Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1959663 пати)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #5055 на: 23 Март 2017, 22:24:40 pm »
Јас за 10ина дена ќе турам баш ликви моли... ке идам у аутомакедонија од таму ќе го зеам имам еден пријател што работи таму,да видам што ќе ми кажат дали тоа плавото или со мос2 се мислам...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #5056 на: 23 Март 2017, 23:20:48 pm »
400ки у литарско пакување,5l ти е доста поевтино,имаш во ѓорче карши европската очна тука на самиот семафор.
Им пишав на пакело пред малку 400 ден. литар ми рекоа. А имаат и пакување од 5литра?

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #5057 на: 24 Март 2017, 16:47:16 pm »
Ги задоволува спецификациите што VW ги опишал со 502 и 505, но не им платиле ќешарица на VW за апрувал.
Eve primer normite 505 502 na vw neam pojma sto se, sigurno se glupost nekoja ali nebitno bitno ne platile za appruval za da necinat a faktot deka gi nadminuva tie normi e nebiten.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5058 на: 24 Март 2017, 17:00:54 pm »
Јас за 10ина дена ќе турам баш ликви моли... ке идам у аутомакедонија од таму ќе го зеам имам еден пријател што работи таму,да видам што ќе ми кажат дали тоа плавото или со мос2 се мислам...

То со МоС2 можеш секој втор пат да ставаш, ако моторот е бајаги извозен. Ако не е тогаш терај си го плавото.

Eve primer normite 505 502 na vw neam pojma sto se, sigurno se glupost nekoja ali nebitno bitno ne platile za appruval za da necinat a faktot deka gi nadminuva tie normi e nebiten.

Кој го ебе фактот. Битно не е Мотул.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #5059 на: 24 Март 2017, 17:06:10 pm »
Samo motul da baram a?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5060 на: 24 Март 2017, 18:55:24 pm »
Samo motul da baram a?

Дааааааааа.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #5061 на: 24 Март 2017, 19:12:59 pm »
Ги задоволува спецификациите што VW ги опишал со 502 и 505, но не им платиле ќешарица на VW за апрувал.

Поарно нека исполнува некоја глупост што ми го препорачуваат да ја исполнува, одколку да НЕ исполнува никакви стандарди и под претпоставка да си викам, дека е подобро.
Ајде кажете ми кои се тие факти што ми гарантират дека некое масло е стварно добро? Или барем дека е доволно добро за во мојот мотор?
Незнам стварно. Да не испадне дека ги рекламирам Мотул, да најдам друго масло што ги исполнува тие "глупости" од VW ќе го пробам тоа. Не се ограничувам на Мотул само го правам тоа што ми го пишува по упатство.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5062 на: 07 Април 2017, 10:23:30 am »
Moже повеќе одговара за 'што ве насмеа' темата....
вчера ми препорача 15w-40 масло, еден стручен продавач на масла, откако му кажав дека има 270.000км. Досега рекорд беше 10w-40. Сега знам дека може да добијам препорака и за 20w-50  ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #5063 на: 10 Април 2017, 10:20:01 am »
Сепак се одлучив земав

Бев у автомакедонија од таму земав...
и успат поминував у автолидер си земав филтер Purflux

Отсутен Suzuka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #5064 на: 12 Април 2017, 17:56:50 pm »
Каде можам да го набавам ова масло
Liqui Moly Top Tec 4400 5W-30
Liquimoly.co.rs

Се јавив во Ауто Македонија го немаат :( ми треба за Рено Сценик 2.0 dci со DPF филтер

Цитат
Тор Тес 4400 е високо технолошко нискофрикционо хидрокрак моторно масло. Специјално за дизел моторни возила на Рено. Обезбедува минимално одвојување на саѓи. Комбинацијата од оригинални алкални масла, употребата на синтетички технологија заедно со врвни додатоци гарантираат дека ова масло обезбедува исклучителна заштита од абење, редуцира потрошувачката на гориво, обезбедува брзо навлегување на маслото во моторот. Рено бараат моторно масло со такви спецефикации за различните моторни возила со филтер за дизелски честички (DPF), за да се обезбеди максимален работен век на DPF филтерот. Погоден за автомобили со турбо полначи и катализатори. Спецификации: ACEA: C4-08; Renault RN 0720.

Можеби препорака во Грција, или нешто идентично на ова кај нас..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5065 на: 12 Април 2017, 17:59:47 pm »
Ако не го најдеш, земи 4200. Исто или подобро.

Отсутен Suzuka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #5066 на: 12 Април 2017, 18:12:09 pm »
4200 не задоволува ACEA: C4 и Renault: RN 0720
Ова 4400 испаѓа како родено за Рено со Нисанов мотор m9r по спецификации на самото масло..каде да го најдам  :(

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5067 на: 12 Април 2017, 18:53:07 pm »
Двете се low saps, dpf, twc. 4200 е малку потенко,

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5068 на: 12 Април 2017, 20:03:54 pm »
Сепак се одлучив земав
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Бев у автомакедонија од таму земав...
и успат поминував у автолидер си земав филтер Purflux

Најдобра 10-40 у светот (нели Пецко?) full synthetic

Каде можам да го набавам ова масло
Liqui Moly Top Tec 4400 5W-30
Liquimoly.co.rs

Се јавив во Ауто Македонија го немаат :( ми треба за Рено Сценик 2.0 dci со DPF филтер

Цитат
Тор Тес 4400 е високо технолошко нискофрикционо хидрокрак моторно масло. Специјално за дизел моторни возила на Рено. Обезбедува минимално одвојување на саѓи. Комбинацијата од оригинални алкални масла, употребата на синтетички технологија заедно со врвни додатоци гарантираат дека ова масло обезбедува исклучителна заштита од абење, редуцира потрошувачката на гориво, обезбедува брзо навлегување на маслото во моторот. Рено бараат моторно масло со такви спецефикации за различните моторни возила со филтер за дизелски честички (DPF), за да се обезбеди максимален работен век на DPF филтерот. Погоден за автомобили со турбо полначи и катализатори. Спецификации: ACEA: C4-08; Renault RN 0720.

Можеби препорака во Грција, или нешто идентично на ова кај нас..

А Toptec 4600 задоволува?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5069 на: 12 Април 2017, 20:07:04 pm »
Само 4400 е C4 официјално.