Автор Тема: oepl astra 1.7 DTI  (Прочитано 16807 пати)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Одг: oepl astra 1.7 DTI
« Одговори #60 на: 02 Февруари 2014, 18:56:30 pm »
pa sinko vozenje na kola  od den dva ne te pravi ekspert  za koli.
Ti kje ja razgazis den dva i si vikas bree ama ide autovo no koga nesto kje stropa na nego kje si kjutis i kje baras sovet=Ete tuka e ekspertizata..
Inace ubavo zadolzenie ti dale test vozac barem kje se kurcis po maalo i naselba date gledaat devojcinja  kako menjavas koli..Moja neostvarena zelba kako mal samo togas imase 10 modeli na koli vo skopjevo nase taka da nemase tolku calamenje..Koga kje zaprljas racete  vo ulje togas deli soveti ne vaka si razvozel nekolku koli po skopjevo nase ubavo i odednas solis pamet na clenovi sto bi te turile vo mal prst so poznavanje na  i okolu kolite

За астрата зборам затоа што ја имам возено 10-ина пати, а иначе си возам од мерак не сум некој да се правам, иначе уште сум млад и не викам дека се разбирам којзнае колку, јас зборам тоа што сум видел или што сум искусил, а тие што се рабираат, ако убаво, ама се најмалце по 10-15 години постари од мене начукале над 30 и нешто години и ајде сега доктори на науки... Не солам памет, туку си правам муабет и правам логични муабети, со докази, а ти што збориш на памет и што правиш безвезни споредби тоа е друга работа... Јас само заклучив дека, секој над секого е " махер", "доктор" и врагови, јаки само на зборови и повеќе гледаат да навредат некого, за да се напраат паметни, да се покажт место да помогнат, они повеќе одмагаат... Многу сте комплексирани и мислите дека се знаете, незнам што е работава, луѓе зашто ме труете бе, што толку сум згрешил?? Млад сум, се учам,а повеќето од вас сте начукале повеќе од 30,40 години и се докажувате со мене, дајте бе срамота е алоо...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #61 на: 02 Февруари 2014, 19:00:18 pm »
MNOGU  zboris

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #62 на: 02 Февруари 2014, 19:01:14 pm »
заборави да пишеш профилот да ти го избришат

;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #63 на: 02 Февруари 2014, 19:02:18 pm »
Ајде доста напињање. Требаше да се разбереме со 4-5 поста не со 30.

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #64 на: 02 Февруари 2014, 20:10:33 pm »
марио не знаеше дека 1.7dti e исузу што е почетничка грешка. друго моторот има турбо дупка и се осетува под 1800 - 1900 обртаи е осетно потромав а над 4000 веќе губи здив и ако мислиш дека рамномерно забрзува, јасно ми е зошто мислиш дека таа со две врати е побрза

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #65 на: 02 Февруари 2014, 20:21:18 pm »
Сте се запнале за 100кг,кај мене камионот во сообраќајна е згрешен ни помалку ни повеќе за 1т.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #66 на: 02 Февруари 2014, 20:47:26 pm »
Јас кога разгледував да купам коли летово пробав и 1.7 дти може да кажам дека повеќе за во град е тој мотор или нормално возење по автопат значи му фалат неколку коња  :) ,ама за то пак на бензинска забораваш кога си бил :) Другар мој има астра 1.7 дти седан и ја возам по некогаш,можам да кажам мојта има повеќе снага иако е потешка од неговата и е караван 1340 кг тежи а има само 82кс ама троши и нешто повеќе тоа е тоа у глобала........

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #67 на: 02 Февруари 2014, 21:04:22 pm »
марио не знаеше дека 1.7dti e исузу што е почетничка грешка. друго моторот има турбо дупка и се осетува под 1800 - 1900 обртаи е осетно потромав а над 4000 веќе губи здив и ако мислиш дека рамномерно забрзува, јасно ми е зошто мислиш дека таа со две врати е побрза

Ок сум се помешал нешто, иначе приметив дека накај 1500-1600 обртаи е дупката што викаш, а иначе што очекуваш од тоа моторче со 75 кс, да ти пуни до 5000 обртаи како лудо, значи ова не ти е за на трки, туку баш градско моторче... Можело фабрички да се исфорсира со 90 коња, ама ова е предвидено за во град... ;)   

Едит: Јас само кажав дека рамномерно забрзува, а не спомнавдо колку обртаи како што, тоа е друга работа...

