Автор Тема: Opel Corsa 1.7 CDTI 101hp  (Прочитано 15092 пати)

Отсутен Nikoloski.7

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
Одг: Opel Corsa 1.7 CDTI 101hp
« Одговори #15 на: 29 Јануари 2014, 01:30:22 am »
Искрено не сум за Алфа мерак ми помало количе а стартно,брзо и стабилно,па еднаш имав ваква корса со ДТИ мотор па сега сакам на нешто поново да идам и со година и со мотор,па ми фати оваа око па ќе видиме треба да се провери,затоа и пишав на форумов мислење за моторот ми треба.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #16 на: 29 Јануари 2014, 01:34:45 am »
јас имам исти модел само со 1.7дти потрошувачката кај мене е околу 4.5 отворено 7.5 градска мислам дека иста ке е и на 1.7цдти
вожната како за мал градски автомобил ми е крута за низ град  некако но затоа на отворено доста стабилно делува
пишал во огласот борд компјутер а нема, исто пишал еср исто така нема искористи тоа ако планираш да се ценкаш
и уште нешто предниод браник и кај мене е малце како ,паднат, а на сликата гледам исто и на таа е можда е мана не знам

За предниот браник и јас приметив дека е подпаднат од левата страна... А иначе @alek cdti моторите се далеку подобри и поекономични мотори од dti кои се без навреди голема утка на опел... А иначе како утврди дека колата нема есп и борд?? Не значи ако твојата нема дека и оваа нема... ;)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #17 на: 29 Јануари 2014, 01:38:00 am »
Искрено не сум за Алфа мерак ми помало количе а стартно,брзо и стабилно,па еднаш имав ваква корса со ДТИ мотор па сега сакам на нешто поново да идам и со година и со мотор,па ми фати оваа око па ќе видиме треба да се провери,затоа и пишав на форумов мислење за моторот ми треба.

Извинете за double post...
Во моторот не се сомневај, топ мотори се и со пониска потрошувачка од дти... :)
;D ;D ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #18 на: 29 Јануари 2014, 01:40:31 am »

Друже праиме муабет за Алфа. Ако сакаш стартно, брзо и стабилно количе, подобро од тоа нема да најдеш. Конкретно јас имам Alfa Romeo 147 1.9 JTD ...

Отсутен Nikoloski.7

• Почетник
  • *
« Одговори #19 на: 29 Јануари 2014, 01:43:17 am »
Сепак не фала ти за помошта ама имам почит и доверба само спрема VW i Opel :D

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #20 на: 29 Јануари 2014, 01:44:20 am »
затоа што гледав и јас корси и претежно опели има дисплеј на кој има само сат температура и датум и има 2 копчина на дисплејот :)
а за есп не сретнав корса да има, пише EPS на инструмент таблата што значи елецтроник повер стеаринг
е сеа колку шо се разбирам и како што гледав по проспекти 1.7 dti и cdti  имаат ист производител и не е опел за среќа

Отсутен Nikoloski.7

• Почетник
  • *
« Одговори #21 на: 29 Јануари 2014, 01:50:19 am »
А што производител е 1.7 цдти,ако е екотек е опелов а иначе каков би можел да биде,читав на нет дека и цдти као демек бил исузу,за 1.7 ДТИ знам дека е ама за овој незнам,а 1.3 бил со фиат некоја комбинација.

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
« Одговори #22 на: 29 Јануари 2014, 01:56:25 am »
1.7 е исузу ако е 1686цц  тоа се 1.7 дти 1.7 цдти 1.7 дтс
1.7тд 1700цц е опелов дизел
многу ретки се 1.7цдти затоа што се прилично скапи и да има иста потрошувачка има далеку подобри перформанси, а сигурно нема поголема е сеа ако има некој кола со таков мотор добро е да каже искуство од прва рака

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 29 Јануари 2014, 02:00:17 am »

Друже праиме муабет за Алфа. Ако сакаш стартно, брзо и стабилно количе, подобро од тоа нема да најдеш. Конкретно јас имам Alfa Romeo 147 1.9 JTD ...
другар ми има алфа 156 1.9 јтд 110 кс брза стартна кола ама  9 литри во град трши 5,5-6 на отворено плус менуваше нешо ламела рамена 700 евра плати

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #24 на: 29 Јануари 2014, 02:01:57 am »
@alek
Неможеш да процениш според дисплеј, копчиња итн., за тоа дали има борд затоа што бордот кај опелите е кај саатот и треба колата да има ракета за бордот...

