Автор Тема: Лек за синуси...( Тетовско село ??? )  (Прочитано 40626 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг: Лек за синуси...( Тетовско село ??? )
« Одговори #15 на: 12 Ноември 2013, 13:03:14 pm »
пробај со солени капки,инхалација...

има некој што е медицинско лице од форумов да го прашам нешто?
има ли доктор во киново??? имааааа
како филмот докторееее  :)

извадок од к-15
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14381
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #16 на: 12 Ноември 2013, 13:11:57 pm »
Јас често врвам покрај медицинско. :D :D :D Тоа ме прави поголем медицински експерт од некој кој е запишан медицинско,а не оди на училиште. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #17 на: 12 Ноември 2013, 14:58:39 pm »

сум слушнал за некој човек доста познат во некое тетовско село што лекувал синуси со некаков природен лек...ставал во носот и истекувал целиот гној,крв....и што ли уште не .... и подоцна немаш прболеми со дишењето ... пошто сега едвај дишам ... па доколку има некој член од тетово или пак некој член проблеми со синусите можеби ке знае да ми каже каде се наога или контакт телефон нешто....поздрав ... фала :)
Истата работа е спрејот НАСОДРЕН, јас го користам и за време од 1 саат се исфрлаш од себе и немаш мака до следната нагла температурна разлика, ветар или настин.Не е трајно решението ама единствено кое ми помогнало без операции се друго сум пробал.
Инаку лекот кошта 900 денари, што и те како се малку за оној кој знае како болат синуси.
Кој го интесира нешто повеке слободно нека праша.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #18 на: 12 Ноември 2013, 15:14:08 pm »
За мене ова е лекот:

Наместо содржината од кесичката јас ставам кујнска сол (2 супени лажици на 1.5л вода) во топла вода од 35-40 С.
Може да се користи инка, чајарниче или специјални шишенца - садови кои ги има во продажба и во наши аптеки

Една терапија 2-3 дена, цело зимо мирен и изнадишен :)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3029
« Одговори #19 на: 12 Ноември 2013, 15:17:18 pm »
сум слушнал за некој човек доста познат во некое тетовско село што лекувал синуси со некаков природен лек...ставал во носот и истекувал целиот гној,крв....и што ли уште не .... и подоцна немаш прболеми со дишењето ... пошто сега едвај дишам ... па доколку има некој член од тетово или пак некој член проблеми со синусите можеби ке знае да ми каже каде се наога или контакт телефон нешто....поздрав ... фала :)

Јас сум од Тетово и сега првпат слушам. Да се распрашам па ќе ти кажам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7884
  • Плинаш!!!
« Одговори #20 на: 12 Ноември 2013, 16:57:16 pm »
Јас за спас за синуси имам слушнато дека се капнува по една капка од сокот од дива краставичка. Значи само имам слушнато. Каде ја има таа дива краставичка, појма немам, а и незнам дали стварно делува. Само знам дека стрикно се капнува по една капка, бидејки сокот е многу јак, може дури и мозок да ти изгори. Ако некој нешто слушнал или пробал, добро е да сподели.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #21 на: 12 Ноември 2013, 16:59:01 pm »
Каде расте таа дива кубасичка?

Отсутен peugeot206

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #22 на: 12 Ноември 2013, 19:06:29 pm »

Истата работа е спрејот НАСОДРЕН, јас го користам и за време од 1 саат се исфрлаш од себе и немаш мака до следната нагла температурна разлика, ветар или настин.Не е трајно решението ама единствено кое ми помогнало без операции се друго сум пробал.
Инаку лекот кошта 900 денари, што и те како се малку за оној кој знае како болат синуси.

каде ги има капкиве

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #23 на: 12 Ноември 2013, 19:11:57 pm »
да ми каже некој лек за чир на желудник

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14381
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #24 на: 12 Ноември 2013, 19:16:15 pm »
Ракија. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #25 на: 12 Ноември 2013, 19:23:07 pm »
и јас мислев ракија кога после пола чаша од стомакот нагоре се укочив па брза помош па бодење па црева и камери :) не бе озбилно кажете ако знае некој :)

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #26 на: 12 Ноември 2013, 19:38:51 pm »

каде ги има капкиве
Во секој сериозна и професионална Аптека.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3890
« Одговори #27 на: 12 Ноември 2013, 19:40:29 pm »
За леков за синусиве и јас сум заинтересиран. Цел живот имам мака со синусите, само со паломи по џебовите се шетам. На температурна разлика одма ми протекува носот. Исто така и неможам да дишам само преку нос, морам и преку уста. Мартин за што се оперираше ти, нешто со синусите?
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #28 на: 12 Ноември 2013, 20:14:23 pm »
Мартин мислам дека правеше од се по нешто, и естетска и за да му се подобри дишењето...

Пред некој ден налетав на третирање на синуси. Па тоа ти е како да чистиш канал кој 30 години не бил чистен претходно.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ, грозно е за гледање, и не е за луѓе со слаб стомак...
Линкче...

http://www.youtube.com/watch?v=ZoOfPYtbGX0

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #29 на: 12 Ноември 2013, 20:21:55 pm »
Пред 1 година, слушнав нешто со коприва, сушена, па сецкана на ситни парчиња (скоро како шеќерот).. И шмркаш со носот..
Ми помогна, ама многу малце..

А исто така имам проблем, малце да се буцнам на носот, одма ми протекува крв, и потоа од кога ќе ми претечи, на секои 20 минути ми протекува повторно (не многу, ама ако не легнам, ми се чини сета крв ќе ми истечи)... И така ми требаат 4/5 дена за да ми претечи скрос...