Не е битно, не им одам веќе за такви мали работи да ме јебат 
Го имаш ли ти маслово што ми го препорача Џиџи кај тебе ? Цена ако не е тајна ? 
5-30 моментално немам, имам 5-40. Канта од 4л е 1500 ден.Литарско пакување 400 ден.
marsher, многу разлика во цена, со пример LM TopTec 5W40 - 2.600, отприлика е. Литро - 600 денари. Разликата е толкава и во квалитетот, или ова е клаберска цена. Или пак во АвтоМакедонија им се високи цените?
Се согласувам со marsher за 5w-40, ја бев воден од спецификацијата на уљето од Bojan j која важи за дотичното географско подрачје. Со оглед на високите температури кај нас во лето 5w-40 е идеална комбинација!
ОК за летните, високи се. Ама и зимата во МК станува многу, многу студена. Дали 5W40 врши работа, да речеме до -20, -25 степени?
А ако ставаат 5-30 во овластен сервис, тоа значи само 5-30 и ништо друго или... ? Т.е. ако добро разбрав, 0-40 или 5-40 е подобро од 0-30/5-30
Во принцип - да, можеш да видиш и во упатството. Кај мене барем, пишува дека треба при менување на масло, да се става само масло со вискозитет и класа исто како она што се испуштило. Али не се секирај, djidji смени и брендови на масла и вискозитети и триста чуда, па ништо не се деси. Нели, djidji..?