Автор Тема: Hyundai is the most satisfying car  (Прочитано 20523 пати)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Одг: Hyundai is the most satisfying car
« Одговори #45 на: 20 Јули 2011, 14:24:43 pm »
Седат затоа што многу ги има и одат на редовен сервис за менување на масло и филтри :)
А што правиме со тоа што сериозно цркаат сите фолксвагени околу мене? Да не им снемуе масло случајно?
Веќе пишав..ТИе се направени да ги возат луѓе а не волови како нас во МК ;)
Ај да не труеме више овде,терајте во другата тема
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #46 на: 20 Јули 2011, 14:25:08 pm »
ЛП само едно прашање имам до тебе
ЗОШТО ФОРУМОТ ГО ПРЕНАТРУПУВАШ СО ХЈУНДАИ,КАКО ПРЕТХОДНО ШТО ЗАМАРАШЕ СО ТВОЈАТА КОРСА ЛП ЕДИШН ???
Зошто нема пари за поасално ауто, па треба сите да не убеди дека Хјундаи е одлична кола. Исто како луѓето што викаат дека Quart телевизори се исти ко Сони, само поефтини.

Да си ми ем жив ем здрав ем да ми ти е прав.

Deni zazemas opasen stav, gi pravis milinorite retardirani, i toa samo onie sto kupuvaat Hyundai :)
Лелееееее, којзнае колку си среќен! За некоја година кога ќе купиш Хјундаи, ќе имаш иста кола како и милионерите!!! Џоа милионер да си! BTW не ги правам ретардирани, тие се ретардирани.

Повеќето се.

ne ne, samo tie sto vozat hyundai :)

Тие си се посебна категорија.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #47 на: 20 Јули 2011, 15:01:38 pm »
Со 3-4 VW коли во сервис кренавте толкава галама...

BMW повика преку 120 000 единици заради неисправност на кочење, па никој не се најде паметен да рече дека Бимерот не е тоа што бил во квалитет...

А ова со Хјундаито е исто како муабетот за Виндоус и Линукс ...  Немало вируси за Линукс..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #48 на: 20 Јули 2011, 15:03:06 pm »
Hyundai Motor Group     5,744,018 units sold in 2010

niedno se nema rasipano.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 20 Јули 2011, 15:03:59 pm »
Стив Џобс вика немало за Мек ОС. За Линуџ никој не рекол дека нема вируси. Зошто тогаш има антивируси ако нема вируси? :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #50 на: 20 Јули 2011, 15:04:05 pm »
Tommy dali razbiras, deka cela serija na Polo se rasipani, site, nekolku milioni vo cel svet? I ne samo Polo, skoro site modeli na W imaat nekakvi bubacki.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #51 на: 20 Јули 2011, 15:06:18 pm »
Проблемот е што не ги повлекуваат, нема проблем ако повлечат милијарда возила и после сопствениците немаат главоболки :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #52 на: 20 Јули 2011, 15:09:01 pm »
Проблемот е што не ги повлекуваат, нема проблем ако повлечат милијарда возила и после сопствениците немаат главоболки :)

ama ko ke im zalepi nekoj tuzba od nekolku milijardi dolari, ke se setat i na reklamacija i na customer support.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #53 на: 20 Јули 2011, 15:10:58 pm »
Hyundai Motor Group     5,744,018 units sold in 2010

niedno se nema rasipano.

Докажи го ова во пракса и ти купувам што сакаш до износ од 100 000 Е ..

А ја после ке ти пастирам Hyundai Accent oд пријателче, "нерасипан" секако  ..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #54 на: 20 Јули 2011, 15:12:03 pm »
Не смеат да повлечат оти целиот углед ќе им падне во вода. Тие се најопасни компании што ќутат ко пи*ки а луѓето страдаат. Тојота имаа муда, повлекоа возила, тивко и смирено а во меѓувреме направија истрага и докажаа дека не е нивна вина. Угледот си го спасија и исфрлија неколку нови модели и нови маркетинг пракси. Но не, ФВ тоа нема да го направаат иако е повеќе од очигледно дека живеат од стара слава.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #55 на: 20 Јули 2011, 15:23:57 pm »
ROFL is an internet accronmym for Rolling On Floor Laughing, and like all things internet it has adapted to nerd culture and has taken on new real-life use, though usually in a satirical way.

