Не беше обратно?
Kaj Грците за влез во МК кај Меџитлија е царина па пасошка контрола, а потоа кај нас е обратно, пасошка па на царина му отвораш багаж.
Богородица можеби е обратно, не знам...
Имам внесувано на двете граници.
Двете граници е исто.
Значи на Меџитлија паркираш пред пасошка контрола. Одиш од лева страна (кај што е влезот уствари и даваш зелен картон) и тука ти ги спремаат документите.
На Богородица влегуваш во канцелариите, ти кажуваат каде. Ама најчесто е самата канцеларија што гледа спрема преминот.
На крај врвиш пасошко на грчка страна.
Па одиш кај нас.
Кај Бугарите се качуваш во тие кабините на Деве Баир.
Е сеа пази тука знаат да те зезнат.
Лани бев на граница и сакав да вратам ДДВ. Имаше прилично гужва и ладно камен. Како што застанав до тие царинските кабини, џандарот бугарски ме повика да продолжам, као да ми ги чекира пасошите. Му викам, повраток на ДДВ дрн дрн, ми вика као не се секирај, паркирај до границата и да одам после тоа во кабините.
Ни ги чекираше пасошите и јас се враќам во кабините.
Овие од кабините не ми го прифаќаа документот од Икеа као како да знаеме што роба имаш ако веќе си поминал граница. Им кажувам као џандарот ваш ми рече да поминам да не правам гужва. Не ми прифаќаа.
Го повикав џандарот, му објаснав. Овој се изнервира, се качи во кабината и почнаа да се расправаат. Ас му казах ова она, овие не прифаќаа. Имаме сега работа (дојде еден камион), ми викаат чекај да завршиме со камионите.
Џандарот ми се извина во име на колегите и ми рече ако да сакам да почекам.
Ме изнервираа и баталив и не направив повраток.