Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Jas i ato turavme nekolku godini vo opelcinata sto gi cuvavme i mn dobro ulje se pokaza a i nema falsifikati od nego ili moze da ima ama mnogu malku
А какви адитиви тураш-мислам за што
Какво масло да ставам 10-40 за Сузуки Свифт 1995 год. 220 000км поминати сега возам тотал 7000 куартз да си продолжам со исто или да пробам со некое друго? Задоволен сум, не го троши воопшто само чисто информативно некој предлог. Тоталот се менува на 10 000км. позз
што моторче има свифтчетоАрал не би ти рекол.... добро е ама мн фалсификати Или јас турам ЕЛФ и задоволен сум Или евентуално некое магнетик уље како Кастрол (ако најдеш оргинал)
што би ми препорачале за Ford Puma 1.7 мотор, за тој мотор се препорачува нешто вакво http://www.opieoils.co.uk/p-991-fuchs-titan-xtr-5w-30-high-performance-fuel-economy-synthetic-engine-oil.aspxнекој друг предлог ?
Еве јас ставив JB German Oil 5W-50 синтетичко масло. Како ќе се покажи останува да видам
денес ставив Rheinol Primus FOS SAE 5W-30, па ќе видиме како ќе се покаже, ставив и адитив за запирање на протекување на масло од дихтунзи, баш ме интересира дали ќе помогне
Цитат: Dean на 02 Април 2011, 13:15:46 pmденес ставив Rheinol Primus FOS SAE 5W-30, па ќе видиме како ќе се покаже, ставив и адитив за запирање на протекување на масло од дихтунзи, баш ме интересира дали ќе помогне 5-30 во пумата, тоа се тура на малку пнови коли За пумата добро би било 10-40 а и поевтино е ама нема везе