@Nikoloski И дти и цдти има и опелови и исузу, а 1.3 што можам да потпишам со две раце е одличен мотор со, одлична потрошувачка и доста е агилен... Фиатов мотор е иначе, ам мислам дека по лиценца се прави со опел делови, а потрошувачка 5.6 на борд со клима и вожња на дедо ми додека не го слушне моторот значи до кај 3000-3500 вртежи... :)

А што производител е 1.7 цдти,ако е екотек е опелов а иначе каков би можел да биде,читав на нет дека и цдти као демек бил исузу,за 1.7 ДТИ знам дека е ама за овој незнам,а 1.3 бил со фиат некоја комбинација.

Повеќе од 6 во град нема шанси да троши, гарантирам, а ако можеш да најдеш убава корса со 1.3 мотор лапај одма, јас возев до душа 2008 година и ме изненади количето колку е добро, немам коментар, со 1.7 мотор ќе корне рачунај... :)
;D ;D ;D

Отсутен Nikoloski.7

• Почетник
  • *
« Одговори #25 на: 29 Јануари 2014, 02:03:31 am »
1.7 е исузу ако е 1686цц  тоа се 1.7 дти 1.7 цдти 1.7 дтс
многу ретки се 1.7цдти затоа што се прилично скапи и да има иста потрошувачка има далеку подобри перформанси, а сигурно нема поголема е сеа ако има некој кола со таков мотор добро е да каже искуство од прва рака

Значи сакаш да ми кажеш дека има шанси да е Исузу ако во документите видам дека е 1686? или шим е 1.7 цдти тогаш е исузу???,и како мислиш се скапи,во однос на одржување или?ако сакаш малку поопширно  :D

Отсутен Nikoloski.7

• Почетник
  • *
« Одговори #26 на: 29 Јануари 2014, 02:05:04 am »
@alek
Неможеш да процениш според дисплеј, копчиња итн., за тоа дали има борд затоа што бордот кај опелите е кај саатот и треба колата да има ракета за бордот...

@Nikoloski И дти и цдти има и опелови и исузу, а 1.3 што можам да потпишам со две раце е одличен мотор со, одлична потрошувачка и доста е агилен... Фиатов мотор е иначе, ам мислам дека по лиценца се прави со опел делови, а потрошувачка 5.6 на борд со клима и вожња на дедо ми додека не го слушне моторот значи до кај 3000-3500 вртежи... :)

Како би знаел дали е исузу ,еве ќе одам утре да ја гледам и како би познал?

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 29 Јануари 2014, 02:09:17 am »

Значи сакаш да ми кажеш дека има шанси да е Исузу ако во документите видам дека е 1686? или шим е 1.7 цдти тогаш е исузу???,и како мислиш се скапи,во однос на одржување или?ако сакаш малку поопширно  :D
скап да го купиш ето јас ја купив 2400 дти а 3400 е цдти барем тие тогаш што се продаваа,одржуванје не знам какво е ама со сигурност е исузу не мора да проверуваш

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #28 на: 29 Јануари 2014, 02:11:51 am »
Тоа според сериски број на мотор се гледа обично, а незнам дали би пишувало во сообраќајната... Како и да е исузу само ќе ти биде поскап за одржување поскапи каиши, затегачи итн., а и да е опелов и да не е одличен е моторот... :)

Значи сакаш да ми кажеш дека има шанси да е Исузу ако во документите видам дека е 1686? или шим е 1.7 цдти тогаш е исузу???,и како мислиш се скапи,во однос на одржување или?ако сакаш малку поопширно  :D
скап да го купиш ето јас ја купив 2400 дти а 3400 е цдти барем тие тогаш што се продаваа,одржуванје не знам какво е ама со сигурност е исузу не мора да проверуваш

Ако си ја земал корсата за 2400 евра тоа ти е премија, а тешко за 3400 да има 1.7 цдти, 3300-3400 се 1.3 цдти..
;D ;D ;D

Отсутен Nikoloski.7

• Почетник
  • *
« Одговори #29 на: 29 Јануари 2014, 02:12:48 am »
Ја се јавив донесена е од италија,сепак би сакал да ја проверам,цената ми кажа 3000 евра со тоа што треба сервис да правам и прва регистрација.што значи дека ќе ми отидат плус 300 евра како ништо ако не и више,а ако е исузу како што викаш ондак у моментов би сакал да ја земам ако е ок,бидејќи јапанац е  :D