Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1771569 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1852
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #105 на: 01 Ноември 2011, 08:24:40 am »
Масло е де, знам. Се сеќавам Џиџи збореше за некое масло што било црно, бетер од прегорено, но било многу корисно за моторот.
Добро, нема врска. Кератек најверојатно ќе земам и јас, изгледа и на стариот му легна колата на срце, па ќе се чува и пази долго време :)
Јас имам ставено такво ЛМ со МоС2, и задоволен сум, веднаш осетив помирна работа, и после 5000 поминати километри е одлично.
Инаку уљето е такво сиво, графит боја.
Дефинитивно нареден пат пак такво ќе ставам во комбинација со Кератек.
МоС2 сакав и јас да ставам ама некако ми беше страв експерименти да правам пошто ми рекоа дека било за возила со поголема км.
Абе и јас разни муабети слушав за МоС2, кога јас гоп рашав истото продавачот во Аутомакедонија, ми рече дека МоС2 служел за да подолго време го задржи истиот состав на уљето, односно уљето да не губи на вискозитет или така нешто.Со МоС2 можеш повеќе километри да го возиш уљето.
Мада нареден пат и јас би го пробал тоа што ти го имаш ставено, зш тоа е практично исто уље само без МоС2.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #106 на: 01 Ноември 2011, 08:55:41 am »
Цитат

btw Вака, така или онака пак веќината се свртеа на LM (дури и жабарите, па и жутите) :) Да бев бар на платен список у Аутомакедонија - сигурно ќе ме унапредеа :D

Џиџи дефинитивно треба да си побараш процент ;D. Нема смисла, сега Директорот на продажба ќе се фали со зголемена продажба на ЛМ, како резултат на неговите бла бла бла ;D ;D ;D

Ако не ќе ја спамираме со е-мејлови главната веб страна на ЛМ. :P

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #107 на: 01 Ноември 2011, 09:36:01 am »
Хахаха ќути, им се испразнија магацините - изненадени се и затечени неспремни ... Се чека нова нарачка, најголема до сега! :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #108 на: 01 Ноември 2011, 11:03:08 am »
А да им се понудиме како консултанти, што викаш?

Јас од областа на маркетинг (ќе им понудам маркетинг план за пробивање и зголемување на пазарно учество), ти како стручен „незнависен“ консултант од областа на петро-хемијата (ако е ова точната област, поправи ме спротивно) ;D ;D ;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #109 на: 01 Ноември 2011, 12:50:25 pm »
Може, ама само како хонорарци :D

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #110 на: 13 Ноември 2011, 07:57:47 am »
По мое секој има по некое искуство со маслата. Јас имам добро искуство со полусинтетичките: 10W/40 на LM MoS2, и ELF... Од GM купено овде не сум задоволен, но сум задоволен од GM купено во грција. Целосно синтетично мојот мотор го троши и во иднина не планирам да го користам. Моментално користам Elf и немам никаква замерка. Значи единствено што би направил е ставање ceratec и користење масло кое претходно се покажало како добро и по можност менување под 10К. Ова значи дека немора ни многу скапи масла да се ставаат во релативно постари возила имајќи во предвид дека ceratecot има цена на скоро 2-3L квалитетно масло но се разбира и долготрајно дејство :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #111 на: 13 Ноември 2011, 13:18:34 pm »
Дапаче ;D

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #112 на: 13 Ноември 2011, 19:29:31 pm »
По мое секој има по некое искуство со маслата. Јас имам добро искуство со полусинтетичките: 10W/40 на LM MoS2, и ELF... Од GM купено овде не сум задоволен, но сум задоволен од GM купено во грција. Целосно синтетично мојот мотор го троши и во иднина не планирам да го користам. Моментално користам Elf и немам никаква замерка. Значи единствено што би направил е ставање ceratec и користење масло кое претходно се покажало како добро и по можност менување под 10К. Ова значи дека немора ни многу скапи масла да се ставаат во релативно постари возила имајќи во предвид дека ceratecot има цена на скоро 2-3L квалитетно масло но се разбира и долготрајно дејство :)
Мајсторот што ми ја одржува корсата(и толедово сега) не ми препорачува да зимам од GM уљето затоа што не било со исти квалитет како оригиналното GM (дечкото е специјализиран за Опел и излезен од Авто куќа)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #113 на: 13 Ноември 2011, 19:45:26 pm »
Грчкото GM ?

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #114 на: 13 Ноември 2011, 20:26:24 pm »
не, не, зборам за ова кај нас што го продаваат GM

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #115 на: 14 Ноември 2011, 16:08:41 pm »
Djidji читај што пишувам....вервај само на проверено зборам :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #116 на: 14 Ноември 2011, 17:37:33 pm »
Се разбираме де ... ;) :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9029
« Одговори #117 на: 18 Ноември 2011, 14:23:28 pm »
да не случајно некој знае SLX-TXT SOFTEC што масло е, на нет дава некој нејасни податоци као  Castrol ама кај нив на web го нема??

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #118 на: 20 Ноември 2011, 01:38:17 am »
Да не сте виделе некаде вакво нешто ...

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #119 на: 20 Ноември 2011, 01:57:09 am »
Мотул само во Грција кај нас носат ама само за мотори