Гласање

Оваа сезона е:

Најинтересна во последниве 10 години
8 (19.5%)
Најдосадна во последниве 10 години
19 (46.3%)
Исто е интересна како и другите сезони
14 (34.1%)

Вкупно гласови: 41

Автор Тема: Formula 1 - Season 2014  (Прочитано 279553 пати)

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
Одг: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #1035 на: 22 Јуни 2014, 15:39:03 pm »
Раиконен арно им кажа на трупцине у ферари, сакате да го стигнам Батон, дајте ми повеке сила.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1036 на: 22 Јуни 2014, 15:48:52 pm »
Како да немаа амбиции во Вилијамс за победа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1037 на: 22 Јуни 2014, 16:26:56 pm »
Раиконен арно им кажа на трупцине у ферари, сакате да го стигнам Батон, дајте ми повеке сила.

На Алонсо да не му даваат повеќе сила случајно?
Ма не го бива педерчето, тоа е.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #1038 на: 23 Јуни 2014, 00:29:13 am »
И на едниот и на другиот му треба повеке сила. Маса без ДРС на правците успеваше 310 да развие, ферарито на Алонсо со пуштен ДРС едвај 298-300, најверојатно ферарињава со плин на плочка се ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1039 на: 23 Јуни 2014, 02:29:55 am »
Не збориме сеа за тоа, збориме дека Раиконен не го бива. Со ист болид Алонсо далеку подобри резултати од него има.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6438
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1040 на: 23 Јуни 2014, 07:08:45 am »
Како да немаа амбиции во Вилијамс за победа.

Глупи се, Ботас прв ако влезеше во боксот после оние пораките за Хамилтон и Розберг,
на прво место можеше да излези и да се бранеше до крај без проблем.
Ама слабо размислуваат.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1041 на: 23 Јуни 2014, 08:13:09 am »

Не го бива Рајко. Две класи послаб возач од Алонсо.

Сеуште ме чуди зашо не функционира мерцедесот во Mclaren.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1042 на: 23 Јуни 2014, 14:18:29 pm »
Бидејќи не е се до моторот,тоа пробував да му го објаснам на Симо пред неколку дена.Ако сакате теорија на заговор тогаш Мерцедес не им ги открива сите тајни и најнови спецификации бидејќи сите знаат дека Хонда им е долгорочен партнер на Мекларен.

Интересна трка пред се,конечно се враќа една од легендарните патеки на календарот.Мерцедес очекувано 1-2,на моја жал мислам дека Хамилтон ќе изгори во желбата да го стигне Розберг и ќе прави се повеќе грешки,сосема спротивно на тоа што го тврдеше дека Розберг е под поголем притисок.

Вилијамс дефинитивно има најтапа стратег од цел грид.Оваа и предходната трка пропуштија уште подобар пласман поради не сватиливи стратешки грешки.

Во поглед на Ферари морам да се сложам со коментаторите на Спорт Клуб кои коментираа зошто никаков ризик не превземаат.Значи сите "послаби" тимови како Форс Индија,Заубер,Торо Росо цело време прават некакви комбинации со еден пит стоп помалце за да ги стигнат останатите,додека Ферари води стратегија како врвните тимови,а од нив се поспори по 1.5 секунда на круг.Мислев дека ќе има некакви промени со новиов шеф и ќе донесе малце пореволуционерно размислување ама засега нема ништо такво.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #1043 на: 23 Јуни 2014, 14:41:24 pm »

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #1044 на: 23 Јуни 2014, 15:57:02 pm »
бидејќи мнозинството (со чесни исклучоци) коментира строго навивачки моето мнение е дека сезонава е одлична (со исклучок на звукот) после долго време ми се врати страста кон ф1 а уште вилијамс да имаа добар стратег ќе ја прогласев за една од најдобрите сезони после дваесетина години.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1045 на: 23 Јуни 2014, 22:02:08 pm »

После само 2 круга му рекле да успори и да ги штеди кочниците, имале проблем со прегревање.

http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/164011.html

Резултатите статистички му се послаби од оние на Алонсо, но да се каже дека е „две класи послаб“ е претерано. Во истата класа се - врвната.

Проблемот на ферари не се возачите туку колата imo. Не постои стратегија со која ќе компензираш за каснење по цела ебана секунда у круг. Ризична стратегија може да компензира - шознам - доцнење од десетинка-две у круг. Ама секунда? Не. Ферари мораат да направат покомпетитивен болид ако сакаат покомпетитивни резултати. Ја открив америка, а? :)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1046 на: 23 Јуни 2014, 23:49:55 pm »
http://www.bbc.com/sport/0/formula1/27967318

Во Вилијамс решија да одат на сигурно. Ако се натпреваруваа со Мерцедесите, кој има муда прв да влезе во бокс, на крај ќе останеа без гуми. Барем такво е нивното гледиште, веројатно подобро си знаат до каде им е чергата. Ме разочараа што немаа храброст да се борат, ама ај, им требаа сигурни поени, дури 6-ти беа во генерален пласман.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1047 на: 24 Јуни 2014, 00:34:41 am »
Како ****ц имале проблем со прегревање? Прв пат ли изнесуваат болид на стаза или се 100 години веќе во формула 1 since day one?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #1048 на: 24 Јуни 2014, 01:38:19 am »

После само 2 круга му рекле да успори и да ги штеди кочниците, имале проблем со прегревање.

Резултатите статистички му се послаби од оние на Алонсо, но да се каже дека е „две класи послаб“ е претерано. Во истата класа се - врвната.

Проблемот на ферари не се возачите туку колата imo. Не постои стратегија со која ќе компензираш за каснење по цела ебана секунда у круг. Ризична стратегија може да компензира - шознам - доцнење од десетинка-две у круг. Ама секунда? Не. Ферари мораат да направат покомпетитивен болид ако сакаат покомпетитивни резултати. Ја открив америка, а? :)

QFT!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1049 на: 24 Јуни 2014, 09:50:24 am »

Буквално 1 секунда касни Рајконен зад Алонсо. Проблемите на Ferrari се друга приказна небитни за споредбата на возачите.