Јас кога разгледував да купам коли летово пробав и 1.7 дти може да кажам дека повеќе за во град е тој мотор или нормално возење по автопат значи му фалат неколку коња  :) ,ама за то пак на бензинска забораваш кога си бил :) Другар мој има астра 1.7 дти седан и ја возам по некогаш,можам да кажам мојта има повеќе снага иако е потешка од неговата и е караван 1340 кг тежи а има само 82кс ама троши и нешто повеќе тоа е тоа у глобала........

Ако правиш споредба на 1.7 дти на седанот, со твојот караван, кој е најверојатно 2.0 ди 82 кс тогаш лоша ти е споредбата... :)

Едит: Точно, се приметува дека му фали сила на моторот, сепак е наменет највеќе за во град, така да се си има своја намена... :)
« Последно менување: 02 Февруари 2014, 21:21:48 pm Mario_306 »
;D ;D ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #68 на: 02 Февруари 2014, 22:46:15 pm »
Чекајте малку, дали тоа е истава кола за која правиме муабет 5 страни е таа без клима?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #69 на: 02 Февруари 2014, 23:13:17 pm »
zaboravivme za kolata

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #70 на: 03 Февруари 2014, 01:06:34 am »
Колата изгледа зачувано и лична е. Ама три врати и без клима ми е некако ту мач.

Другарче има за продавање исто Астра 1.7 DTI 2002 година, 5 врати, со клима, ако сакаш да ти дам контакт.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #71 на: 03 Февруари 2014, 01:30:26 am »
Колата изгледа зачувано и лична е. Ама три врати и без клима ми е некако ту мач.

Другарче има за продавање исто Астра 1.7 DTI 2002 година, 5 врати, со клима, ако сакаш да ти дам контакт.

Ракун кажи ми што цена ја дава, иначе не му е важно на Влатко, климата и со три врати сака да земе најверојатно затоа што е само за него, а не фамилијарна башка рече до кај 2500 му е буџетот, а дечкото со астрава минимум 100 евра ќе спушти на ценава... :)
;D ;D ;D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #72 на: 04 Февруари 2014, 01:07:24 am »
Зимајте ја црната ако не му е важна климата по воланот и другите работи колку се приметува топ е колата, добар бандаж има  ,стегната делува.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #73 на: 04 Февруари 2014, 09:29:32 am »
^^

Ти би купил кола во денешно време (без разлика колку е стегната) без клима? Дај не го лажете детето, не го палете без време, после ќе се кае ... ако стварно сте му познаници/другари ќе му ја кажете вистината !!!

Јас имам црна боја на кола, во лето и со клима па ненормална работа е а несакам да замислам без тоа.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #74 на: 04 Февруари 2014, 10:03:58 am »
Зимајте ја црната ако не му е важна климата по воланот и другите работи колку се приметува топ е колата, добар бандаж има  ,стегната делува.

Да, да навистина е супер количето, а и мене ми беше што е без клима, ама Влатко рече дека не му е важно тоа, туку важно му е како што треба да биде колата... :)

^^

Ти би купил кола во денешно време (без разлика колку е стегната) без клима? Дај не го лажете детето, не го палете без време, после ќе се кае ... ако стварно сте му познаници/другари ќе му ја кажете вистината !!!

Јас имам црна боја на кола, во лето и со клима па ненормална работа е а несакам да замислам без тоа.

Не сум му познаник или другар, реално се запознавме пред 2 дена, ме замоли да дојдам и јас да ја ѕирнам колата, јас пробав да го убедам да си земе со клима, ама него не му е важно... Значи неможам да му досаѓам да земе со клима сепак незгодно е, а иначе ова му беше второ гледање на колата, кога бевме со мене и готово беше решен да ја зема колата... Значи колата е стварно добра, ама и јас не би земал во денешно време кола без клима... :)
;D ;D ;D