прво провери ги осигурачите.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
« Одговори #40 на: 14 Октомври 2011, 10:11:29 am »
а каде се наога тоа автоматче и дали ке можам сам да го сменам во смисла на одштекај-уштекај????

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #41 на: 14 Октомври 2011, 10:30:32 am »
а каде се наога тоа автоматче и дали ке можам сам да го сменам во смисла на одштекај-уштекај????

Автоматчето е дипло поголемо од просечно реле... е сеа, види тоа може да се наога, или некаде под волан, или лево десно, под шалтабла, или е напред кај моторот околу амортизерите...

Не сум работел баш на Толето, ама обично тамо е

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #42 на: 14 Октомври 2011, 11:49:15 am »

Автоматчето е дипло поголемо од просечно реле... е сеа, види тоа може да се наога, или некаде под волан, или лево десно, под шалтабла, или е напред кај моторот околу амортизерите...

@Riki

Мислам дека си грешка аутоматчето за рикверц е директно заштрафено на мењач,а ти ваљда мислиш за реле или ???

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #43 на: 14 Октомври 2011, 13:29:03 pm »

@Riki

Мислам дека си грешка аутоматчето за рикверц е директно заштрафено на мењач,а ти ваљда мислиш за реле или ???

Нема место да е закачен на рикверцот, кај ке стои кај мењачот коа нема место... туку на мењачот има давач, со 2 жици... а после тоа... треба да иде преку теле, и аутоматче...

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 26 Ноември 2011, 22:04:13 pm »
Денес на Толедото се монтирани ксенон светла-5000K, лед диоди за позиција и диоди во осветлувањето за задната табличка :D :D :D :D.

позиција

задна табличка