Еве една нова тема за геџету по дома. Знаи праиме муабет за геџети и некој интересни работи за во куќа/стан.
Значи секогаш сум сакал да иам куќа ко Iron Man (1,2 и 3). Со малку повеќе гуглање, малку повеќе имагинација уствари има огромен избор на технологија да си направиш нешто интересно по дома. Поентата е дека за ситни ари можеш да направиш нешто повеќе...
1. Unikey
Доста интересно решение за на врата. ова е малце од поскапите работи кошта околу 220 $.
2. Remote Light

Ова е закон! На ибеј и слични се наоќа сијалица и далечинско за 5 долари а има и до 250 долари. Достааа добра работа. Лежиш у кревет а си го забаравил светлото упалено, да станувам? Ма неее стиснеш некое копче и крај. Исто со малку повеќе гуглање и слично, постојат сијалици кои само ги завртуваш и можеш да ги контролираш преку телефон ( али тоа е ту мач за мене) доста ми е со едно просто мало далечинско.
Ова како за почеток, дајте некој предлог, идеја и слично. Ипак живееме у многу напредно време, зашто да не го искористиме тоа.
Едит:
3. Gom/Vlc bla bla Remote

Откога го открив не глеам филм без ова. Многу едноставно. Скори сите го имаме поврзано Pc то со телевизор. едноставно го оставаш лап топот пц-то на страна преку телефон (додека лежиш) пушташ филм, појачуваш звок моташ правиш што сакаш. а интересна работа е што кога ти звони телефонот, автоматски се паузира филмот и си го тераш муабетот па после опет глеаш филм. ( ова класниот ме просветли со ова програмче) Прајслес