Страшни заклучоци! :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #56 на: 20 Јули 2011, 15:34:41 pm »
Deni јас познавам човек, метрополитен кој го има прошетано цел свет и има живеено во странство, унвиерзитетски професор кој има неколку приватни фирми и многу кеш. Има возено автомобили на кој ти само се имаш ложено. Ај погоди каков градски автомобил вози? Вози Киа Сид, а пред тоа имаше Субару (не ми текнува моделот). Зборувавме околу неговиот избор, бидејќи во исто време и стариот купуваше кола (Тојта Аурис). Според него Сид нуди најмногу за парите кои се вложени; квалитетот, поузданоста и издржливоста според разни тестови е на највисоко ниво, секако повисоко од она на Гољф. На крај има 5 години гаранција во којшто период човекот планира да го промени возилото за друго. Значи го вози 4-5 години, го продава и си доплаќа за ново возило.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #57 на: 20 Јули 2011, 15:37:06 pm »
Да само проблем е со колите што грото луѓе не ги купуваат како патлиџани на пазар, кој се најефтини и најубави.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #58 на: 20 Јули 2011, 15:46:10 pm »
Deni јас познавам човек, метрополитен кој го има прошетано цел свет и има живеено во странство, унвиерзитетски професор кој има неколку приватни фирми и многу кеш. Има возено автомобили на кој ти само се имаш ложено. Ај погоди каков градски автомобил вози? Вози Киа Сид, а пред тоа имаше Субару (не ми текнува моделот). Зборувавме околу неговиот избор, бидејќи во исто време и стариот купуваше кола (Тојта Аурис). Според него Сид нуди најмногу за парите кои се вложени; квалитетот, поузданоста и издржливоста според разни тестови е на највисоко ниво, секако повисоко од она на Гољф. На крај има 5 години гаранција во којшто период човекот планира да го промени возилото за друго. Значи го вози 4-5 години, го продава и си доплаќа за ново возило.
И? Ти би земал Корејско возило, наспрема Германско или Јапонско? Аха, така и мислев. Со здравје да си го вози! :) Не го занимаат автомобили, очигледно. Јас намерно постојано ги споменувам сите Германски и Јапонски прозиводители, иако сакате да ми го накалемите само VW. Ако не сакаш Голф, има уште 50 други одлични возила. Сите тие не нудат доволно? Сериозен си? Па стигнавме до Quart-Хјундаи.

Тоа е тоа. Ако можеш да најдеш мерак во возење на Хјундаи, свака ти част. А јас дали ќе најдам мерак во Цивик, Фокус, А3 или Астра - тоа е загарантирано. :) Единствена причина за која е возможно да купиш Хјундаи е дека мислиш дека ќе заштедиш, и во исто време немаш апсолутно никаков мерак за возење автомобил.

П.С. Немаш најмала идеја какви коли имам возено или во какви се имам возено. Иако тоа е ирелевантно.

П.П.С. Јас познавам многу умен човек кој е нашетан, доктор, специјалист, хирург, имаше Поло, па Голф, па Е класа, и пак Е класа... сите коли уште ги имаат. Имам друг пријател кој имаше Голф1, Голф 3, Венто, Пасат... Никогаш не би купиле друга марка. Имам пријател што купи Астра, па А класа, па А3, се кае највеќе на свет што не земал А3 уште одма. Имам пријател кој имаше Голф1, го шитна зема Голф2, го шитна зема Голф3, го шитна и зема голф4... Сега вози Голф 5. Сите се учени луѓе со факултети специјализации, нашетани, кој доктор на науки, кој роден во Германија... И уште многу други примери.

Многу убава споредба имаше на последната епизода на ТопГиар, за најефтиното ѓубре или кола на старо за тие пари. Секако дека е подобро кола на старо.
« Последно менување: 20 Јули 2011, 15:55:36 pm Deni »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #59 на: 20 Јули 2011, 15:48:43 pm »
И плус, кај нас не се мењаат коли на 5 години...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.