Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Сеа барав, и неможам да најдам... сајт, со направени мерења на сите модели на возила...
Цитат: RikiRulz на 18 Јули 2011, 12:31:31 pmСеа барав, и неможам да најдам... сајт, со направени мерења на сите модели на возила... Па нема ни да најдеш рики сајт со мерења. Секој производител на опремата дава јавно информација колку % брзиномерот покажува повеќе. На пример кај Спаркот пишува дека отстапувањето е +5% а исто толку пишуваше и во упатството за мерцедесот. Некаде најдов информација дека стандардот е 2-10% прикажување на разлика
Голфот мој100км/х брзинометар-98км/х ГПС140км/х брзинометар- 136км/х ГПС
Цитат: JoveVW на 18 Јули 2011, 21:48:08 pmГолфот мој100км/х брзинометар-98км/х ГПС140км/х брзинометар- 136км/х ГПСДо 180км/h ке краде 30 км како тргна
абе се ова е тачно али како можете да бидете сиг. кога некој од вас го мерат тоа со мобилен и спектакуларни ови мапс ипак на моб му треба време да се стабилизира на постојана брзина...ко на пример спенцер на негов телеф граде 6-7, а кај мене краде 4-5 на ови мапс исто...пс. се работи за истата кола алтеа...
Цитат: creator4e92 на 08 Август 2011, 03:09:14 amабе се ова е тачно али како можете да бидете сиг. кога некој од вас го мерат тоа со мобилен и спектакуларни ови мапс ипак на моб му треба време да се стабилизира на постојана брзина...ко на пример спенцер на негов телеф граде 6-7, а кај мене краде 4-5 на ови мапс исто...пс. се работи за истата кола алтеа...не лажи
Цитат: Спенсер на 08 Август 2011, 10:43:02 amЦитат: creator4e92 на 08 Август 2011, 03:09:14 amабе се ова е тачно али како можете да бидете сиг. кога некој од вас го мерат тоа со мобилен и спектакуларни ови мапс ипак на моб му треба време да се стабилизира на постојана брзина...ко на пример спенцер на негов телеф граде 6-7, а кај мене краде 4-5 на ови мапс исто...пс. се работи за истата кола алтеа...не лажи а шо да не лажам..? на што мериш...?