Автор Тема: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!  (Прочитано 45647 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Одг: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!
« Одговори #120 на: 20 Јуни 2012, 00:55:41 am »
Па тоа и јас го коментирам. Иначе си пишува цена: 1 денар. Толку и вреди таа канта

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #121 на: 20 Јуни 2012, 10:59:09 am »
Еве кола со реална цена за марката, моторот, километрите и изгледот: http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=250095

А овој идиот дали е нормален??? http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=327694

dobro be falanga, do koga so ovaa omraza prema VW ???

;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #122 на: 21 Јуни 2012, 15:30:27 pm »
Ова бугарскиве превари мора да се идеи на Бугар. Он со такви дубари се занимава :D

Точно !! Бугар е само за автоплац, има гарант денеска да се продаваат колите како алва.. :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #123 на: 21 Јуни 2012, 15:31:19 pm »
Од овде ми фали еден пост. Зошто е тргнат?

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #124 на: 21 Јуни 2012, 19:34:29 pm »
Подзачистил некој овде изгледа...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #125 на: 22 Јуни 2012, 00:03:47 am »
Бугарски преваранти ваљда...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #126 на: 22 Јуни 2012, 00:05:15 am »
Влегле хакерите од африка ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #127 на: 22 Јуни 2012, 00:20:28 am »
Они из Мајкрософта опет нешто ометају ;D

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #128 на: 24 Јуни 2012, 06:23:01 am »
Од овде ми фали еден пост. Зошто е тргнат?
Зашто немало поштар шо би ѕвонел два пати за достава на тој пост :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен toti

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #129 на: 29 Септември 2012, 20:55:04 pm »
лелее луѓе од ова што го кажувате за у БГ. се повек ме фаќа страв , бидејќи пред 5 месеци зедов кола од бг. ама барем досега фала богу освен што цело време свети сијаличката за гориво друго немам никаков проблем.

p.s
normalno i mene mi se slucija neprijatnosti koga ja kupuvav.  :o

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #130 на: 29 Септември 2012, 20:56:36 pm »
Какви непријатности?

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #131 на: 29 Септември 2012, 21:03:44 pm »
Кола од БГ..? Колите во Бугарија влегуваат воглавно преку Италија, Герминија, Швајцарија, Словенија итн. Во бугарија се поднашминкуваат ( се враќаат километрите, се поправаат огреботини, се менуваат некои витални делови (колку да биде во возна состојба кога ја купуваш), се чистат (по потреба и хемиско, ако некоја свиња се возела во неа), се мијат, полираат и сватнати одат на автопазарот. Сигурно сте виделе на автоплацевите по БГ дека близу до секој автоплац има и сервис, најчесто на сопственикто на автоплацот..Значи многу малку се продаваат коли чие потекло е од БГ, воглавно Бугарите се препродавачи на странски коли, кои влегуваат во Бугарија, и после се препродаваат во колните држави. И да совет, со бугарин да си немаш работа, тешки преваранти се.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #132 на: 29 Септември 2012, 21:06:11 pm »
:) Тачно, биле и ќе останат! ;D

Отсутен toti

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #133 на: 30 Септември 2012, 12:56:38 pm »
кога бев да купувам автомобил во Бугарија, бев со еден другар кој има БГ. пасош. колата ја зедов од авто плац,и све лепо ја бендисав и со мало ценкање се одлучив да ја земам.Ги средивме документите(купопродажен договор и слично), ја платив и отидовме у КАТ(нешто слично како кај нас технички што е) за да ја регистрираме и да бегаме на кај дома.Ја прегледаа колата број на шасија и слично и влегоа во канцеларија и по цели два часа чекање излегува тој началник или штознам што е и ми вика дека колата не можи да се регистрира бидејќи била крадена.И нормално на сред убав пролетен ден буквално ми се стемни".
Колата остана запленета му ги дадов клучевите и го чекавме да дојди газдата на плацот.Кога дојде стопати ми се извинуваше и ме убедиваше дека било само некоја мала грешка, и дека ќе ми ги врати парите.
Влеговме кај началникот  и ми ги враќа парите и за да не ја комлицираме повеќе работата ми рече  да дадам изјава дека ми се вратени парите и да потпишам.
Но јас му реков дека ќе потпишам кога ќе ми ги врати истите банкноти оти предхоно ги имав запишано сериските броеви на истите,и овој газдата буквално занеме. ми вика дека неможе да ми ги врати истите бидејки ги ставил веднаш во банка.
овие пари што миги даде буквално ми ги истегна од раката и ми реце да одиме во било која банка и да ги провериме,така и направивме ,кога влеговме во банката парите не ги проверивме туку тој му даде левови ги смени и ми ги даде. и добро некако се убедив дека не се фалш,се вративме у КАТ потпишав и гитла да ме нема.
После околу два месеца  ми се јавува тој газдата и ми вика дека ја исправиле грешката и дека требало на некои документи да се потпишам за да можел да ја земи колата, и за да не одам таму некако по факс да ги потпишам, јас нормално му реков дека неможам туку така да потпишам било што се додека не дознаам за што всушност се работи. меѓутоа овој инсистираше и ми се јавуваше по 10пати на ден.

Веќе ми пукна филмот и по еден пријател од Петрич го најдов бројот од началникот и му се јавив да го прашам за што се работи, овој ми вика дека никаква грешка не е исправена и дека колата сеуште е запленета и дека чекале повратна информација од италијанската полиција(од таму е увезена), а тоа што ми барале потпис немало никаква врска , бидејќи уште тогаш потпишав дека ми се вратени парите и дека веќе тоа било нивна работа и дека јас повеке немам никаква врска со тој случај, и ми рече дека ќе го побарал и ќе го праша зошто ми барал да се потпишам некаде.
Од тогаш повеќе овој татарски преварант ми се нема јавено.

сума сумарум отварање очи на големо.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #134 на: 30 Септември 2012, 13:01:41 pm »
Мајко мила, као у некој акционен филм :D