Овој викенд направив скара од душа за атер на овој господин кој претходнава недела се изнамачи жив да остане и успе и затоа сум му благодарен:

Еве туторијалче за тие кои не знаат

Прво се наоѓа пристојно место за паркирање на аутата, обавезно под сенка

После се оди во дрварата (за земање дрва не за дрвење ова или она) и се бира суво буково дрво


Се зимаат суви лозанки за потпала (горат ко да се од бензин)

Се вади скарата надвор за safety inspection (решетката е рачно правена од специјални дебели челични прачки)

Земаш секира и цепиш буката на потенки парченца кои брзо горат но држат жар


Се реди за потпала


И тоа фино така си гори

Во меѓувреме најбитните споредни работи се организираат соодветно на кеифот

Малото го откачуваш кај мајка му да си најде занимација

А пошто до сега станало жешко

Најдобриот пријател го викаш во помош

Тураш месо да се пече. колбас и свинско мора да има во секој случај барем и минимум


Баба и дедо се задоволни

И после му ја легнуваш да дремнеш една партија, винцето да спадне.
Ја ко што имам голем стомак, малце физичка активност не е на одмет тоа се фино да се свари


