Автор Тема: CARclub Тест: Audi A3 Limouse 1.6 TDI  (Прочитано 32703 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Audi A3 Limouse 1.6 TDI
« Одговори #45 на: 31 Јануари 2014, 16:03:31 pm »
A „Ново си е ново?“

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #46 на: 31 Јануари 2014, 16:09:51 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #47 на: 31 Јануари 2014, 16:53:21 pm »
Помонотон дизајн од Ауди мислам дека не постои, марката станува досадна и одбивна.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #48 на: 31 Јануари 2014, 16:53:52 pm »

Али ипак, едното (мустангот) е држеча милфица, а Октавијата е расна матурантка :) ствар на вкус :) Аудито у случајов е дигната шмизла што мисли дека е центар пажња, а никој не ја погледнува.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #49 на: 31 Јануари 2014, 17:04:51 pm »
29 банки е доста голема сума на пари. Некој поголем тендер ќе ти треба за да си го купиш.

Неможам да замислам на пример човек кој ги заработил и заработува своите чесни 900 евра месечно да си купи А3 седан. Нелогично ми е некако. А мало е за оние што заработуваат повеќе. Значи за кого е колава?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #50 на: 31 Јануари 2014, 17:29:34 pm »
За никого, стварно и јас не ги сфаќам ауди што прават со глупостиве. Убав им е дизајнот, преубав, ама што има потреба па сите коли да се исти?

Па нека ги направат вака моделите: Audi: xxxs (a1), xxs (a3), xs(a3 sedan), s(a4), l(a5, a5 sportback), xl(a6), xxl(a7), xxxl(a8).
Барем ќе може да се бира по димензија без да се буни купувачот.

За 29 000 евра башка имаш избор, избор ... :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #51 на: 31 Јануари 2014, 18:01:09 pm »
У мајката, да ве чита некој ќе рече Octavia RS сме возеле.

Да, скапо е Audi-во. Исто како што е скап Mercedes CLA (колку за потсетување, конкретниот модел што го возевме кошташе 47.000 евра), исто како што беше скапо и Volvo V40 (1.6 дизелче за 32.000 евра). Брендот си го прави своето.

И сериозно, помисливте дека моментот со 5 брзини кај Skoda Octavia RS не е грешка? Веќе еднаш е правен муабетот на форумов, Денде ја потенцираше истата работа. Во Порше им е спомнато, ама толку се замараат.

Енивеј, мене Аудито ми се свиѓа. Скапо е, ама има зашто е скапо. Не дека вреди 10.000 евра повеќе од Октавија, ама си има свои моменти.

Со задоволство би возел едно добро стокмено А3-че. Дени, ти текнува колку се лигавеше по S3?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #52 на: 31 Јануари 2014, 18:03:24 pm »
Нема зашто да е толку скапо,влегува у територија на А4,буквално ист изглед ни точка разлика.

Додека кај цла,волво и др слични такви ако ништо друго барем се потрудиле околу шмекерскиот дел на автомобилот.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #53 на: 31 Јануари 2014, 18:14:38 pm »
Јас (и 100% сум сигурен дека ќе речете дека сум пристрасен) би го избрал соодветното А3 пред А-класа, Volvo V40 и BMW 1.

Сите три не можат да дојдат на 200 метра од Аудито кога станува збор за ентериер, Volvo-то има никаква задница, а BMW-то е целото никакво, од било кој агол.

Отсутен Stefan995

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 106
« Одговори #54 на: 31 Јануари 2014, 18:25:44 pm »
Јас мислам дека ако го споредувате А3 со модел на Bmw, тоа треба да биде series-2, за да биде рамноправна битката. Мислам дека тука веќе не е никакво од било кој агол, секако за седан моделот на Аudi :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #55 на: 31 Јануари 2014, 18:30:37 pm »
У мајката, да ве чита некој ќе рече Octavia RS сме возеле.

Да, скапо е Audi-во. Исто како што е скап Mercedes CLA (колку за потсетување, конкретниот модел што го возевме кошташе 47.000 евра), исто како што беше скапо и Volvo V40 (1.6 дизелче за 32.000 евра). Брендот си го прави своето.

И сериозно, помисливте дека моментот со 5 брзини кај Skoda Octavia RS не е грешка? Веќе еднаш е правен муабетот на форумов, Денде ја потенцираше истата работа. Во Порше им е спомнато, ама толку се замараат.

Енивеј, мене Аудито ми се свиѓа. Скапо е, ама има зашто е скапо. Не дека вреди 10.000 евра повеќе од Октавија, ама си има свои моменти.

Со задоволство би возел едно добро стокмено А3-че. Дени, ти текнува колку се лигавеше по S3?
Ми текнува. Се лигавев и за А класа, не за CLA. И за С3 а не за седан.

Јас (и 100% сум сигурен дека ќе речете дека сум пристрасен) би го избрал соодветното А3 пред А-класа, Volvo V40 и BMW 1.

Сите три не можат да дојдат на 200 метра од Аудито кога станува збор за ентериер, Volvo-то има никаква задница, а BMW-то е целото никакво, од било кој агол.
Одоздола е светлосни години подобро од FWD Аудиво.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #56 на: 31 Јануари 2014, 18:31:06 pm »
Пристрасен си, и не се шалам, се глеа дека многу си го сакаш VW семејството. Неам ништо против, ниту пак треба да ти се замери, тоа си е твоја работа, исто како што си е моја работа тоа што мислам дека BMW 2 Series може да брише под со сите наведени, само што не верувам дека некогаш ќе го добиеш на тест, освен ако не се смени импортерот за БМВ возила кај нас.

Што се тиче А3-кава, Ауди вовеле уште еден број во конфекцијата. Според мене, Ауди никогаш не биле ни блиску до премиумот што го нуделе Мерцедес и БМВ. Кажав и претходно во една тема, од Ауди, само RS6.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #57 на: 31 Јануари 2014, 18:35:44 pm »
@Deni: Има и S3 седан. :)

И да, се слагам дека BMW-то брише под со FWD Audi. Ја затоа би земал Audi Quattro. Кецот ми е толку монументално ружен што не можам да простам. Каков сака погон нека има.

@Kimi R: Намерно е изоставен Series 2 од споредбата - на слики изгледа одлично, дури прекрасно, али ќе се стрпам да го видам во живо. И колку за потсетување, 2-ката е со 2 врати, Audi-во e со 4.

Иначе да, сите коли на Audi премногу личат една на друга. Тоа е повеќе од очигледно, и е срамота, и го спомнав во двата теста на Audi што се објавени у прошливе (точно) месец дена. :)

И они си се свесни, и најавија промени со новите модели. Живи били па видели.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #58 на: 31 Јануари 2014, 18:39:15 pm »
Очекувам Ауди А2, кое ќе биде седан од А1. На тест во Септември.

П.С: Добро начна!!!! А3 седан би било добро ако е со 2 врати! Тогаш има логика дефинитивно! :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #59 на: 31 Јануари 2014, 18:41:11 pm »
Енивеј, чисто за да биде јасно, мојата ранг листа во моментов е следната:

BMW 2 Series
Audi A3 Sportback
Mercedes-Benz A-Class