Автор Тема: Чистење на протокомер - MAF сензор кај дизелите моторите  (Прочитано 37993 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
Одг: Чистење на протокомер - MAF сензор кај диз
« Одговори #45 на: 30 Јуни 2012, 14:10:26 pm »
http://www.seal-engineering.com.mk/index.html

Момци ова ви е главен увозник на CRC за МКД.

(Благодариме Олмајти).... Молам ;D ;D ;D

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Ама МАФ клинерот ако добро видов го нема
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
Најсигурно ќе се јавиш и ќе прашаш,

http://www.crcindustries.com/faxdocs/msds/5110.pdf

ќе им го кажеш кодот на продуктот во случај да не знаат (и тоа се случува кај нашиве увозници) и то.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Има, денес купив ја - 330,00 ден на Мак Оил !

Отсутен proff

• Редовен
Ај со здравје да си го користиш :) Го употреби или само превентивно го купи?
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен djidji

• Легенда
Не можам да го употребам, ми треба 5 крак torx 20 за MAF сензорот да го извадам :/ Претходно го извадив со све тело, ама можда и затоа не е добро исчистен ...

Отсутен proff

• Редовен
Djidji, во еуротулс имаш такви клучеви за евтини пари, кај вас имате и хубо па можиш и таму да купиш. Но, еве јас ги отворив тие штрафови со обичен штрафцигер со тесен врв,а после тоа ставив класични крстасти штрафови. Гарант се отвораат пробај ќе се увериш

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
Јас успеав со флет штрафцигер да го извадам..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
Djidji, во еуротулс имаш такви клучеви за евтини пари, кај вас имате и хубо па можиш и таму да купиш. Но, еве јас ги отворив тие штрафови со обичен штрафцигер со тесен врв,а после тоа ставив класични крстасти штрафови. Гарант се отвораат пробај ќе се увериш

Нема ни во Wurth, ни во Хубо, ни во Униор ..., а камоли во Еуротулс.

Неможе со прав штрафцигер - има „куре“ у средина :) Треба torx со дупче у средина ;)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
А да пробаш да го искршиш курето у средина,или да го засечеш со бонсек штрафот па да можеш да го одвртиш ко човек со прав штрафцигер,или нема место и за тоа?

Отсутен djidji

• Легенда
Тоа и го планирав, ама мора прво да го извадам, нели? :D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Само засечи го со се „куре“ и со прав штрафцигер ќе свршиш работа..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore

Неможе со прав штрафцигер - има „куре“ у средина :) Треба torx со дупче у средина ;)

И кај мене е со такво исто куре, али мојот штрафцигер беше „убедлив“ ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен proff

• Редовен
A ако имаш некој стар штрафцигер можеш да го засечиш во врвотпа да не ти пречи испакнатиот дел во штрафот. Сепак пробај со мал штрафцигер, ќе успееш вервај. Исти штрафови беа и кај мене значи можи, а после тоа стави најобични што лесно ќе ги вадиш во иднина,  А можеш и со мала бургија да го скиниш тој внатрешен дел што ти пречи

Отсутен djidji

• Легенда
Успеав да го извадам со право штрафцигерче (курето ми служеше како лост :) ), па на едниот штраф пукна :D После со бонсек ги направив како за flat штрафцигер ;) Како и да е, културно го исчистив МАФ сензорот, ама стрелката сеуште игра :/ Сеа на ред е ЕГР, ама незнам како се вади и чисти  :o btw пробав и со сите потрошувачи исклучени, ама нема разлика.