Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 894952 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #285 на: 30 Декември 2011, 13:13:32 pm »
Пит-Стоп перам и јас, го знам каспачињава па зато акај нив ама сега веќе ретко се вртат таму у децава слабо, тече вода од сегде кога ќе си ја земам!

Ќе пробам и јас таму, баш да видам!

Отсутен Arsovski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
    • www.vap.mk
« Одговори #286 на: 30 Декември 2011, 13:34:16 pm »
Пред да пишам сакам да кажам дека во последните 3 месеци ги испробувам пералните што се препорачани тука и не планирав да пишам ништо за нив за да не изгледа ко да фалам или плукам некого од личен интерес.
Се додека денес не го добив најлошото перење на кола до сега.
Тоа беше во паркингот на Веро Центарот (спроти Народна Банка). Чув дека таму користат некоја нова француска технологија со која не се нанесува вода. Хемикалијата се распрскува со компресор или со шишенца и потоа се собира со крпи.
Еве што ме изнервира:
1.   Се познаваат линии каде што поминале со крпите, а колата е сива.
2.   Не беа исчистени огледалата на ретровизорите (уште се познаваат траги од капките од вода).
3.   Прљавштината беше размачкана на дното на вратите.
4.   Праговите не беа исчистени.
5.   Прашината уште беше на пластиката во таблата. Не викам дека ова е од хемикалијата, ама ги измив рацете и уште имам сиво на врвовите од прстите.
6.   Патосниците не изгледаат чисто. Дури изгледаат сиво (оригинал се црни) и нормално не светат.
7.   Стаклото на шалттаблата беше замачкано
8.   Не беше добро смукано околу рачната.
Единствена добра работа (морам да ги пофалам) беше што колата светеше. Браво за средството за полирање. За 200 денари не ја полираат сите.
Технологијата велат дека е нова и за тоа веројатно им треба време да знаат како правилно да ја користат ама до тогаш јас ќе препорачувам да ги избегнуваат. Подобро дајте повеќе пари ама барем колата ќе ви биде чиста.
Имаше уште една работа што ме изнервира максимално ама не знам дали они се криви за тоа. Кога ќе пуштам светла целосно се гаси светлото на дисплејот на таблата. Имаа оставено долги светла ама логично би биле дека бидејќи нормалните беа изгасени ова не би требало да има ефект. Имам Вектра стара 10 години и ова не ми се случило до сега. Ако некој знае како да го средам Ве молам дајте ми совет.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #287 на: 30 Декември 2011, 13:49:51 pm »
 ;D
Пит-Стоп перам и јас, го знам каспачињава па зато акај нив ама сега веќе ретко се вртат таму у децава слабо, тече вода од сегде кога ќе си ја земам!

Ќе пробам и јас таму, баш да видам!
Najdobra peralna vo Veles e Akva Mobil kaj avtobuskata od dolna strana na poranesen hotel Vila Zora...provereno bezbroj pati ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #288 на: 30 Декември 2011, 13:56:31 pm »
Таму не ми се допаѓа односот на газдата воопшто. Како да треба он да ти даде пари се понаша. А и перењето мене лично не ме фасцинирало до толку, иако само 2 пати таму ја имам перено.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #289 на: 30 Декември 2011, 14:03:57 pm »
Таму не ми се допаѓа односот на газдата воопшто. Како да треба он да ти даде пари се понаша. А и перењето мене лично не ме фасцинирало до толку, иако само 2 пати таму ја имам перено.
Abe odnosot zaebi, deneska site se takvi koa ke vidis, ama perenjeto po moe mislenje od cel Veles im e najdobro, koa ke ja zemam kolata kapka voda nema ostanato na nea, segdeka e prebrisana, i baska kade vo druga peralna perat kola 30min...segde za 15 min ti e gotova i so vika Sportex tece voda od site strani ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #290 на: 30 Декември 2011, 14:18:21 pm »
Abe odnosot zaebi, deneska site se takvi koa ke vidis, ama perenjeto po moe mislenje od cel Veles im e najdobro, koa ke ja zemam kolata kapka voda nema ostanato na nea, segdeka e prebrisana, i baska kade vo druga peralna perat kola 30min...segde za 15 min ti e gotova i so vika Sportex tece voda od site strani ;D

Citroenot таму го перев секогаш.

Фанатстично перат и го бришат секој сантим на колата.

Немам проблем со газдата, пријател ми е Емил ! :)

Проблем е што кога и да одам има по 5 коли минимум а не можам да чекам толку нити пак да ја оставам пошто ми е многу далеку, од другата страна на градот.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #291 на: 30 Декември 2011, 14:29:18 pm »

Citroenot таму го перев секогаш.

Фанатстично перат и го бришат секој сантим на колата.

Немам проблем со газдата, пријател ми е Емил ! :)

Проблем е што кога и да одам има по 5 коли минимум а не можам да чекам толку нити пак да ја оставам пошто ми е многу далеку, од другата страна на градот.
Epa i po toa ke vidi Sase deka kaj sto ima kvalitet se ceka red ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7563
« Одговори #292 на: 30 Декември 2011, 14:38:42 pm »

Мене ми е битно како се однесуваат кон мене ...
не барам носење на јајца во сребрен послужавник, но барем од општа култура кон потрошувач ...

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #293 на: 30 Декември 2011, 14:49:44 pm »

Мене ми е битно како се однесуваат кон мене ...
не барам носење на јајца во сребрен послужавник, но барем од општа култура кон потрошувач ...
Abe sea okej e toa ne te pcuje on da mislis, ama svati i ti, ama takov e malce ko sekoj den na leva noga da e stanat!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #294 на: 30 Декември 2011, 18:53:21 pm »
Точно, не дека те пцуе, далеку од тоа. Но како на лева нога да е станат секој ден, таков си е човекот вајда. Но мене не ми се допадна баш тоа, а и локацијата не ми одговоара мн мн, така да Ок ми е и кај Калеш, ги познавам таму па досаѓам малце додека ја перат.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #295 на: 01 Јануари 2012, 10:32:22 am »
Којзнае дали работи некоја перална денес. Временцево е ко измислено за перење.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #296 на: 01 Јануари 2012, 14:05:18 pm »
Којзнае дали работи некоја перална денес. Временцево е ко измислено за перење.
Deneska tesko prijatele ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #297 на: 01 Јануари 2012, 15:23:23 pm »
Пука сонце, и јас сакам мојата да ја исперам  :-\
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #298 на: 07 Јануари 2012, 01:32:55 am »
Вчера перев во Рамстор доле, ич не сум задоволен за 200 ден останато недосмукано никакво.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #299 на: 07 Јануари 2012, 01:35:26 am »
Кај нас перел ли некој со пареа, постирав некои видеа во друга тема, ама ме интересира има ли кај нас некој што пробал и каде??