Автор Тема: Продавам Анти радар Cobra ESD-7100 9 Band 360° Digital Car Radar/Laser Detector  (Прочитано 9298 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Продавам Анти радар Cobra ESD-7100 9 Band 360° Digital Car Radar/Laser Detector w/ Traffic Alerts многу малку користен, го користев во Америка

цена 30 еур

« Последно менување: 17 Ноември 2013, 13:23:03 pm lucky »
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
значи да си прашам... анти радар (го блокира радарот на полиција)или детектор на радар (ти сигнализира дека има радар пред тебе)?

ако е второто ок... ама ако е првото казниво е со закон и тоа кривичен закон..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Tоа првото е Jammer, а ова е второто :)
Многу корисна алатка, но доколку некој вози пред тебе па го замерат..Али ако си прв, ке те изгорат додека се свестиш што е муабетот :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
oooouuuu ima da go jadesh i toa dlaboko :D za vakvo neshto treba navistina bezbedno mesto

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
Одг: Продавам Анти радар Cobra ESD-7100 9 Band 360° Digital Car Radar/Laser Det
« Одговори #4 на: 16 Ноември 2013, 23:53:38 pm »
jas pojma nemav za ova go teram nekolku meseci vo MK i toa me soprea nekolku pati nisto do dusha ne mi gledase vnatre u kola so imam ali jbg
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Чеки малку, сеа ова детектира радар во близина или го спречува радарот да измери колку возиш ?
Ако е второто, како функционира ? Не му ја покажува брзината на џандарот или му дава некои скрос различни цифри (помали) од реалните ?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
му пишува error или невозможни бројки или ги мења цело време, а тоа е јасен знак за полицијава да те запре и направи претрес на возилото.. кога ке ти го најде, да те уапси, одземе возилото и спроведе до истражен судија со записник од кој неможеш да си извадиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен krale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 585
    • iButik.mk
му пишува error или невозможни бројки или ги мења цело време, а тоа е јасен знак за полицијава да те запре и направи претрес на возилото.. кога ке ти го најде, да те уапси, одземе возилото и спроведе до истражен судија со записник од кој неможеш да си извадиш...

Било некад на времето. Со новите радари нема теоретски шанси да му блокираш нешто a плус и не смееш.

Инаку, полицијата кај нас ти измислува и од ракав правила, на мој пријател со dashcam му се имаат закането дека ДБК ќе го уапсела, не обична полиција, затоа што ги „снимал улиците кај што проаѓа премиерот“ :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
Одг: Продавам Анти радар Cobra ESD-7100 9 Band 360° Digital Car Radar/Laser Det
« Одговори #8 на: 17 Ноември 2013, 00:44:08 am »
I zasto ne im se zgazil od smeenje. Ustvari ne se krivi jandarite, krivi se lugeto koi ne go znaat zakonot.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
 значи како што знам со ова детектира радар во близина и на пример има џандари и тебе ти сигнализира дека има пред тебе зад тебе џандари, на камериве што се пред семафори на семафори ти сигнализира дека има камери, незнам дали им пореметува на џандарите нешто да те сопрат ама еве да им пореметува што ке те гонат на аутопут кога ке им поминеш и ке видат дека не им покажува? мислам нема везе

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #10 на: 17 Ноември 2013, 02:51:15 am »
Имав пред некој период сличен анти радар исто cobra се викаше и доколку има радар во близина титкаше а не им блокира нив сигнал.. За на автопат беше екстра, меѓутоа низ градов нон стоп титкаше а во близина нигде немаше џандари со радар (можда фаќаше некои зраци како џандарските радари) и го откачив

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
Oвој радар, конкретно, детектира ласерски зраци, а не радарот како направа.
Значи, констатно скенира за такви зраци, и те предупредува доколку те пукаат со пиштолот.
Штом може и зад тебе да ти каже дека те мерат, тогаш има 360 степени детекција.

Имав пред некој период сличен анти радар исто cobra се викаше и доколку има радар во близина титкаше а не им блокира нив сигнал.. За на автопат беше екстра, меѓутоа низ градов нон стоп титкаше а во близина нигде немаше џандари со радар (можда фаќаше некои зраци како џандарските радари) и го откачив

Ти пиштел покрај бензински, банки, супер маркети...  ;D

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
Доброто кај овој анти радар е што си има сити моуд и хајвеј моуд, за да не титка низ град на се и свашта си активираш сити моуд и раат си

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Другар, овој радар во МКД е делумно употреблив. Цената ти е превисока, тоа е вториот муабет.
Еве ти цена од официјалниот сајт, а ако сакаш и цени од ибеј ке ти постирам. Многу е едноставно.

https://www.cobra.com/products/esd-ssr/esd-7100

Антирадаров е дизајниран да ги лови ласерските зраци на полициските радари во Америка или Канада кои работат на К - 24.125 GHz или Ка - 33.4 - 36.0 GHz бандовите. Истите тие се користат и во Европа, но некаде, не секаде. Најчесто во Европските држави полициските радари работат на други бандови, односно бандовите со фреквенција од Х- 9.41 GHz, 9.90 GHz и Ku бандот кој  мислам дека е и кај нас но не сум 100% сигурен во тоа и работи на фреквенција од 24.125 GHz.
Ласерот е на фреквенција од 331.6 THz односно 904 nm...
Во оригиналното упатство од антирадаров се наведени други фреквенции на бандовите (стр11):

https://www.cobra.com/sites/default/files/manuals/ESD7100_MANL.pdf

Така да мислам дека овој антирадар во нашава држава е неупотреблив односно делумно употреблив.

Конкретно за нашава држава успеав да најдам оскудни податоци односно дека имаме:
27)FYROM:

K band (Kustom)
X band (Komar)
Traffipatrol Laser
Или подетално за цела европа:

http://www.flitsservice.nl/phpBB/international-discussions/list-of-bands-in-europe-t15297.html

Во ново време мислам дека повеќе не се користат старите радари, него све е префрлено на ласерска технологија, можеби некој член ке потврди...

Ти нудам 600 денари и ако си заинтересиран пиши ми ПП.
Поздрав

п.с. Информирајте се пред да огласите нешто или пред да купите нешто...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Одлична ствар е ова. Другар мој го има и од мнооогу казни се има спасено. Некад знае да залаже со врати на лизгање шо се али на автопат ги има само на бензински така да нишо страшно. Штета шо не е за овие радари