Автор Тема: VW Golf V 1.4 2008  (Прочитано 61051 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: VW Golf V 1.4
« Одговори #75 на: 18 Јули 2011, 21:19:18 pm »
Мрмут праиме муабет.... пример на ваљци колата... без одпор, ако на 3000 вртежи иде 120 дали на 6000 вртежи ке иде 240 или повеке, или помалце....
Точно.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #76 на: 18 Јули 2011, 21:27:44 pm »
Мрмут праиме муабет.... пример на ваљци колата... без одпор, ако на 3000 вртежи иде 120 дали на 6000 вртежи ке иде 240 или повеке, или помалце....
Точно.

Не му замеравај на Мрки, влезен е во бесни равенки и шеми :)

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
« Одговори #77 на: 19 Јули 2011, 18:35:49 pm »
Точно.

Не му замеравај на Мрки, влезен е во бесни равенки и шеми :)

Ravenki si se ravenki ne ve razbrav dali e ne valjak ili na pat se izvinuvam.
Na valjk da ke postigne dokaj 220 ne poceke.

Jas se gledam sto se desava na ulica vo realnost.....tuka mi e potrebna brzina a ne na valjak.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #78 на: 25 Јули 2011, 18:06:06 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 05:03:54 am Lancerka »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #79 на: 26 Јули 2011, 01:04:55 am »
Со здравје да си го возиш
Али што ке си го стегнел повеќе од 140 кога не оди  ;D

Аааа море еднаш да го пробам до каде врти...

Здраво Баже

И јас како тебе по темници неможам да возам брзо... максимум до 130 кмч ...

бегај темно е свашта може да има

... точно,може свашта да има... прееска накај 00:00 при 100км/ч треснав едно куче на автопатот велес-скопје :)
Шо малер ќе бев,прва подолга вожња и трес.  штета само регистрацијата е малце искривена и браникот/
али брзо ќе се среди/

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #80 на: 26 Јули 2011, 01:08:41 am »
Дури сега ја приметив темава :)
Ај добредојде :)
И дај стави повеќе слики од надвор и од внатре.

Знаеш дека не сум по сликањето мн мн... ама ај ке видам :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #81 на: 26 Јули 2011, 01:22:33 am »
... точно,може свашта да има... прееска накај 00:00 при 100км/ч треснав едно куче на автопатот велес-скопје :)
Шо малер ќе бев,прва подолга вожња и трес.  штета само регистрацијата е малце искривена и браникот/
али брзо ќе се среди/
Да не си халуцинрал случајно дека си удрил куче? Да не си удрил во ветер или мушинка?

Да удриш куче со 100км/ч, па ако сака нека е и пинч, ќе немаше цела предница и најверојатно ќе беше повреден.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #82 на: 26 Јули 2011, 01:25:22 am »
али брзо ќе се среди/
Да не си халуцинрал случајно дека си удрил куче? Да не си удрил во ветер или мушинка?

Да удриш куче со 100км/ч, па ако сака нека е и пинч, ќе немаше цела предница и најверојатно ќе беше повреден.

Абе не ме зезај :) има искривувања на предниот браник и регистрацијата/ еве нека не беше точно 100,ама под ~90 не беше :)

Имаше случај,пријател на татко ми со А6-ка удрил куче/ 3000евра штета имаше тогаш тој...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #83 на: 26 Јули 2011, 08:20:23 am »
али брзо ќе се среди/

Moze i nis sofersajbna ke letnese od kuce :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #84 на: 26 Јули 2011, 08:43:06 am »
Подобро е да удриш во армиран бетон одошто во куче. Ако удриш со 90km/h, како што велиш со централниот дел каде е регистрацијата, колата ќе ти биде партали и тоа со сигурност следниве делови: хладњак, браник, хауба, крило, фар и др. Со други зборови колата нема да биде во возна состојба.

До сега имам доживеано два удари во џукела, а еден од нив со голема брзина...

Како деца во 8-мо ги крадевме автомобилите на родителите, па така на времето еден наш другар искрши нов голф 3. Низ уличките во Тавталиџе возевме многу брзо, може 100km/h. Од едната страна излегуваа деца од школо на голем одмор и за да ги избегнеме преминавме во спротивна насока. Во исто време џукела која лае и се затрчува по коли од другата страна ни се имаше стрчано, ама другаров не ја запримети и удри директно во неа со тоа што веќе подзакочи поради децата. Еве нека возеше 70 кога удривме. Изгледаше како да удираме во бетонски блок. Всушност баравме нешто бетонско, камен или метално бидејќи не ни се веруваше дека ударот во џукела е толку стравотен. Колата беше партали, сите делови кои погоре ги спомнав беа сол и уште не знам што друго излезе дека е оштетено кога ја однеле на сервис, бидејќи не беше видливо од надвор. Над 7000 марки беше штетата. Џукелата мртва на лице место, во локва крв, беше мала по раст, не верувам дека тежеше повеќе од 35 кила.

Е сега ти види што ќе се случи кога ќе удриш со 90~100km/h. Чисто како информација од физика, при 90~100km/h силата на ударот е дупло поголема одошто при 70km/h. Силата на ударот се зголемува кубно со брзината на движење.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #85 на: 26 Јули 2011, 08:55:09 am »
Аман бе дечки,нема да ве лажам... слабичко,со среден раст куче... како да осетив дека поминав врз него  ??? ???
еве од 100,што прикочив малку до 85 максимум да се симнала брзината :) Ваљда голфов за милисекунда не кочи до 10км/ч.

п.с. гОЈДО провери си сандаче/

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #86 на: 26 Јули 2011, 09:22:37 am »
Ако кучето било ниско би можело да помине под колата и да нема никаква штета. Во твојов случај може силата на ударот не се пренела цела врз браникот туку можеби само дел он неа а другиот дел да останал во кучето и да поминел под колата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #87 на: 26 Јули 2011, 09:26:50 am »
Подобро е да удриш во армиран бетон одошто во куче.

mislam deka malce gresis. Ima razlika od kuce do kuce i od kola do kola, taka da cim coekov go pregazil znaci ne e bas taka.
Mnogu dobro znam sto e da udris golemo kuce so golema brzina, moj drugar letase so kolata nekolku metri vo vozduh od takov udar so kolata

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #88 на: 26 Јули 2011, 09:32:38 am »
Јас со Пежо 205 во 2002-ра година удрив во мачка кај Штипскиот затвор ама ја закачив малце само со десното тркало. Морав шлеп служба да викам зошто тркалото беше речиси откорнато и се држеше само на некои црева за глицерин и нешто ситно. А мачката ја закачив со 60-70 пошто не ја видов.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #89 на: 26 Јули 2011, 09:39:42 am »
беше мала по раст, не верувам дека тежеше повеќе од 35 кила.

Што човек ќе беше бе гОЈДО, 35 кила куче малечко ти се видело ;D